Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Itt a MaYaN új kisfilmje!

Tegnap az album is boltokba került

2018. szeptember 22. - Jurancsik Eszter

Az Epicás Mark Jansen másik csapata, a MaYaN tegnap küldte az üzletek polcaira vadonatúj albumát, amely a Dhyana címet kapta. 

mayanbandaug2018better_638.jpg

A korong a Prágai Filharmónikusokkal karöltve készült el, amely társulat a szimfonikus hangzást biztosítja a lemezen, az ezzel járó költségek fedezésére pedig egy Indiegogo-s kampányt is indított a banda. Természetesen a lelkes rajongóknak hála, a pénzgyűjtés sikeres volt, az albumról pedig két dalt is hallhattunk már; az egyik a The Rhythm Of Freedom című nóta volt, a másik pedig a lemez címadó szerzeménye.

Most itt az újabb csemege - ezúttal a Saint's Don't Die című dalhoz készített videót a zenekar. Íme:

 

 

Klippremier: Dust In Mind - This Is The End

Új videó a francia csapattól

A strasbourgi illetőségű Dust In Mind nem lógatja a lábát: új nagylemezüket készítik, amelynek megjelenési időpontja még ugyan nem ismert, de Jennifer Gervais énekesnő és társai tegnap megmutatták új videójukat, a This Is The Endet, amely az új korongon kapott helyet.

dust.jpg

A kisfilm elérhető a Youtubeon, íme!

 

Új videót készített a Null Positiv

Októberben jön a nagylemez is

A német Null Positiv október elsején dobja az üzletek polcaira új albumát, amely az Amok címet fogja viselni.

bandbildkollapsklein_500.jpg

Az Elli Berlin vezette csapat pedig most új klipet készített beharangozóként, amely a Trauma című szerzeményhez készült. A nóta meghallgatható a Youtube-on, íme:

 

Itt a Sirenia új dala: Love Like Cyanide

Hamarosan jön a nagylemez is

A Sirenia nem tétlenkedett az elmúlt hónapokban. Megírtuk, hogy a norvég és francia tagokból álló formáció új albumot készít, és már azt is tudni lehet, hogy a korong Arcane Astral Aeons címmel kerül majd boltokba október 26-án - ez lesz a második album, amelyen az Ailynt váltó Emmanuelle Zoldan énekel. 

99-og.jpg

Facebookos oldalán a zenekar nemrég elhintette, hogy az első klipes nóta is nemsokára látható lesz, Morten Velandék pedig tartották magukat az ígéretükhöz: a Love Like Cyanide című szerzeményükhöz készített dalszöveges kisfilm már látható a Youtube-on, íme:

 

 

Floor Jansen: "Igazán szeretjük, amit csinálunk!"

Podcastben mesélt élményeiről az énekesnő

Nemrégiben a The Rock Writer's Ramble készített interjút Floor Jansennel, aki őszintén mesélt a Nightwishban töltött mindennapjairól - a podcast a Blabbermouthon is meghallgatható. A holland származású énekesnő eláriulta: zenésztársaival valóban nagyon élvezik, amit csinálnak. 

floorjansennorthward2018promo1_638.jpg

"Amit a finnekről tudnod kell, hogy nem képmutatók, nem árulnak zsákbamacskát, minden, amit tesznek, valódi és igaz. Én sem tudok pókerarcot vágni, ha boldog vagyok, látni rajtam, de ha nem, azt is. Nem tudok hamis képet mutatni mások felé magamról. És ott van a csapatban Troy, aki brit, hat éve ismerem ezt a fickót. Egyszer láttam nagyon csúnya állapotban, de az az évszázad másnapossága volt."

- mesélte nevetve Floor, majd így folytatta:

"Nincs szükségünk képmutatásra, mert valóban nagyon élvezzük azt, amit csinálunk. Valódi, minőségi időt töltünk egymással, ez olyan, mint egy házasság. Meg kell találni a kompromisszumokat, hogyan működhetünk együtt. Persze a legfontosabb, hogy szeressük a zenét, amit játszunk. 50%-ban ettől lesz sikeres egy zenekar és a koncertek."

nig_3644.jpg

Nemrég azt is megtudhattuk: a Nightwish új DVD-t rögzít - szeptember 28-án a brazíliai São Paulóban, 30-án pedig Argentína fővárosában, Buenos Airesben lépnek fel, mindkét buli látható lesz az új kiadványon.

Az énekesnő jelenleg a Northwarddal is aktívan zenél, amely projektben Jørn Viggo Lofstad norvég zenésszel dolgozik együtt - új kisfilmjük nemrég látott napvilágot

Hivatalos: Újabb DVD-vel készül a Nightwish

Már kiderült, hogy hol fognak forgatni.

Köztudott, hogy márciusban debütált a formáció Decades címre keresztelt válogatáslemeze, ami a csapat legnépszerűbb dalait sorakoztatja fel. A kiadványhoz természetesen turné is társult, melynek keretein belül rég nem hallott nóták is elhangzanak, melyek többsége utoljára.

A dalok többségét, amelyeket ezen a turnén adunk elő soha többé nem fogjuk élőben játszani, ezért úgy gondolom, hogy ez egy kiváló ötlet arra, hogy halhatatlanná tegyük őket.

- mesélte korábban Tuomas Holopainen, az újdonsült DVD ötletének kapcsán.

Köztudott, hogy az új felállású zenekar 2020-ban készül kiadni vadonatúj nagylemezét, melynek dalai vélhetően jelenleg is lázasan készülődnek, ám a Nightwish-frontember elmondta, hogy egyelőre egyik banda tagnak sem kívánja megmutatni a már kész számokat.

Nos, még mindig lázasan folyik a dalszerzés, körülbelül 70-80%-a van meg az írott anyagoknak, de ezekről még senki sem hallott egy részletet sem, fogalmuk sincs arról, hogy mi a dalok címe, vagy, hogy milyen témát is dolgoznak fel, még nagyon korai szakaszban vannak, de nagyon jól haladok, és izgatott vagyok az eddigi eredményekkel kapcsolatban, az a terv, hogy 2019 júniusában megyünk a próbaterembe és elkezdünk dolgozni az albummal, felvesszük, és ha minden jól alakul 2020 tavaszán kiadjuk, amit egy hatalmas turné fog követni.

- magyarázta.

A finnek egyébként a Delain társaságában hamarosan újfent útra kelnek, s ezáltal kiderült, hogy a São Paulóban (szeptember 28), illetve Buenos Airesben (szeptember 30) adott fellépésük rögzítésre kerül, ám azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy az újdonságot mikor is kívánják piacra dobni.

 

Jövőre stúdióba vonul az Epica

Jövőre kezdik meg az új lemez munkálatait.

10413399_716491631756961_8369701353486429870_n.jpg

2016-ban jelent meg az Epica legutóbbi albuma, a The Holographic Principle. A csapat egy igen sikeres turnét tudhat maga mögött, s ha hivatalosan pihenőre is vonultak, az időtájt sem volt idejük arra, hogy unatkozzanak.

A közelmúltban kiderült, hogy októberben piacra dobnak egy vadonatúj középlemezt, a Beyond The Matrix - The Battle című kiadvány képében, melynek különlegessége mindösszesen az, hogy a szintén holland Metropole Orkest nevezetű szimfonikus zenekarral karöltve került rögzítésre.

Köztudott, hogy a formáció egy könyvet is a boltok polcaira kíván küldeni, ami a The Essence Of Epica címet viseli. Ha mindez nem volna elég, Simone Simons több interjúban is ecsetelte már, hogy zenekara hosszas szünetre kíván vonulni, melynek során elkezdenek majd dolgozni vadonatúj korongjukon.

A vokalista elmesélte, hogy ő már el is kezde írogatni az új Epica-albumra szánt tételeket, de arról egyelőre nem adott rendelkezésre álló információt, hogy az újdonság, mikor is kerülhet a rajongók kezeibe. Mark Jansen, a csapat megálmodója egyébként nemrégiben elárulta: az Epica 2019-ben már biztosan a stúdió falain belül tengetik majd mindennapjaikat.

Jelenleg a könyvvel vagyunk elfoglalva, ezért rengeteg régi képet kell összegyűjtenünk, melyek a régi számítógépemen vannak. Régi dalokat is keresgélek, amik érdekes darabjai lehetnének a könyvünknek. Ráadásul egy dalt már meg is írtam a következő Epica-albumra. De erre még rengeteg időnk lesz, hiszen valószínűleg csak 2019 végén vonulunk stúdióba, tehát rengeteg időnk van az új dalok szerzésére. Ezúttal szándékosan dolgozunk lassan, nem szeretnénk ismét elsietni a dalogokat.

- meélte a frontember.

Within Temptation: majdnem feloszlott a csapat

A Loudersoundnak adott interjút Sharon den Adel

A Loudersound nevű internetes rockmagazinnak mesélt a csapat énekesnője, Sharon den Adel, amely interjúban sokkoló dolgokat tárt fel. Felfedte többek közt, hogy a Hydra album megjelenését követően majdnem feloszlott az együttes.

A Within Temptation Hydra címre keresztelt nagylemeze 2014 első felében jelent meg, és igen sokszínűre sikeredett a kiadvány; vendégszerepelt a korongon Dave Pirner, Tarja és az amerikai rapper Xzibit is. Sikeres turnét nyomott le a zenekar a lemezzel, a legnagyobb stadionokat megtöltve lelkes rajongókkal, ám Sharon elárulta: a színfalak mögött elhatalmasodtak a problémák. 

dm9xpzgx0aahh58_jpg_large.jpg

"Kiégtem és untam az egészet. Teljesen elveszettnek éreztem magam."

- kezdte a frontasszony, akinek édesapja is megbetegedett, ez pedig tovább fokozta negatív érzéseit.

"Feltettem magamnak a kérdést: akarom én ezt még csinálni? Valamilyen új zenét szerettem volna, de nem tudtam, hogyan kezdjek neki. Úgy éreztem, hogy egy zakatoló vonaton vagyok."

A Within Temptationnek szünetre volt szüksége, ekkortájt kapott Sharon ihletet szólóprojektje, a My Indigo dalainak írásához, amely terápiás jelleggel bírt. A projektről elnevezett album idén áprilisban került boltokba.

Szerencsére a csapat újra egyesítette erejét, ennek eredménye a december 14-én megjelenő új album, a Resist, amelyről már hallhattuk a Papa Roach-énekessel közösen felvett The Reckoning című szerzeményt.

süti beállítások módosítása