Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Epica: Simone Simons először nem akart a csapat énekesnője lenni

Érdekes interjú az énekesnővel

2018. augusztus 26. - Jurancsik Eszter

A holland Epica minden kétséget kizáróan napjaink egyik legnépszerűbb female fronted metal együttese. A banda 2002-ben alakult, és igen hosszú utat tettek meg a kezdetektől, idén áprilisban adták ezredik koncertjüket. Énekesnőjük, a 33 éves Simone Simons a közönség szeme láttára érett kislányból nővé, erről mesélt az Alcatraz Hard Rock & Metal Festival-on adott interjújában.

ss.jpg

"17 éves voltam, amikor az egész kezdődött. Azt hiszem, ezért gyorsabban nőttem fel, ráadásul idősebb emberek vettek körül. Velük mindig is jobban megtaláltam a közös hangot, mint a velem egykorúakkal. Utazol a világban, emberekkel és kultúrákkal találkozol, ez jót tesz a lelkednek is."

- kezdte Simone. 

Köztudott, hogy a zenekar első énekesnője a norvég Helena Iren Michaelsen volt, aki jelenleg az Imperia frontasszonya, őt váltotta a mikrofon mögött.

"Megkértek, hogy legyek az együttes új énekesnője. Először elutasítottam, mert szégyellős voltam, ráadásul be akartam fejezni a középiskolát. Kétszer álltam színpadra, de gyűlöltem, ezért azt mondtam: jobb, ha más lesz az énekesetek. Ám Helenával nem működött a dolog, végül mégis igent mondtam."

ss2.jpg

"Amikor Mark (a zenekar gitárosa) elhagyta az After Forevert, mondta nekem, hogy új csapatot akar alapítani, és ott énekelhetek, de én akkor a suli sikeres befejezésére koncentráltam. Először egy iskolai előadás alkalmával szerepeltem, 12 éves koromban. Akkor nagyon izgultam, ám mára minden lámpalázam elmúlt!"

 

 

Dalpremier: Dark Sarah - The Gods Speak feat. Marco Hietala & Zuberoa Aznárez

Új kislemezzel jelentkezett az együttes.

dark-sarah.jpg

Hamarosan a boltok polcaira kerül a finn formáció vadonatúj korongja, ami a The Golden Moth elnevezést kapta. Az újdonság beharangozója a Trespasser című dal volt, mely nóta egy kisfilm keretein belül került publikálásra. Az utóbbi időben kiderült, hogy újabb video érkezése várható, mindemellett pedig előzetesek is napvilágra kerültek, mintegy bemutatva, hogy mire is számíthatnak majd a fanatikusok.

Behind The Black Veil, valamint a The Puzzle jegyein haladva ez az album is vendégénekesek közreműködésével készült el. Elsőként Zuberoa Aznarez nevére derült fény, ám a finn szoprán kicsit sem aprózta el a meglepetéseket, így nem sokkal később kiderült, hogy Marco Hietala (Nightwish,Tarot), és Netta Skog (ex-Ensiferum, ex-Turisas) is hallható lesz majd egy-egy dal erejéig.

A mai napon megérkezett a csapat vadonatúj kislemeze, a The Gods Speak című szám képében, mely tétel az imént említett Marco és Zuberoa közreműködésével került rögzítésre. A számhoz egyébként egy dalszöveges videoklip is készült, amit Wayne Joynernek köszönhetnek a finnek.

Íme:

 

 

 

Fény derült a Northward lemezére

Megérkezett az első kislemezes dal is.

northwardindividualfeb2018_638.jpg

Tíz év után végre fellélegezhet Floor Jansen és Jørn Viggo Lofstad, ugyanis a duó első nagylemeze október 19-én hódítja majd a meg a nagyvilágot. A saját magukról elnevezett album tizenegy dalt sorakoztat fel számlistáján, melyek egyikében Irene Jansen is énekel.

A formáció nemrégiben harangozta be, miszerint a mai napon több mindenre is fény derül; többek között bemutatásra került első kislemezes daluk a While Love Died című szám képében, mely nótához kisfilm is készült, - ami szintén be lett már harangozva korábban. Ha mindez nem volna elég, nyilvánosságra került az album borítója is, amit a Sabatonos srácok, Hannes Van Dahl (Floor férje) és Chris Rörland készítettek.

Íme a számlista:

01. While Love Died
02. Get What You Give
03. Storm In A Glass
04. Drifting Islands (feat. Irene Jansen)
05. Paragon
06. Let Me Out
07. Big Boy
08. Timebomb
09. Bridle Passion
10. I Need
11. Northward

5b719d6d41c616e7066f0b29_coversmall-p-800.jpeg

Íme a kisfilm:

Amaranthe: két hónap alatt vették fel az új lemezt

Belehúztak a munkába Elize Rydék

A svéd modern metált játszó zenekar kapcsán megírtuk, hogy új lemezük Helix címmel, október 19-én kerül az üzletek polcaira, egyúttal a csapat felfedte a borítót és a szerzemények címeit is. E kiadványon férfi hangként a Jake E helyére került Nils Molin (Dynazty) hallható.

amaranthebandaug2018_638.jpg

A Wacken Open Air fesztiválon is vendégeskedett az együttes, ahol interjút adtak. Elize Ryd, a banda énekesnője a lemezkészítésről mesélt:

"Mindössze két hónap alatt vettük fel az albumot, és a dalok írása is csak ennyi időt vett igénybe. Tudom, őrültek vagyunk, de ez az, amit igazán magunkénak érzünk. A kiadó megkérdeze: biztosan elég két hónap egy lemez megírásához? Mi azt mondtuk, hogy természetesen igen! És megcsináltuk!"

A korongot egyébként az a Jacob Hansen producerelte, aki a Kamelot, a Sirenia és a Delain lemezei kapcsán is végzett ilyen munkálatokat.

A banda első videóját is közzétette nemrégiben, amely a 365 címet viselő dalhoz készült - a kisfilm rendezője Patric Ullaeus volt, aki nem kisebb nevekkel dolgozott már együtt, mint a Dimmu Borgir, az In Flames vagy a Lacuna Coil.

 

 

 

süti beállítások módosítása