Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Otep: klippremier - Shelter In Place

Új videó és Otep Shamaya gondolatai

2018. augusztus 12. - Jurancsik Eszter

Néhány nappal ezelőtt a kaliforniai Otep megjelentette második videóját a július végén boltokba küldött Kult 45 címet viselő nagylemezéről. A korong előfutára a To The Gallows volt, az új kisfilm apropóján pedig Otep Shamaya a tőle megszokott kendőzetlenséggel osztotta meg gondolatait a zenéről és a politikáról.

maxresdefault-2.jpg

Köztudott, hogy az énekesnő -rengeteg rocksztárral egyetemben- nem szívleli Donald Trumpot és az ő politikáját.

"Trump rasszista, ráadásul egyáltalán nem törődik a munkásokkal, az egyszerű és szegény emberekkel. Hiszek a demokráciában és abban, hogy ha összefogunk, változást tudunk előidézni."

- kezdte a vegán, leszbikusságát nyíltan vállaló frontasszony, majd így folytatta:

"Trump hatalomra kerülése óta a gyűlölet-csoportok és szélsőségek növekedését lehet látni. Nácik, fasiszták. De persze, senki nem meri felemelni a hangját ez ellen."

Korábban Otep elmondta: a zene, a művészet lehetővé teszi az erőszakmentes harcot. 

Íme, a klip és az interjú:

 

2019 őszén érkezik Tarja új albuma

Friss infók a készülő korongról!

A Kaaos TV-nek adott nemrég interjút a Nightwish egykori frontasszonya. Tarja nem töltötte soha üresjáratban az idejét, az elmúlt két évre pedig különösen érvényes ez - 2016-ban megjelent a The Shadow Self című album, 2017 novemberében pedig speciális karácsonyi lemezt dobott piacra. Miközben szorgalmasan járja a világot és koncertezik, július 27-ével boltokba került második DVD-je, az Act II, de az is kiderült, hogy A Nordic Symphony elnevezés alatt turnéra indul a Stratovarius-szal - a koncertsorozat keretén belül Budapesten, a Barba Negrában is láthatjuk a finn énekesnőt és a bandát októberben.

tt_1.jpg

Az interjúban Tarja megerősítette: 2019 őszére várható új metállemeze. 

"Remélem, hogy a zenészeimmel jövő év elején elkezdhetjük a stúdiózást, így szeptemberben vagy októberben kiadhatom a lemezt. Emellett jövő év nyarán több fesztiválon is fellépek."

- mondta a dalospacsirta, aki korábban már utalt arra: dolgozik az új kiadványon.

 

Exit Eden: Amanda Somerville nélkül léptek fel a Wackenen

Hárman is fergeteges bulit csaptak

Az Exit Eden tavaly alakult, a csapat különlegessége pedig az, hogy ismert popslágereket bújtatnak metálköntösbe. Első albumuk, a Rhapsodies In Black 2017. augusztus 4-én jelent meg, amely korong olyan sikerdalok átdolgozását tartalmazza, mint pl. Madonna Frozenje, Lady Gaga Paparazzija vagy a Depeche Mode Question Of Time-ja.

A Wacken Open Air fesztiválra is hivatalosak voltak a csajok, ám az alapító Amanda Somerville nem tudott társaival tartani, ugyanis otthon vigyázott hat hónapos ikreire. Így Anna Brunner, Marina La Torraca és Clémentine Delauney vett részt a fesztiválon - Amanda pedig leírta a fellépésük után, hogy rendkívül büszke a lányokra. 

dsc_6723.jpg

Clémentine, Marina és Anna fergeteges hangulatot csinált a Wackenen - Amanda otthon vigyázott ikreire.

Néhány videó:

 

Dark Sarah: teaser a lemezhez!

Belehallgathatunk a hamarosan megjelenő korongba

A Heidi Parviainen vezette Dark Sarah több, mint egy éve kezdett dolgozni új albumán, amely a The Golden Moth címet kapta. Eredetileg tavasszal szerette volna a finn banda a boltokba küldeni a kiadványt, ám váratlan pénzügyi gondok miatt szeptember 21-re csúszott a megjelenés. Szerencsére az Indiegogo-n indított kampány, amelyben a zenekar a rajongók segítségét kérte, sikeres volt, Heidiék pedig megköszönték a támogatást.

dark-sarah_1.png

Tavaly már láthattuk a Trespasser című dalhoz forgatott kisfilmet, amelyben az állandó taggá vált Juha-Pekka "JP" Leppäluoto (Charon, Northern Kings) is szerepel, most pedig végre megérkezett a teaser, amelynek keretein belül a korong összes szerzeményébe belehallgathatunk. Íme!

 

Amaranthe: októberben új album!

Érkezik a zenekar újdonsága!

Jó ideje tudni lehetett, hogy a svéd és dán tagokból álló Amaranthe befejezte új stúdiólemezének munkálatait, az Elize Ryd énekesnő vezette csapat pedig most felfedte az újdonság címét és dallistáját.

amaranthehelixcd.jpg

A korong a Helix címet kapta, és október 19-én, a Spinefarm gondozásában kerül az üzletekbe. Ez lesz az első olyan album, amelyen a Jake E helyére került Nils Molin (a svéd Dynazty frontembere) lesz hallható férfi énekesként Elize mellett. A zenekar utolsó lemeze Maximalism címmel, 2016-ban jelent meg, amellyel kétszer is felléptek Magyarországon.

Íme, az új album számlistája:

01. The Score 
02. 365 
03. Inferno 
04. Countdown 

05. Helix 

06. Dream 
07. GG6 
08. Breakthrough Stardust 
09. My Haven 
10. Iconic 
11. Unified 
12. Momentum

Az első klipes nóta, a 365 pedig már látható is, íme:

 

 

 

Evanescence: DVD októberben

A Synthesis dalaira épül a kiadvány

Az arkansasi származású zenekar Synthesis című, negyedik súdióalbuma tavaly ősszel jelent meg, hatalmas sikereket érve el az egész világon. Az új szerzemények mellett régebbi dalok újrahangszerelt változatait is hallhattuk a korongon, most pedig örömhírt osztott meg az Amy Lee vezette együttes: október 18-án DVD-t jelentetnek meg Synthesis Live címmel. 

evanescencebandphotopromonov2017_638_2.jpg

A kiadvány főleg a Synthesis album dalaira épül, de régebbi szerzemények is helyet kaptak az újdonságon. A tracklist a következő:

01. Overture 
02. Never Go Back 
03. Lacrymosa 
04. The End Of The Dream

05. My Heart Is Broken 

06. Lithium 
07. Bring Me To Life 
08. Unravelling (Interlude) 
09. Imaginary 
10. Secret Door 
11. Hi-Lo 
12. Lost In Paradise 
13. Your Star 
14. My Immortal 
15. The In-Between (Piano Solo) 
16. Imperfection 
17. Speak To Me 
18. Good Enough 
19. Swimming Home

A trailer és a borító:

 

 

evanescencesynthesisliverelease.jpg

Liv Sin: készül az új nagylemez!

Második albumán dolgozik a banda

A Liv Jagrell énekesnő vezette Liv Sin -amely a 2015-ben megszűnt Sister Sin utódja- tavaly jelentette meg első albumát Follow Me címmel, májusban pedig Inverted címmel EP-t dobtak piacra.

livsinkingbandcover_638_1.jpg

Most a svéd csapat bejelentette: második albumukon dolgoznak. Ugyan még nem tudni, mikor kerül boltokba a kiadvány, de Liv elárulta: a Liv Sin frontasszonyaként úgy érzi, sokkal több energiát tud adni a közönségnek, mint volt együttesében. Az új korong a debütáló lemezhez hasonlóan a Despotz Records gondozásában fogja meghódítani a világot.

 

süti beállítások módosítása