Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Mentsük meg Aleah mágikus helyeit!

Petíció az erdő megmentéséért

2018. július 11. - Jurancsik Eszter

Aggasztó hírt közölt Juha Raivio, a Swallow The Sun és a Hallatar gitárosa Facebookján. A finn születésű, de Svédországban élő zenész egy erdő mellett lakik, és ez az erdő néhai kedvese, Trees of Eternity-s társa, Aleah Stanbridge (1976-2016) kedvenc helyei közé tartozott. A szomorú hír pedig az, hogy ezt a kis erdőt le akarják dózerolni.

120033.jpg

"Sziasztok! Kérlek, segítsetek nekem, megmenteni Aleah erdőjét, mielőtt a svéd Sveaskog cég lecsap rá és lerombolja ezt a mágikus erdőt, ami közvetlenül a falu, a házunk mellett található és rengeteg zenét ihletett, amit megírtunk. Csodálatos tájak, tavak. Nemsokára úgy fog kinézni, mint egy háborús övezet, a földet teljesen elpusztítják a hatalmas gépek, otthon nélkül maradnak a madarak és más állatok. Tényleg összetöri a szívem, hogy ezt kell majd látnom és nemcsak itt, hanem mindenütt...szégyellje magát a Sveaskog!"

- kezdte Juha sorait, aki elárulta: sokat lovagolt Aleah-val az erdőben, a fák inspirálták a Trees of Eternity album, a Hour Of The Nightingale dalait is, de a Swallow The Sun dalszövegeihez is erről a helyről merített ihletet. Kiderült: a két éve rákban elhunyt Aleah készítette utóbbi csapat promóciós fotóit is, ebben a kis erdőben. 

A Ramshyttan nevű falucska melletti erdő tehát mind Aleah, mind Juha számára különösen kedves, ezért a gitáros és Aleah édesanyja, Gillian petíciót indított ITT, és kérem, írjátok minél többen alá.

 

 

Újabb előzetesek érkeztek Tarja új DVD-jéhez

Ha nem vagy már így is elég izgatott, Tarja tesz róla, hogy az legyél!

tarja_029.jpg

Rohamosan közeleg a finn énekesnő Act II nevezetű DVD-jének megjelenése, amire július 27-én kerül sor. A Nightwish alapító- ex-énekesnője már nagyon izgatott, efelől pedig rajongóit is szorgosan biztosítja. A finn szoprán már közzétett néhány betekintőt, továbbá két élőfelvételes kisfilmmel is kedveskedett már rajongóinak: az egyik a Love To Hate, a másik pedig az Undertaker című dalhoz készült.

Az izgalmak továbbra is fokozódnak Tarja háza táján, ugyanis az elmúlt időben a dalos pacsirta további két betekintőt osztott meg az újdonsággal kapcsolatban. Mindezeken felül, az sem titok, hogy az ex-Nightwish-énekesnő jelenleg is gőzerőkkel dolgozik vadonatúj stúdiólemezén is, ami 2019-ben kerül fel a lemezboltok polcaira.

Floor Jansen: " Igazságtalan lett volna arra kérni mindenkit, hogy várjon rám a ReVampben

Terjedelmes interjút adott a holland énekesnő.

revamp-promo-1.jpg

Az énekesnő a FortaRock nevezetű fesztivál keretein belül adott egy terjedelmes interjút, amiben számos témát boncolgatott, ilyen többek között az, hogy várható-e a ReVamp esetleges visszatérése, de költözéseiről is szívesen mesélt.

Elsőként elárulta, hogy imád hazájában, Hollandiában fellépni, hiszen elképesztő szeretetet és támogatást kap a hazai rajongótábortól. Mindezeken felül, azt is őszintén elárulta, hogy korábban még csak eszébe sem jutott az, hogy egy másik országban alapítson családot:

Én örökre holland maradok, bár külföldre költöztem, és egy finn zenekarban énekelek, természetesen itt vannak a gyökereim, itt kezdtem el játszani a legkisebb helyeken. Az, hogy magam mögött tudhatom a holland közönség támogatását... Nos, ez nagyon szívmelengető.

- kezdte, majd így folytatta:

Sosem gondoltam volna magamról azt, hogy egyszer külföldre költözöm, csak mentem az utamon, megpróbáltam megtanulni a finn nyelvet, ami elképesztően nehéz, így rájöttem, hogy ha valóban megakarom tanulni, akkor Finnországba kell költöznöm, ez egy óriási lépés volt számomra, és félelmetes is, hiszen egyedül csináltam végig. Az emberek mindenben támogattak, de valamiért nagyon féltem. Végül beleszerettem az északi országokba, így lett Svédország az új otthonom. A finn soha nem lesz az erősségem, de svédül nagyon jól beszélek.

- vallotta.

Mindezeken túl, Floor készségesen válaszolt a ReVamppel kapcsolatos kérdésre is, ami eredetileg az volt, hogy tervezi-e csapatát újra rivaldafénybe helyezni, ám erre válasz nem érkezett, viszont elmondta, hogy 2016-ban miért is kellett feloszlania a holland hatosnak:

tumblr_o8dylbgyzn1uot9k3o1_1280.jpg

Először is, amikor hirtelen csatlakoztam a Nightwish-hez, akkor kezdtük el tervezni a ReVamp második albumát, miután tartottunk egy kis szünetet - beteg voltam, de minden tőlem telhetőt megtettem az úton, készen álltam az új album felvételére, de amikor csatlakoztam a Nightwish-hez az mindent megváltoztatott. Változtatnom kellett a lemez megjelenésén, de sosem mondtam azt, hogy « Ó most nem fogom kiadni a CD-t, vagy soha nem fogom befejezni » . Beakartam fejezni az albumot, és turnéra indulni a saját zenekarommal, hogy az emberek hallhassák a dalainkat.

- felelte, mondván, hogy minden áron el szerette volna készíteni a 2013-ban debütált Wild Card című lemezt.


Szóval ez történt... Mindez azonban azt jelentette, hogy folyamatosan turnéznom kell és albumokat készíteni, mivel már egyszer kiégtem, nem akartam újra átélni. Választanom kellett, mert mindenkit arra kérni a ReVampben, hogy várjon rám, nos ez nem lett volna igazságos.

DVD-t ad ki a Lacuna Coil

A londoni speciális koncertet tartalmazza a kiadvány

Cristina Scabbiáék háza táján pörög az élet: az énekesnő mentorként ténykedik a The Voice tehetségkutató olasz változatában, emellett korábban már hírt adtunk arról is, miszerint a milánói csapat megkezdte új nagylemeze felvételeit is.

26220134_10155172136817344_4137547575853830152_n.jpg

Januárban a zenekar egy nagyszabású koncerttel ünnepelte karrierjének 20. évfordulóját, ennek kapcsán a Facebookon tették közzé, hogy a buli DVD formájában is megjelenik november 9-én, THE 119 SHOW - LIVE IN LONDON címmel.

 

A bejelentéssel egy időben a trailer is megtekinthető a kiadványhoz, íme:

 

 

süti beállítások módosítása