Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Hamarosan itt az Elysion harmadik albuma!

Stúdiózik az együttes

2018. január 05. - Jurancsik Eszter

A Christianna Hatzimihali vezette Elysion sokak kedvencévé nőtte ki magát az elmúlt években. A 2006-ban alakult, először Maxi Nil énekesnővel ténykedő banda első lemeze 2009-ben, Silent Scream címmel jelent meg, majd 2014-ben a Someplace Better került a boltok polcaira. Azóta a csapat nem sokat hallatott magáról, ám január első napján végre friss hírekkel jelentkeztek a derék görögök.

1957985_10152332086428664_1457514760_n.jpg

"Az Elysion-család szeretetet és metálos jókívánságokat küld 2018-ra! Mindenki kerüljön közelebb az álmaihoz! Számunkra örömteli év lesz ez, a harmadik albumunkat készítjük! Boldog új évet mindenkinek, hamarosan hallani fogtok rólunk!"

- olvasható a zenekar üzenete a Facebookon.

 

 

Klippremier: Arkona - V pogonie za beloj ten'yu

Elkészült a klip!

Az orosz pagan metalosok Khram című stúdióalbuma január 19-én kerül az üzletek polcaira, valamint bejelentettek jó pár turnédátumot is. Masha Scream és a srácok nemrégiben jelezték, hogy készülőben van a korongról az első videó, amelyet a mai nappal elérhetővé is tettek - a V pogonie za beloj ten'yu című szerzemény tekinthető meg a Youtube-on.

A banda így mesélt a számról:

"A dal címe úgy értelmezhető, hogy 'A nem létező keresése', és a klipben is egy illúzió, egy nem látható valami keresése jelenik meg. Ez a valami ténylegesen nem létezik, de mi azért vakon keressük. A főszereplő egy arc nélküli sziluett, amely az emberiséget jelképezi, és ez a vizen járó sziluett az el nem érhető világítótoronyhoz akar eljutni a világ másik oldalán. Csalogatja az időről-időre felvillanó fény, végül azonban az életünket jelentő vízen magányosan és elveszetten lebeg - mindörökké."

57c82ac9-arkona-re-record-debut-album-new-edition-of-vozrozhdenie-due-in-november-image.jpg

 

 

Újabb best of album lesz a Nightwish következő kiadványa

Előrendelhető a korong!

Idén a finn/holland együttes újra beleveti magát a munka sűrűjébe, hiszen nagyobb turnéra indulnak Decades elnevezés alatt - ennek keretén belül hazánkban is ismét tiszteletét teszi a banda.

22069743_1901958236732003_5981378121645948928_n.jpg

A fellépések főleg az idén 20 éves Oceanborn című lemez dalaira épülnek majd, hiszen e koronggal érte el első komolyabb sikereit az akkor még Tarja Turunen nevével és arcával fémjelzett együttes. 

Floor Jansen és a fiúk március 9-én dobják piacra új kiadványukat, amely egy igen terjedelmes anyag lesz, rajta a csapat legütősebb dalaival. A lemez 2 CD-ből áll majd és a Nightwish: Decades - An Archive Of Song 1996-2015 címet kapta. 

Íme, a tracklist és a borító:

CD1 
01. The Greatest Show On Earth 
02. Élan 
03. My Walden 
04. Storytime 
05. I Want My Tears Back 
06. Amaranth 
07. The Poet And The Pendulum 
08. Nemo 
09. Wish I Had An Angel

CD2 
01. Ghost Love Score 
02. Slaying The Dreamer 
03. End Of All Hope 
04. 10th Man Down 
05. The Kinslayer 
06. Dead Boy’s Poem 
07. Gethsemane 
08. Devil & The Deep Dark Ocean 
09. Sacrament Of Wilderness 
10. Sleeping Sun 
11. Elvenpath 
12. The Carpenter 
13. Nightwish (demo)

26230386_1548817981868605_3187948640983318745_n.png

 

 

Cristina Scabbia visszaemlékezett a tavalyi évre

A múlt évről mesélt az énekesnő

A milánói Lacuna Coil 45 éves énekesnője igencsak sűrű évet tudhat maga mögött: hónapokon át turnézott a csapattal, zenésztársaival készülnek a január 19-i, londoni nagyszabású koncertjükre, valamint dolgoznak könyvükön, amely Nothing Stands In Our Way címmel kerül majd a boltok polcaira. 

26056039_10154787165386706_5147389081263653147_n.jpg

Az olasz banda frontasszonya Facebookján mesélt a 2017-es évről, amely sajnos igen szomorú változásokat hozott a dalos pacsirta életébe.

"2016 őszén elveszítettem az édesapámat, idén ősszel pedig édesanyám is elhunyt. Ők ketten voltak a legfontosabb emberek az életemben, mindig támogattak és mellettem álltak. Véget ért a párkapcsolatom is, amely 13 évig kitöltötte a szívem..."

Mint ismeretes, Cristina és a Slipknot gitárosa, James "Jim" Root 2004-ben találtak egymásra a németországi Ozzfesten, bár viszonyukat csak két évvel később fedték fel. Tavaly májusban a pár szakított. Az okokról az énekesnő nem mesélt, de korábbi interjúiban elárulta: mivel ő Olaszországban él, Jim pedig Floridában, kihívás egy távkapcsolat fenntartása és a feleknek türelmet kell mutatniuk a másik felé, noha igyekeznek minél több időt együtt tölteni. Az énekesnő elárulta: zenekara, a rajongók és a barátai rengeteget segítettek neki a sorozatos veszteségek feldolgozásában. 

"Szeretném azt hinni, hogy minden okkal történik. De amikor szívszorító dolgok történnek veled, a szomorúságot semmi nem tudja legyőzni. Sok tervem van 2018-ra. Az élet legfontosabb dolgai nem vásárolhatók meg pénzért. Szerencsére rengeteg barátom van, akiket nagyon szeretek, és ők mindig mellettem állnak. Mindenkinek boldog új évet kívánok!"

 

Alissa White-Gluz: "Trump egy undorító ember!"

A Teamrock készített interjút az énekesnővel

Tavaly szeptemberben jelent meg az Arch Enemy Will to Power címet viselő lemeze, amely azóta is sorra aratja a sikereket - a zene és egyéb gondolatok kapcsán beszélgetett a Teamrock Alissa White-Gluzzal, a banda frontasszonyával.

22220601_507130599646649_6898313395498385408_n.jpg

Nem titok, hogy Alissa szólóanyagot készít. De mégis, milyen lemezre számíthatunk és mikor jelenik meg a kiadvány?

"Remélem, időben be tudom fejezni a dalokat, noha elég kevés időm van. Tavaly január óta dolgozom a lemezemen, de félre kellett tennem, mert az Arch Enemy albumával is foglalkoznom kellett. Nincs határidő, mikorra fejezem be a lemezemet. Jó pár dalt teljesen egyedül írtam meg, de vendégzenészekkel is dolgoztam együtt. Szeretnék egy jó producert is szerezni."

Alissa természetesen nem kerülhette el a veganizmusra vonatkozó kérdéseket. Ezzel kapcsolatban így mesélt:

"Tudom, hogy az én hatásom kisebb a médiára, mint mondjuk egy hollywoodi celebé vagy Donald Trumpé, de nemrégiben Oroszországban turnéztunk. Ott a veganizmus még nemigen elterjedt dolog, de egy rajongó az egyik koncert után odajött hozzám és elmondta: >>Miattad lettem vegán két éve!<< Ezt csodálatos volt hallani, ahogyan azt is, hogy a zenénk rengeteg emberre van hatással."

- mesélte az énekesnő.

awg20.jpg

"Donald Trumptól pedig undorodom. Tiszteletben tartom mások nézeteit, de én úgy érzem, minden egyes alkalommal, amikor nyilatkozik, sértő és gusztustalan dolgok hagyják el a száját. Gondolok itt különösképpen a nők, a melegek jogaira és a környezetvédelemre. Főként az ő megnyilvánulásai jártak az agyamban, amikor pl. a The Race-t vagy a Blood In The Watert megírtam. Szomorú és félelmetes a világ helyzete Trump hatalomra kerülése és a drasztikusan rossz döntései miatt."

Alissa sokmindent megtanult magáról az elmúlt években, különösen azóta, hogy családját egy természeti katasztrófa érte: majdnem mindenük odaveszett egy árvízben. Az énekesnő elmondása szerint ekkor nőtt fel igazán. 

"Fontosabb lett számomra, hogy pozitívan próbáljak gondolkodni. Az élet nagyon rövid." 

 

Metálcsajok Szilvesztere

Boldog Új Évet!

happy-new-year-2018-design_1035-9345.jpg

Boldog Új Évet minden kedves Olvasómnak! A Szilveszter a legtöbbeknek bulival telik, de akadnak, akik otthonuk biztonságában várják az új évet. Hogyan töltötték a Szilvesztert a metál hölgyei? Íme, képek kedvenceinkről!

TARJA 

A gyönyörű finn szoprán egy kép-összeállítással köszönte meg a rajongók szeretetét és izgatottan várja 2018-at.

 

AMANDA SOMERVILLE

Az ikreit februrárra váró szőke szépség találó feliratot választott felsőjére.

 

ANETTE OLZON

A Nightwish volt és The Dark Element jelenlegi frontasszonya családja és testvérei körében ünnepelte az új évet.

 

 

 

AILYN

A Sirenia egykori frontlánya, a spanyol szépség megköszönte rajongói támogatását és szeretetét és egy egyszerű fekete-fehér képpel üdvözölte 2018-at.

 

 

MANUELA KRALLER

A Xandria egykori énekesnője Tobias Guttal és készülő albumuk producerével, Michael Gerlach-hal a stúdióban ünnepelt - a Valkea Valo idénre ígéri első albumát.

 

CRISTINA SCABBIA

Az olasz Lacuna Coil énekesnője azt tanácsolta követőinek: csak a szép dolgokra emlékezzenek 2017-ből.

 

ANNEKE VAN GIERSBERGEN

A mindig mosolygós holland pacsirta békével és szerelemmel teli új évet kívánt a metálrajongóknak.

 

CHARLOTTE WESSELS

A holland Delain frontlánya pezsgőzéssel köszöntötte 2018-at.

 

JEN MAJURA

Az Evanescence német születésű gitárosa összefoglalta az óév történéseit és természetesen 2018-ra is jókívánságait fejezte ki.

 

 

DIANNE VAN GIERSBERGEN

A Xandria ex-énekesnője egy kollázzsal kedveskedett rajongóinak. Elmondta, hogy minden nehézség ellenére áldottnak érzi magát és követőinek is ugyanezt kívánja.

 

 

MARKÉTA MORÁVKOVÁ

A cseh Alia Tempora még nem nagyon ismert hazánkban, de akik hallották már a formáció 2015-ös, Digital Cube című lemezét, elismerően nyilatkoztak a csaaptról. Énekesnőjük, a 27 éves Markéta nagy unikornis-rajongó, így kézenfekvő volt, hogy Szilveszterre egyszarvúnak öltözik.

 

SIMONE SIMONS

Az Epica frontasszonya tüzijátékkal köszöntötte az új esztendőt.

 

 

süti beállítások módosítása