Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Delain: készül az új lemez!

Jövőre kerül boltokba az album

2018. április 22. - Jurancsik Eszter

A holland Delain az utóbbi években igencsak népszerűvé vált. A csapat albumról albumra hihetetlen fejlődést mutat be, a 2016.os megjelenésű Moonbatherst pedig még a legszőrösszívűbb zenei lapok is számos pozitív kritikával illették. 

sajat-whiskyt-dobott-piacra-a-delain-06080323.jpg

Nemrégiben mi is megírtuk, hogy a Charlotte Wessels énekesnő és Martijn Westerholt billentyűs vezette banda új lemezén kezdett dolgozni, miután 2017 őszén kiadták A Decade of Delain-Live at Paradiso című DVD-jüket. A kiadvány a 2016 decemberében, a Paradiso koncerthelyszínen megtartott bulit tartalmazza, olyan vendégzenészek társaságában bulizott a zenekar, akikkel együtt dolgoztak az elmúlt 10 évben, pl. Liv Kristine vagy Alissa White-Gluz.

Az együttes jelenleg az USA-ban és Kanadában ad koncerteket a finn Battle Beast és a Kamelot társaságában, a Heavy New Yorknak pedig számos érdekességet árult el Martijn.

"Jelenleg turnézunk, de ha a bulik véget értek, megyünk a stúdióba, hogy foglalkozhassunk a következő albumunkkal, és egy ideig nem kelünk útra."

A következő korong lesz a második, amelyen Merel Bechtold gitáros is hallható, Martijn pedig rendkívül tehetséges és kreatív zenésznek tartja őt. 

"Mindenre nyitottak vagyunk, és egyik célom, hogy Merelt továbbra is motiváljam. Szeretném, ha sokáig a zenekar tagja lenne."

 

Noora Louhimo: "A következő album 100% heavy metal lesz!"

Dolgozik új korongján az együttes

2017 februárjában került az üzletek polcaira a finn Battle Beast Bringer Of Pain című stúdióalbuma, amellyel hihetetlen sikereket ért el a banda. Noora Louhimo, a csapat énekesnője elárulta: elkezdtek dolgozni új anyagukon, amelynek dalai demo fázisban vannak.

artist-image_145270.jpg

"Konkrétumokat még nem mondhatok, de annyit elárulok: 100%-ban heavy metal lemez lesz!"

- fedte fel az énekesnő.

A banda a Delain és a Kamelot társaságában járja az Államokat, és az Antihero Magazine kapta mikrofonvégre Noorát, aki még a következőket mesélte:

"Amikor a színpadon állok, úgy érzem, szétrobbanok az energiától, varázslatos érzés! Boldognak és energiával feltöltöttnek érzem magam. Amikor hat évvel ezelőtt a zenekarba kerültem, nem gondoltam volna, hogy ez lesz az eddigi leghosszabb >>párkapcsolatom<<. (nevet) A Bringer Of Pain albummal még inkább felerősödött ez az érzés bennem."

 

Rajongóitól és barátaitól kér segítséget La Vero

A 35 éves Veronique-ről tudni kell, hogy iskolás kora óta küzd komoly egészségi gondokkal. 11 évesen Crohn-betegséggel diagnosztizálták (az emésztőrendszer krónikus gyulladása), amely miatt rengeteg időt töltött kórházban és betegágyában otthon, alanya volt kísérleti kezeléseknek és gyógyszereknek, amelyeknek igen kellemetlen mellékhatásairól is beszámolt, ugyanis ezek hasonlóak voltak a kemoterápiához. 15 éves volt, amikor betegsége miatt vékonybelei egy részét kioperálták, 18 évesen pedig sztómanyílást alakítottak ki a hasfalán, mivel a belei már nem működtek rendesen. 21 évesen az énekesnő vastagbelének egy részét is eltávolították, aki azonban nem adta fel álmait és zenével kapcsolatos ambícióit. 2012-ben kétszer is várandós lett, ám mindkét baba halva született. 

30421783_1257105794426742_109399894_n.jpg

Tegnap számolt be egy Facebookos posztban arról, hogy orvosa szerint egészségi állapotának nem kedvez a finn klíma és jelentősen ronthat az életminőségén, elmondása szerint ugyanis a kellemetlen tünetek azt követően erősödtek fel, miután az északi országba költözött. Ezért kénytelen hazaköltözni Hollandiába, ahol az éghajlat sokkal kedvezőbben befolyásolja gyógyulását. Vero semmilyen pénzügyi támogatáshoz nem jutott, amely járna egy beteg embernek. Mindemellett férjével való kapcsolatát is felőrölték a gondok, így azt is megtudhattuk, hogy Karival kölcsönös megegyezéssel a válás mellett döntöttek. Azonban Vero kitért arra is: Karival barátok maradnak.

 

A Gofundme nevű oldalon intézett felkérést az énekesnő, hogy rajongói, barátai segítségét kérje hazatelepüléséhez, amelyhez összesen 6.500 euróra lenne szüksége. Aki tud, kérem, adakozzon a fiatal tehetségnek, hogy hazaköltözhessen Hollandiába és végre megkapja a szükséges kezeléseket. ITT tudsz segíteni Verónak, aki gyakorlatilag a semmiből készül újjáépíteni az életét, de ha személyesen keresnéd meg, a helpveroniquegetback@gmail.com emailen megteheted. Vero elárulta: 2017 nyara óta nem tud dolgozni egészségi gondjai miatt, kifogyott a pénzből, és bár nem szeret "koldulni", most erre kényszerült.

Köszönöm!

Liv Kristine: " A Leaves' Eyesnak nevet kellett volna változtatni"

Különleges interjút adott az énekesnő!

lepress2.jpg

2016-ban bombaként robbant a hír, miszerint Liv Kristine és a Leaves' Eyes útjai külön váltak, mindezt azonban tovább tetőzte az, hogy az énekesnő kidobásával egy időben már az új vokalistát is bemutatta a 2000-es évek elején alakult formáció. Liv egy interjú során elmondta, hogy mindez a háta mögött zajlott le, a srácok viszont mindezek ellenkezőjéről vallottak.

A norvég dalos pacsirta a minap adott interjújában számos tervéről mesélt, ám nem volt rest válaszolni az egykori csapatára vonatkozó kérdésekre sem. Mint ismeretes, a Leaves' Eyes az énekesnőről lett elnevezve, így okkal várta el társaitól azt, hogy miután őt elbocsátották, a zenekar másik néven folytassa munkásságát:

Igen, úgy gondolom, hogy ez lett volna a helyes döntés, - amint azt már korábban is említettük. Amint megkaptam a hírt, miszerint Elina cserél majd le, és hogy készen áll a Leaves' Eyes-turnéra, azt reméltem, hogy megváltoztatják a zenekar nevét, és hogy új koncepciót fognak majd kialakítani.

- árulta el Liv, aki azt is elmondta, hogy rettenetesen szomorú, amiért már nélküle csendülnek fel az általa írt szerzemények:

A zene arra ösztönözött, hogy menjek vissza a gyökereimhez. Most, néhány évvel később, látva a dolgokat perspektívában, hatalmas szomorúságot érezek, amikor ezeket a dalokat, - amelyek nagyon kedvesek nekem -, nélkülem játszák élőben.

- magyarázta.

Liv további apróságokat is megosztott a dalszerzéssel, valamint terveivel kapcsoltban, ám kitért arra is, hogy bár jeleneg szólóalbumával van elfoglalva, a közeljövőben szívesen dolgozna együtt Tarjával, Doróval, a Tyr énekesével, és még számos fantasztikus előadóval egyaránt.

Köztudott, hogy Liv jelenleg a Midnattsol második énekesnője, mely formáció májusban dobja piacra vadonatúj nagylemezét, majd hamar útra is kelnek majd népszerűsíteni azt, ám mindezek mellett az idősebbik Espenæs  azt sem tartja kizártnak, hogy visszatérjen a köztudatba első zenekara, a Theatre Of Tragedy - erről egyelőre nincs rendelkezésre álló információ, ám az énekesnő bízik abban, hogy terve sikerrel zárul.

tot3470d91c71fafacfcb99636a4d754c79.jpg

 

 

Boltokban Sharon den Adel My Indigo című lemeze

Elérhető a korong

A Within Temptation frontasszonya tavaly ősszel jelentette be, hogy szólóprojektet indított My Indigo néven.

sharon-den-adel-my-indigo-lyrics.jpg

Ennek hátteréről a holland énekesnő így mesélt:

"A Hydra című lemezünk turnéja után nem tudtam dalokat írni. Máskor ez volt az első, amit a koncertek után csináltam."

Sharon elbizonytalanodott abban is, hogy egyáltalán kívánja-e folytatni a zenekar énekesnőjeként, amelynek alapítása, azaz 1996 óta ő az arca és a hangja. A dolgokat tetézte, hogy édesapja beteg lett, amely felerősítette a negatív érzéseit. 

A krízisen túljutva az énekesnő dalszerzésbe kezdett, ennek eredménye lett a My Indigo projekt, amely teljesen más zenét játszik, mint a Within Temptation, és a dalok felvételeiben a csapat zenészei sem vettek részt.

A lemez a mai napon került boltokba, hamarosan ismertető is születik róla a blogon.

ob_64e115_myindigo-albumcover-750.jpg

 

Megjelent a High Priestess első dala!

Májusban érkezik az album is!

Tavaly novemberben mutattuk be a három lányból álló High Priestess nevű csapatot, amelyet Mariana Fiel, Katie Gilchrest és Megan Mullins alapított 2016-ban, Los Angelesben.

hpri_1.jpg

2017 őszén a formáció lemezszerződést kötött a Ripple Music-kal, első albumukat 2018 májusára ígérte az együttes, amely nem szűkölködik majd a súlyos riffekben és a modern doom metal elemeiben. Most megérkezett a lányok első dala, a Take The Blame, ezzel egy időben a május 18-án megjelenő nagylemezük borítóját és dallistáját is nyilvánosságra hozták - mindössze hat szám került rögzítésre a korongon, ám ezek mindegyike súlyos daloknak ígérkezik.

A dalt itt hallgathatd meg, alább pedig megtekinthető az album borítója és dallistája:

highpriestess-st-cover2018.jpg

A számlista:

01. Firefly
02. Despise
03. Banshee
04. Take the Blame
05. Mother Forgive Me
06. Earth Dive

 

 

Klippremier: Visions of Atlantis - The Deep & The Dark

Új videót jelentetett meg a csapat

Az osztrák szimfonikus metálzenekar francia énekesnőjükkel, Clémentine Delauney-vel februárban dobta piacra The Deep & The Dark címet viselő új albumát. Az első dal, amelyet a megmutatott a banda, a Return To Lemuria volt, majd turnéra indult az együttes.

visionsof18new.jpg

Ma újabb kisfilmmel örvendeztették meg rajongóikat - ezúttal a korong címadó dalához forogtak a kamerák. Íme!

 

 

Amy Lee büszkén tekint a múltba

Az Evanescence korai időszakáról mesélt

amy-lee-13232-1920x1200.jpg

Novemberben jelent meg az Evanescence különleges albuma, a Synthesis. A kiadvány különlegessége mindösszesen annyi, hogy a formáció már megjelent dalai kerültek rajta elhelyezésre, természetesen mindegyik új köntösbe bújtatva. Az albumhoz természetesen turné is dukál, ami októberben veszi majd kezdetét, Lindsey Stirling hegedűvirtuózzal karöltve.

Az énekesnőt nemrégiben a belgiumi RTBF kapta mikrofonvégre, mely lap riportere az Evanescence eddigi sikereiről faggatta:

Büszke vagyok, amikor visszanézek. Visszatekintek a korai időkre és látom az arcom, különösen akkor, amikor egy régi interjút nézek a Fallen turnéról, és teljesen úgy nézek ki, mint egy gyerek, hiszen akkoriban még gyerek voltam, csak már négy éve nem a szüleim házában éltem, szóval, amikor magamat látom, akkor olyan vagyok, mint: Wáóó! Hihetetlenül őrült dolog történt. És tudom, hogy mögötte sok befektetett munka van, hiszen megpróbáltam együtt tartani a zenekart, és minden mást, ami ezzel jár.

-kezdte, majd eképp fejezte be sorait:

 

Ez egy visszatekintős korszak volt a számunra, ezt a doboz-készletet is a történelmünk jelképeként készítettük, a Synthesis pedig a karrierem gyönyörű tükrözése.

 

 

Megérkezett a QFT új dala: Big Bang

Új dallal jelentkeztek Linnéa Vikströmék

Tavaly alapította a Therion-énekesnő Linnéa Vikström saját projektjét, amely a QFT (Quantum Field Theory) nevet kapta. Linnéa -aki a Therion egyik énekesének, Thomas Vikströmnek a lánya- korábban elmondta: nagyon boldog, hogy szólóban is kipróbálhatja magát. 

 qftband2018_638.jpg

Csapatával már egy dalt megmutatott a közönségnek Aliens címmel, most pedig itt az újabb szerzemény, a Big Bang. Íme!

 

süti beállítások módosítása