Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Ismét egy színpadra állt Simone Simons és Cristina Scabbia

Hatalmas buli Tilburgban

2018. április 15. - Jurancsik Eszter

Tegnap adta ezredik koncertjét a holland Epica a tilburgi Poppodium 013 színpadán. Olyan vendégzenekarokat is láthattak a rajongók, mint a Myrkur, az Oceans of Slumber, a Nightmare vagy az olasz Lacuna Coil.

161105_epica_500.jpg

Utóbbi bandával már turnézott tavaly az Epica a The Ultimate Principle Tour keretein belül, és e koncertsorozaton is többször énekeltek közösen. A tegnapi bulin sem maradhatott ki egy közös szám a két énekesnőtől - Simone-ék Storm The Sorrow című dalát adták elő a közönség nem kis örömére. 

 

Dalpremier: Alia Tempora - Black 'n' White

Markétáék bekeményítettek

A cseh zenekar kapcsán nemrég megírtuk, hogy hamarosan új albummal jelentkeznek, és a beharangozó dalt már hallhattuk is Humanity címmel - a számhoz videó is készült.

 9f07c37aaeba647790f56f21455bbe7d.jpg

Most újabb felvételt mutattak meg Markéta Moravkováék, amely lenyűgözőre sikeredett és talán az eddigi legkeményebb daluk. A szerzemény a Black 'n' White címet viseli és meghallgatható a Spotifyn és az iTunes-ön is.

Epica: jubileumi koncert, pihenő és új album

A Metal Wani interjúja Mark Jansennel

A holland zenemágusok legutóbbi lemeze The Holographic Principle címmel, 2016 őszén jelent meg, hatalmas sikernek örvendve a világ minden táján. A hatosfogat azóta is turnézik a lemezzel, április 14-én pedig Tilburgban, a Poppodium 013 nevű koncerthelyszínen tartanak fergeteges jubileumi bulit - Simone Simons és a fiúk ezredik koncertjére kerül sor, és számos vendégzenekar lesz még látható a színpadon - a texasi Oceans of Slumber, a dán Myrkur, az olasz Lacuna Coil, a Nightmare és Mark Jansen énekes-gitáros másik csapata, a MaYaN.

epica-studio-2016a-by-tim-tronckoe.jpg

Nemrég a Metal Wani készített interjút a zenésszel, a beszélgetést pedig a Blabbermouth is átvette. A beszélgetésben Mark kitért arra, hogy szeptemberig turnézni fognak, majd egy kis szabadságot vesz ki a banda, hgy feltöltődhessenek. Ez a kis szünet lehetőséget biztosít arra, hogy a csapattagok más projektjeikkel is foglalkozhassanak - Ariën van Weesenbeek dobos a MaYaN tagjaként is ténykedik, Rob Van Der Loo-nak is vannak tervei, és lehet, hogy Simone is kipróbálja magát valami másban. 

"De már érzem, hogy új zenét kell írnom!"

- tette hozzá Mark. 

Íme, a felvétel:

 

 

Itt a Trillium új videója

Nemsokára érkezik a nagylemez is!

Amanda Somerville rengeteg projektben megmutatta tehetségét és sokoldalúságát, elég csak például az Avantasiára, a HDK-ra vagy a tavaly alapított Exit Edenre gondolnunk. Most azonban egy másik csapata, a Trillium került ismét reflektorfénybe. 

8230983186_56b8b85701_b.jpg

Amanda, aki februárban háromszoros anyuka lett, nem tétlenkedett terhessége alatt: elkészítették az új albumot a formációval, amelynek borítója és számlistája nemrégiben nyilvánossá vált, valamint azt is megtudhattuk, hogy új videoklippel készülnek.

A mai napon jelent meg a zenekar Time To Shine című dalához készített kisfilmje, amelyet Amanda Facebookján tett közzé. Az album Tectonic címmel, július 8-án kerül a boltok polcaira.

Íme a klip!

 

 

 

Klippremier: Midnattsol - The Purple Sky

Végre látható a klip!

Nemrégiben megírtuk, hogy a norvég és német tagokból álló banda új videót készít, azonban nem lehetett tudni, melyik tételhez forognak a kamerák. A Herr Mannelighez egy stúdiós felvételekből készített klipet már összedobott a csapat, de az első komolyabb kisfilm most készült el - a The Purple Sky című dal tekinthető meg.

midnattsol_band_02_copy.jpg

A formáció nagylemeze -immár Liv Kristine-nel, Carmen nővérével kiegészülve- május 25-én, The Aftermath címmel jelenik meg - korábban a borítót és a dallistát már megmutatta a zenekar.

Íme, az új videó!

 

Októberben ismét Budapestre jön Tarja!

Újra magyar színpadra áll az énekesnő!

Nemrég írtuk meg, hogy Tarja a Stratovarius-szal közös turnéra indul A Nordic Symphony elnevezés alatt, ám a koncertek helyszíneiről és dátumairól nem esett szó.

tarja_back_1120_2018_04.jpg

Tavaly februárban a Nightwish egykori frontasszonya fergeteges bulit rendezett a budapesti Barba Negrában, ma pedig bombaként robbant a hír: október 28-án a finn szépség ismét Magyarországra látogat, hogy a Skandináv Szimfóniát megmutassák a hazai közönségnek is. Az eseményre ismét a Barba Negrában kerül sor.

 

Sokszínű fémcsajok

Tehetségesek és szépek!

Rengeteg sztár rendelkezik más népek gyökereivel, amely vagy külsejükön, vagy temperamentumukon látható. Cikkünkben öt olyan metálhölgyről olvashattok, akiknek családjuk révén többféle vér is csörgedezik ereiben.

ALEAH STANBRIDGE

4fc7ba0065a12c69538085fe7f4220d6.jpg

A Trees of Eternity néhai énekesnője angol és svéd gyökerekkel rendelkezett és a Dél-Afrikai Köztársaság fővárosában, Fokvárosban jött világra. Édesanyja, Gillian utazáshoz köthető munkája révén a kis Aleah és családja az egész világot bejárta, kedvenc nyaralóhelye Thaiföld volt, de rajongott Egyiptomért is.

ALISSA WHITE-GLUZ

dd947f5be205520ad1c7e0dc1194c8f2.jpg

Az Arch Enemy kék sörényű frontlánya 1985-ben született a kanadai Montréalban. Ám azt kevesen tudják róla, hogy a sokoldalú énekesnő európai gyökerekkel is rendelkezik: apai nagymamája ugyanis litván származású volt. Alissa nagyija a zsidóüldözés elől menekült Kanadába, 2007-ben hunyt el.

CARLA HARVEY

57f4a0eb-butcher-babies-vocalist-carla-harvey-being-bi-racial-is-a-very-special-thing-image.jpg

A Butcher Babies egzotikuma a 41 éves Carla, akinek arcán is látni a sokféle nemzet jellegzetességeit. Édesapja révén ír és etióp, édesanyjának köszönhetően pedig finn és olasz vér is csörgedezik ereiben.

JI-IN CHO

df621fdc450168f49cc524f01d08d8fa.jpg

A Krypteria nevű, német szimfometál csapat 2001-ben jött létre Leverkusenben, ahol a szemrevaló frontasszony is született 1976-ban. Ji-In szülei Koreából származnak, az énekesnő pedig mindig büszke volt gyökereire. A banda jelenleg szünetet tart, de Ji-In tavaly életre hívta az And Then She Came nemű projektjét.

MIZUHO LIN

2485d83f0d5659efe7cd9b88fbd6a176.jpg

A brazil Semblat egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és ebben nagy szerepe van a csodálatos hangú, képzett operaénekesnő Mizuhónak is. A zenekar 27 éves, csinos vokalistája arca ázsiai származásról árulkodik - édesapja révén tajvani és kínai felmenői vannak. Édesanyja brazil és lengyel, tehát európai gyökerekkel is rendelkezik a frontasszony.

Közel 20 év után tér vissza az L7

Utolsó lemezük 1999-ben jelent meg

Az L7 nevű, csak lányokból álló banda 1985-ben alakult Los Angelesben Donita Sparks és Suzi Gardner révén, 1999-ig hat albumot jelentettek meg - utolsó kiadványuk a Slap-Happy című stúdiókorong volt. További tagok az együttesben Greta Brinkman, Roy Koutsky, Gail Greenwood, Janis Tanaka és Anne Anderson voltak.

i5blr8pxs93dzmoky2s4am-970-80.jpg

2001-ben a csapat bizonytalan időre felfüggesztette a zenélést, és igen sokára, 2014-re érezték késznek magukat újra az aktivitásra. Ekkor jelentették be újra-alakulásukat  Jennifer Finch-csel és Demetra Plakas-szal. 2015-ben és 2016-ban is több kisebb turnét lenyomtak, most pedig a Teamrocknak árulta el a négy lány: közel húszéves szünet után új lemezt dobnak a piacra, amelyről még nincsenek konkrét információk, de egy dalt már meg is mutattak a rajongóiknak az I Came Back To Bitch című szerzemény képében. A négyes nem lógatja a lábát a lemez megjelenéséig, hiszen számos fesztiválon tiszteletüket teszik. 

A bulik helyszínei:

9 Jun: Download Festival, Castle Donington
10 Jun: Garage, Glasgow
12 Jun: Electric Ballroom, London
13 Jun: La Cigale, Paris
15 Jun: Melkweg, Amsterdam
17 Jun: SO36, Berlin
27 Jun: Dynamo Zürich, Zürich,
28 Jun: Circolo Magnolia, Segrate, Italy
29-30 Jun: Download Madrid, Madrid Spain

 

 

 

Könyv íródott Marco Hietaláról

Hamarosan angolul is boltokba kerül!

marco-interview-banner.jpg

Tavaly derült ki, miszerint a Nightwish és a Tarot énekes-basszeros tagjáról, Marco Hietaláról könyv íródott. Mindenki kedvenc finn vikingje ezáltal hatalmas megtiszteltetésben részesült, rajongói pedig bepillantást nyerhetnek az énekes életébe, egészen a kezdetektől. Hosszú fejezeteken keresztül taglalják karrierjének fénypontjait, de a hírnévvel járó árnyak is felszínre kerülnek, de egyéb más érdekességekről is olvashatnak az érdeklődők.

Mindezeken túl, az énekes olyan fájdalmas témákat is felelevenített, amelyeket korábban soha nem említett meg a médiában, sőt jómaga sem szívesem emlékszik vissza azokra az ominózus esetekre.

A különleges kötet, - amely Timo Kangasluoma tollából ered - egyébként hosszú ideig csupán finn nyelven volt elérhető, a minap azonban kiderült, hogy még ebben a hónapban angol nyelven is meghódítja majd a világot, de a tervek szerint a közeljövőben több nyelven is népszerűsíteni kívánják.

brs-marco-hietala-stainless-book_800x.jpg

Kiderült, hogy mikor kerül boltokba Doro új albuma

Augusztusban érkezik a lemez.

2202455071.jpg

Köztudott, hogy a német legenda már gőzerőkkel dolgozik vadonatúj stúdiólemezén, amit a nyár folyamán fog a boltok polcaira küldeni. A korongról korábban már megtudhattuk azt, hogy számos himnusz került rajta elhelyezésre, továbbá, hogy néhány duett is szerepelni fog rajta, olyan előadókkal karöltve, mint Joakim Brodén (Sabaton), vagy Johan Hegg (Amon Amarth).

Néhány órája kiderült, hogy az énekesnő huszadik nagylemeze, a Forever Warriors, Forever United augusztus 17-én hódítja majd meg a világot, ráadásul már az album borítójára is fény derült, ami ismét egy különleges alkotás lett. Mint az kiderült, az első kislemez az All For Metal elnevezést kapta, mely nótához egy kisfilm is készül, amelyben számos vendég lesz hallható és látható is egyben.

Az albumon hatalmas himnuszok vannak, számtalan kemény dal, és szívmelengető dallamok! Az albumnak hatalommal kell rendelkeznie és ezért sok energiát tartalmaz.

-magyarázta az énekesnő.

doroforeverwarriorscd.jpg

 

süti beállítások módosítása