Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Ellopták az Angel Nation dobosának cuccait!

Segítsünk a zenésznek!

2018. június 25. - Jurancsik Eszter

Megdöbbentő hírt adott közre a Leaves' Eyesból is ismert Elina Siirala vezette csapat a Facebookon: ellopták dobosuk, Lucas Robert Williamson felszerelését. Az nem derül ki a cikkből, pontosan mikor lovasították meg a zenész munkaeszközeit, mindenesetre a banda a Gofundme nevű oldalon indított kampányt - kérik a rajongókat, hogy némi pénzzel segítsék Lucast, hogy új cuccokat vehessen.

angelnatioband2017_638.jpg

ITT található a kampány, melynek célja 2800 font összegyűjtése.

 

Dalainak készüléséről mesélt Tarja

Számos érdekességet árult el az énekesnő.

img_0055927.jpg

Tegnap volt egy éve, hogy a boltok polcaira került az énekesnő An Empty Dream névre keresztelt kislemeze, mely dal a Corazón Muerto (Halott szív) nevezetű film betétdala lett. Ennek jelképéül most megtudhattunk némi érdekességet a dalról, a hozzá készült videoról, de a nemrégiben élőfelvételes kisfilm formájában megjelent Undertaker című számról is kiderült némi apróság.

Az An Empty Dream című dalt Mariano Cattaneo ismertette meg velem, Argentínában. Meghallgattam, megkedveltem és azt kívántam, hogy én magam is dolgozhassam vele, hiszen a dal úgy hangzott, mintha a sajátom lenne. Újraírtam a dalt angol szöveggel, miután megnéztem a filmet, elkezdtem dolgozni a dallamokon. Számos zenét szereztem a filmhez. A dal filmes változata a zeneszerző és a filmrendező változata, és ez megtalálható a lemezemen is. Csak egy kicsit másként.


- mondta a dalról, majd kitért a videora is, valamint az Undertaker című dalának különlegességéről is lerántotta a leplet:

A kisfilmet ugyanott forgattuk ahol a filmet is, egy régi elhagyatott gyárban, Buenos Airesben. Nagyon kísértetiesen nézett ki a helyszín. Megtiszteltetés volt együtt dolgozni a film főszereplőjével, Ariadna Asturzzivel és a stáb többi tagjával is. Amikor azon gondolkodtam, hogy melyik dal kerüljön fel a The Shadow Selfhez készült különleges albumomra, azonnal eszembe jutott az Undertaker című szám, ez egy fontos dal számomra, mivel Atli Örvarssonnal, a film zeneszerzőjével közösen írtuk.

-magyarázta.

Klippremier: Tarja - Undertaker

Megérkezett a második kislemez.

750_1468723319578af0775c2bb5_23812063.jpg

Alig egy hónapot kell várni a tűkön ülő fanatikusoknak arra, hogy végre kezükbe vehessék a finn metálkirálynő vadonatúj DVD-jét, az Act II-t. Néhány előzetes korábban már napvilágot látott, sőt nemrégiben debütálásra került az első kislemeznek megválasztott Love To Hate, mely nótához egy élőfelvételes kisfilm is készült.

Ezúttal is hatalmas izgalom övezi Tarja újdonságát, ennek fokozásának érdekében pedig néhány órája megosztotta a második kislemezként szolgáló Undertaker című számot, mely tétel szintén egy,a fellépésen rögzített video keretein belül került fel az earMUSIC lemezkiadó hivatalos YouTube-csatornájára. Íme:

 Köztudott, hogy a Nightwish eredeti énekesnője jelenleg is keményen dolgozik, hiszen gőzerőkkel készül új stúdiólemeze is, amit a jövő évben fog a boltok polcaira küldeni, elmondása szerint pedig ismét egy erőteljes korongot készül kiadni.

 

Tanulj énekelni Marina La Torracától!

Új dologba vágott az énekesnő

Marina La Torracát a Phantom Elite és az Exit Eden énekesnőjeként ismerhettük meg, nekünk adott interjújában elárulta, hogy zenés színész a végzettsége és több musicalben is szerepelt már.

marinalatorraca5.jpg

A brazil származású Marina most új dologban próbálja ki magát: énektanárként is bemutatkozik a nagyédeműnek, tehát aki éneket szeretne tanulni, vagy csak megtalálni a saját hangját, ne habozzon jelentkezni a déli szépségnél a hello@latorracastudio.com email címen!

 

 

2019-ben jön az új Battle Beast-album!

Stúdiózik a banda

A finn együttes Bringer Of Pain című lemeze 2017 elején jelent meg és hatalmasat durrant, talán a csapat eddigi legsikeresebb kiadványa lett. 

Korábban a frontasszony, Noora Louhimo elmesélte, hogy az új korong dalain dolgoznak, és 100%-ban heavy metal lemez lesz. 

battle_beast_kuva_aki_anttila_juuso_soinio.jpg

Az A & P Reactsnek fedett fel titkokat Noora magáról és a kiadványról is - a beszélgetést átvette a Blabbermouth is.

"A csapattal rengeteget vagyunk úton, és ez mások számára szokatlan lehet, de én nagyon szeretem. Nem igazán érzem azt, hogy például nyaralni akarok menni. Éneket tanítok, csinálom a saját zenéimet is, Tehát valamit mindig csinálok. Otthon, Tamperében vannak a macskáim is, a lakásom, természetesen jó, ha van egy hely, ahová visszavnulhatsz."

- magyarázta az énekesnő.

"Folytatjuk az új album felvételeit. Év eleje óta dolgozunk rajta, rögzítjük az énekes részeket, jövőre pedig kiadjuk a lemezt!"

Szeptemberben érkezik az új MaYaN-album

Az album borítójára már korábban fény derült.

mayanbandjune2018_638.jpg

Szeptember 21-én kerül debütálásra az új felállású MaYaN legújabb stúdiólemeze, a Dhyana. A Mark Jansen vezette formáció néhány hónapja már a lerántotta a leplet az album borítójáról, a dallistára azonban egyelőre még nem derült fény.

A készülő korong különlegessége egyébként abban rejlik, hogy elődeitől eltérően, ezen a lemezen több szimfonikus elem lesz fellelhető, ugyanis az újdonság a prágai filharmonikusok közreműködésével készült el, a produceri feladatokat pedig ismét Joost van den Broek végezte.

 Minden energiánkat, erőfeszítésünket és szenvedélyünket bevetve dolgoztunk, hogy elkészítsünk egy figyelemre méltó albumot. A Dhyanára mindannyian nagyon büszkék vagyunk, és már alig várjuk, hogy végre debütálhasson. Hűséges rajongóink segítségével tudtuk rögzíteni az albumot a prágai filharmonikusokkal. Szükségtelen mondanom, hogy nagyon izgatottak vagyunk!

- idézi Jansen szavait a Blabbermouth.

Klippremier: Kobra And The Lotus - Velvet Roses

Új klippel jelentkezett a banda!

Kobra Paige-ék Prevail II címet viselő nagylemeze nemrégiben jelent meg, amelyről eddig három kislemezes nótával örvendeztették meg a nagyérdeműt: először a Losing My Humanity, ezt követően a Let Me Love You, majd a The Chain jött ki a korongról.

banner_prevail.jpg

Most újabb videót készített a kanadai csapat - a Velvet Roses című szerzeményhez forogtak a kamerák. Íme!

 

 

In This Moment: Travis Johnson családi okok miatt otthagyta a turnét

A zenész felesége súlyos beteg

A mai nappal az In This Moment gitárosa, Travis Johnson kénytelen volt egy időre elhagyni a csapat fedélzetét, ugyanis a napokban derült ki, hogy felesége, Michelle a mellrák egy igen agresszív fajtájában szenved.

30613698_1529017933606533_r.jpeg

Travis és Michelle

A zenész azonnal hazautazott, hogy párja mellett lehessen, egyúttal a gofundme nevű oldalon adománygyűjtést indított Michelle kórházi kezeléseinek fedezésére. Travis a rajongók támogatását, szeretetét és imáit is kéri felesége gyógyulása érdekében.

Jobbulást kívánunk Michelle-nek!!!

 

Noora Louhimo: "Az első show után éreztem, hogy erre születtem!"

A Battle Beast-hez való csatlakozásáról mesélt az énekesnő

2012 óta erősíti a finn Battle Beast-et Noora Louhimo, aki Nitte Valo-t váltotta a mikrofon mögött. A MIC Studios kapta mikrofonvégre Noorát, aki a csapatba való kerüléséről mesélt - a beszélgetést átvette a Blabbermouth nevű internetes magazin is.

33284637486_e1afe5ae19.jpg

"A szülővárosomban, Tamperében különféle zenekarokban énekeltem, és Janis Joplin volt a példaképem. A Youtube-on sok videón hallható voltam, és így talált rám a Battle Beast. Megkérdezték, van-e kedvem csatlakozni hozzájuk."

- elevenítette fel a kezdeteket az énekesnő.

"Először azt hittem, ez valami hülyeség! (nevet). Aztán kaptam egy telefont tőlük, hogy alig egy hónap múlva közös turnéra indulunk a Sonata Arcticával, szükségük van énekesre, velük tartok-e. Én azt mondtam, hogy oké, rendben! A legelső koncert után azt éreztem: erre születtem!"

battle_beast_rockfest_2016_30_instagram.jpg

.- folytatta, azt pedig tudni kell az énekesnőről, hogy a Battle Beast előtt soha nem énekelt metált. 

"Az első turnén ismertem meg a srácokat igazán, akkor láttam őket először. Ám kiderült, hogy azon a héten, amikor felkértek arra, hogy legyek a csapat tagja, eljöttek Tamperébe és egy helyi bárban, ahol énekeltem, megnéztek. Ekkor döntöttek véglegesen mellettem. Minden olyan gyorsan történt."

A zenekar jelenleg új albumát készíti, utolsó kiadványuk Bringer Of Pain címmel, 2017 februárjában került a boltok polcaira.

Elysion: új videó

A Made Of Lies-hez készült a kisfilm

Korábban megírtuk, hogy a görög együttes új albumát készíti, amelynek megjelenési ideje és címe még nem ismert, de a Christianna Hatzimihali vezette banda nem hagyja csemege nélkül rajongóit.

dw_35rnpxyi.jpg

2014-ben jelent meg az athéni formáció második lemeze, a Someplace Better, amely elődjéhez, a 2009-es Silent Screamhez hasonlóan szép sikereket ért el. A korong első tétele a Made Of Lies, ehhez a dalhoz készült egy stúdiófelvételekből álló videó. Íme:

 

süti beállítások módosítása