Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Nightwish: 18 éves a Wishmaster

Visszatekintés az időben

2018. május 31. - Jurancsik Eszter

2000. május 8-án jelent meg a finn csapat harmadik nagylemeze, a Wishmaster.

61w1bjejz0l.jpg

A lemez borítója

A korong megjelenését követően turnéra indult az akkor még Tarja Turunen nevével fémjelzett együttes, hiszen a korong felülmúlta az 1998-as megjelenésű Oceanbornt is, amelyekkel első komolyabb sikereiket elérték. Jártak a kiadvánnyal Európában, Mexikóban és Dél-Amerikában is - Argentínában ismerte meg Tarja férjét, Marcelo Cabuli üzletembert, akivel azóta is boldog házasságban élnek. 

8cfb88b0c51925752c99abd26e55ee82.jpg

A csapat egyik 2000-es promo fotója - itt még Sami is tag volt.

A Wishmasterre épülő koncertkörút alkalmával rögzítette a csapat a From Wishes To Eternity című első DVD-jét is. Ebben az időszakban még Sami Vänskä basszer is a banda tagja volt, ám 2001-ben személyes okokra hivatkozva otthagyta a zenekart - az ő helyére került egy évvel később Marco Hietala. 

nightwish-from_wishes_to_eternity_live-frontal.jpg

Első DVD-jük, a From Wishes To Eternity 

Olyan ikonikussá vált felvételek kaptak helyet a korongon, mint a The Kinslayer, a She Is My Sin, a Deep Silent Complete vagy a címadó Wishmaster. Bónuszként került a kiadványra a Sleepwalker is, amellyel a Nightwish az Eurovíziós Dalfesztiválon is indult.

 

Dark Sarah: teaser érkezett az új albumhoz

Szeptemberben jön a lemez

Jó ideje húzódik a Dark Sarah The Golden Moth című lemezének megjelenése. Eredetileg tavasszal szerette volna a csapat a boltok polcaira küldeni a kiadványt, ám eközben pénzügyi segítségre volt szükségre Heidi Parviaienéknek, egy Indiegogo-s kampányt is indítottak.

5a16f0a3-dark-sarah-release-new-teaser-for-upcoming-album-the-golden-moth-audio-image.jpg

Tavaly a Trespasser című felvételt már láthattuk, amelyben a legénység új tagja, Juha-Pekka Leppäluoto is szerepel. A borítót és a számlistát már ismerjük, most pedig végre megérkezett az első teaser a koronghoz, íme:

 

 

Új felvétellel jelentkezett a Halestorm!

Nyáron érkezik az album!

Július 27-ével dobja az üzletek polcaira legújabb nagylemezét, a Vicious-t a Lzzy Hale énekesnő vezette Halestorm. Korábban egy felvételnek fültanúi lehettünk a Black Vultures című dal képében, most pedig itt az újabb csemege: Uncomfortable címmel vált elérhetővé a videó, amelyet megtekinthettek a Youtube-on.

halestormmarch2018promo_638.jpg

Az album tracklistje is nyilvánosságra került, íme:

01. Black Vultures 


02. Skulls 


03. Uncomfortable 


04. Buzz

05. Do Not Disturb 

06. Conflicted 


07. Killing Ourselves To Live 


08. Heart of Novocaine 


09. Painkiller 


10. White Dress 


11. Vicious 


12. The Silence

Az új videó:

 

FEZEN: a Delain lép fel a Metal Allegiance helyett

Ma jelentették be a hírt

A FEZEN szervezői ma jelentették be a Facebookon, miszerint a New York-i illetőségű Metal Allegiance  "előre nem látható körülményekre" hivatkozva lemondta nyári fesztiválturnéját. Ám örülhetnek a holland Delain rajongói: ők jönnek ugyanis a heavy metal banda helyett, a koncert július 25-én kerül megrendezésre. 

delain_4.jpg

Charlotte Wesselsék ezt az évet főleg az új lemez munkálataival töltik, és bár hosszabb turnéra nem terveznek indulni, nem felejtik el rajongóikat.

 

Hamarosan visszatér a színpadra a Xandria

Aeva és a fiúk újra színpadot robbantanak!

xandria-theater-of-dimensions-2017-1.jpg

Nehéz időszakon van túl a német zenekar, hiszen tavaly távozott soraikból Dianne van Giersbergen énekesnő, aki könnyeivel küszködve árulta el, hogy mi is vezetett odáig, hogy meghozta ezt a nehéz döntést. Nyilatkozata végül nagy port kavart, hiszen hosszas idő elteltével megszólaltak a formáció korábbi énekesnői is.

A srácok azonban nem csüggedtek sokáig hiszen turnéjukat Aeva Maruelle énekesnővel folytatták tovább, ám hónapok óta szinte semmit sem lehett hallani felőlük. Néhány órája azonban bejelentették, hogy hét hónap után leültek társalogni egymással, a jövő héten pedig Aevával a fedélzeten ismét nekivágnak majd a turnézásnak.

Arról egyelőre nincs rendelkezésre álló információ, hogy a német vokalista csatlakozik-e bandához (mint állandó énekesnő), vagy sem, hiszen köztudott, hogy a srácok - a számos énekesnő váltás után - nem kívánják feloszlatni a csapatot, sőt új albummal szeretnének majd jelentkezni, ám még nem tisztázódott, hogy a német dalos pacsirtával csendülnek-e majd fel a nóták, vagy esetleg egy másik énekesnőt keresnek Dianne helyére.

 

Tarja: előzetes érkezett az Act II-höz

Júliusban érkezik az újdonság.

tarja_back_1120_2018_01.jpg

Hatalmas izgalom övezi az énekesnő vadonatúj DVD-jét, ami a 2012-es megjelenésű Act I nevezetű DVD folytatása lesz. Az Act II névre keresztelt korongról szinte már mindent tudni, hiszen a borító is köztudottá vált, a napokban pedig kiderült, hogy a rajongók július 27-étől vehetik majd kezükbe a várva- várt kiadványt.

Csak, hogy még nagyobb legyen az izgalom, Tarja néhány órája hivatalos Facebook-oldaln közzétett egy mindösszesen néhány másodperces videot, ami tökeletesen felvázolja azt, hogy mire is számíthat majd a nagyérdemű. Íme:

Klippremier: Otep - To The Gallows

Új videó!

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a kaliforniai Otep új nagylemeze kiadására készül. Otep Shamayáék kiadványa a Kult 45 címet kapta és július 27-én, a Napalm Records felügyelete alatt kerül majd a boltok polcaira. 

Korábban az énekesnő így nyilatkozott az albumról:

"Minden érzékedet betalálja majd. Nemcsak egy hadüzenet lesz Trumpnak, hanem figyelmeztetés is az ország polgárai számára..."

otepbandjan2018_638.jpg

A vegán, leszbikusságát is nyíltan vállaló frontasszony teljes mellszélességgel kiáll a különböző szubkultúrák elfogadása mellett - ez a téma is fellelhető majd az új albumon. 

"A művészet, a zene lehetővé teszi az erőszakmentes harcot. A To The Gallows célja, hogy fényt derítsen Trump dolgaira, támogatóira, az egészségügyre, az LGBTQ, az afro-amerikai, a spanyol ajkú és nők ellen elkövetett tetteire."

- magyarázta az énekesnő.

A korong dallistáját és borítóját korábban már megmutatta a csapat.

Az első szám az új korongról nemrég vált elérhetővé, íme:

 

Tarja: jön az Act II!

Izgalmas hírek az énekesnő DVD-jéről!

Korábban beszámoltunk róla, hogy Tarja gőzerővel dolgozik új DVD-je kiadásán, amely az Act II címet fogja viselni. Azonban nem lehetett tudni, pontosan mikor kerül boltokba az újdonság. 

tarja_7.jpg

Ma az earMUSIC, a finn tehetség kiadója felfedte a dátumot: július 27-én lesz elérhető a kiadvány, amely két koncertet tartalmaz: az egyik fellépést londoni Metropolisban, a másik a milánói Teatro della Lunában lett rögzítve, és főleg Tarja legutóbbi stúdióalbumának, a The Shadow Self-nek a dalai hangzottak el, természetesen olyan régebbi slágerek sem hiányoztak a bulikról, mint a Victim Of Ritual, a Sing For Me vagy a 500 Letters. 

tarjaactiicover.jpg

 

Dark Sarah: szeptemberre ígérik az új albumot

Publikusak a dalcímek is

Tavaly óta tartja lázban rajongóit a Heidi Parviainen vezette Dark Sarah, hiszen a finn csapat harmadik albumát készül kiadni. Tavaly októberben láthattuk a Trespasser című dalhoz forgatott videoklipet, januárban Heidiék felfedték a korong borítóját is, ám ezt követően csend borult az együttes háza tájára. Bizonytalan időpontok láttak napvilágot a lemez megjelenéséről -tavaly ősszel idén tavaszra ígérték a kiadást-, a zenekar Facebook-oldalán a rajongók folyamatosan a kiadvány boltokba kerüléséről érdeklődtek.

24909904_1554682487946950_6013286892273854279_n.jpg

Heidi és zenésztársai most felfedték az időpontot: 2018. szeptember 21-re csúszott a megjelenés, ám addig is jelentkeznek meglepetésekkel.

Ezzel egy időben a lemezen rögzített számok címeit is elárulta a banda, íme:

01. Desert Rose
02. Trespasser
03. Wheel
04. My Beautiful Enemy
05. I Once Had Wings
06. Pirates
07. Sky Sailing
08. Wish
09. Gods Speak
10. Promise
11. Golden Moth
12. The Gate Of Time

Ez a korong a felső világban játszódik - a 2015-ös Beyond The Black Veil a köztes világban mutatta meg Sötét Sárát, a 2016 novemberében napvilágot látott The Puzzle-on az alvilágban kereste útját a fiatal nő, akit Heidi kelt életre. 

 

Király Anna az Ideas új énekesnője

Ma jelentette be a hírt a csapat

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy Kun Anita 13 év közös munka után elhagyta az Ideas fedélzetét. A különválás barátsággal történt meg, az együttes pedig néhány napja elárulta: megtalálták új énekesnőjüket.

A mai napon jelentette be a zenekar, miszerint az új frontlány nem más, mint a Sorroniából ismert Király Anna. A Sorronia olyan előadókkal és bandákkal állhatott egy színpadon, mint Tarja, a Xandria vagy a Nightwish.

33532211_1948972938469670_7631818531763388416_o.jpg

"Nem feszítjük tovább a húrt!
Nagy örömmel jelentjük be, hogy a zenekar új énekesnője Király Anna.
Annát a Sorroniában ismerhette meg a közönség. 
Egy új és izgalmas fejezet kezdődik most az Ideas történetében. Együtt elindulunk a következő nagylemez felé, a közös dalírást már el is kezdtük. Bár alapvető változást nem tervezünk a zenekar irányvonalában, de az biztos, hogy sok újdonságra számíthattok, rengeteg terv van a fejünkben. Számos olyan célt tűztünk ki magunk elé, melyek új utakat nyitnak majd meg és amelyeket most, közös erővel kezdünk el megvalósítani.
Annával új távlatok nyíltak meg előttünk és mi mindannyian izgatottan vetjük bele magunkat a közös munkába! 
Figyeljétek oldalunkat, mert hamarosan újabb meglepetéssel jelentkezünk, nem is akárhogy!
Üdvözlettel: Anna, Tibcsy, Beke, Misi, Krisztián"

- áll a formáció közleményében.

Szívből kívánunk sok sikert Annának és a srácoknak!

 

süti beállítások módosítása