Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Alissa White-Gluz költőként is megállná a helyét

Érdekes interjút adott az énekesnő.

2018. január 31. - Sarok Bettina

cvebyvhxeaaryo3.jpg

Az Arch Enemy énekesnőjét a Spark TV kapta mikrofonvégre, a beszélgetés során pedig számos témáról mesélt a The Agonist éléről is ismert vokalista. Alissa szót ejtett többek között a dalszerzésről, az Arch Enemy legutóbbi albumáról, de a zenekar terveiről is megosztott egy-egy gondolatot.

Igazából ilyenkor rossz hangulatban kell lennem. Gyakran előfordult már, hogy az éjszaka közepén kezdtem el írni. Tegnap este írtam egy verset kb.  5:30-kor. Néha azonban az inspiráció valósággal sztrájkol. Nagyon szeretem a költészetet, szeretek verseket és dalszöveget is írni, mert ez az egyetlen dolog, ami nem igényel irányítást. Nem érzem azt, hogy irányítanom kell. Csak hagyom, hogy megtörténjen, és akkor tudom, hogy mi mikor történt, és hogyan fejeződik be.

-vallotta a dalszerzés, valamint második nagy szenvedélyéről, a költészetről. Továbbá elárulta, hogy sokkal inkább kedveli azt, amikor szomorú és sötét dolgokról kell írnia, mivel elmondása szerint a boldog dolgokat már nem tartja annyira érdekesnek, hogy dalt írjon róluk.

Ezek után Alissa szót ejtett a Will To Power sikeréről is, majd elárulta azt is, hogy mi is áll különleges színpadi megjelenésének hátterében:

Van egy nagyon tehetséges színpad- és világítási vezetőnk. Ő gondoskodik a világításról és minden másról, ami a színpadon történik. Számos zenekarral dolgozott már. Néha megpróbálok néhány szépia árnyalatot készíteni a ruhámra, mivel a háttérben szépia tónus van vagy amennyiben vérrobbantás van a háttérben, akkor vérfoltot helyezünk el a ruháimra.

-mondta különleges ruhakölteményeire utalva. 

arch-enemy-heavy-scotland-iain-cackblabbath-28-1024x682.jpg

Látható a Therion új klipje!

A Theme Of Antichrist tekinthető meg

Március 18-án a Barba Negrában ad fergeteges koncertet a svédországi illetőségű csapat, vadonatúj albumuk pedig február 2-án kerül a boltokba Beloved Antichrist címmel. A korong koncepcióját Vlagyimír Szolovjov orosz ortodox vallásfilozófus, teológus, költő és publicista Az Antikrisztus története című műve szolgáltatta. 

24899746_10154827191540448_1872504719987796685_n.jpg

Az első videót december 20-án tette közzé a csapat, amely kisfilm a Temple Of New Jerusalem című számhoz készült. Most itt az újabb klip - ezúttal a Theme Of Anichrist címet viselő szerzeményhez forogtak a kamerák.  

 

 

Márciusban jön az Oceans Of Slumber új albuma

Hallható az első dal is!

A Cammie Gilbert vezette texasi zenekar legutóbbi kiadványa, a Winter 2016-ban került az üzletek polcaira. A csapat elkészítette új művét is, amely március 2-án szabadul a világra The Banished Heart címmel.

Műfajilag nehezen behatárolható az együttes zenéje, mivel egyaránt jelen vannak a dalokban a sötét, doomos, atmoszferikus, gótikus vonal éppúgy, mint a keményebb, dinamikus, progresszív elemek. 

26904720_1645330285510240_2386778601903859860_n.jpg

Cammie, a csodálatos hangú énekesnő így mesélt az új albumról:

"Kizárólag "valódi" hatású zenét igyekszünk alkotni; ezúttal viszont újabb mélységeket fedeztünk fel, és még alább merültünk önmagunk lelkében, hogy felleljük, ami eddig ismeretlen volt még nekünk is, és a felszínre hozzuk mindezt. Néha az életben szükség van olyan helyekre, ahol elbújhatsz, ahol magadra öltheted a tagadás álarcát. De nem ebben az esetben... Mi ugyanis most úgy döntöttünk, hogy egy számunkra kényelmetlen és riasztó helyen maradunk, és ott fedezzük fel a sötétséget, az ürességet és a remény útjait; irányt mutatván nem csak önmagunknak, hanem mindenkinek, aki valaha is megfordult már ilyen zord lelki sötétségben."

Igen húzósnak ígérkezik tehát az anyag, amelyből ízelítőként még decemberben megjelent az első klip, amely a The Decay Of Disregard című szerzeményükhöz készült. 

 

 

 

A dalról így nyilatkozott a formáció:

"Attól függetlenül, hogy milyen komoly hullámvölgyeken vagyunnk túl, és milyen nehéz volt sokunk számára a 2017-es év, mégis sikerült olyasvalamit kihoznunk belőle, amire nagyon büszkék lehetünk. Valami olyasmit, ami aurális és vizuális szempontból is lenyűgöző; ami ilyen tekintetben felülkerekedik rajtunk és rajtatok. Egy olyan lemezt alkottunk meg, ami az idő ablakát szimbolizálja. Ez a krónikája mindannak, ami az életünket az elmúlt esztendőben jellemezte - egy album, amit joggal nevezhetünk otthunknak."

Íme, a lemez borítója és dallistája:

oceansalbumoct.jpg

Tracklist:

01. The Decay of Disregard
02. Fleeting Vigilance
03. At Dawn
04. The Banished Heart
05. The Watcher
06. Etiolation
07. A Path to Broken Stars
08. Howl of the Rougarou
09. Her in the Distance
10. No Color, No Light
11. Wayfaring Stranger

Új albumát készíti a Diabulus In Musica

Stúdiózik a banda

Dirge For The Archons címmel 2016 novemberében jelent meg a spanyol szimfometalosok legutóbbi lemeze, amellyel igen szép sikereket értek el és a kritikusok is elismerően nyilatkoztak a korongról. 

dim_3.jpg

Zuberoa Aznárez és zenésztársai nemrég egy Facebookos posztban jelentették be: hamarosan megkezdik ötödik stúdióalbumuk felvételeit.

 

Eközben az énekesnő a finn Heidi Parviainen által vezetett Dark Sarah The Golden Moth című, tavasszal boltokba kerülő albumán is vendégeskedik.

 

 

Megérkezett az Auri első dala!

Tuomas nem tétlenkedik

A Nightwish alapító-dalszerzője, Tuomas Holopainen tavaly hozta létre az Auri projektet, amely formációban felesége, Johanna Kurkela az énekesnő, Troy Donockley pedig különböző hangszereken játszik.

auri-2018.jpg

A finn/angol trió lemezének munkálatairól korábban beszámoltunk, időközben pedig kiderült, hogy március 23-án kerül boltokba az album a Nuclear Blast kiadó gondozásában, amelynek tematikája az Alice csodaországban című könyvre épül. Tuomas és Johanna 2011-ben már rögzítettek egy dalt Aphrodite Rising címmel, természetesen ez a szerzemény is helyet kap a kiadványon 10 másik felvétel társaságában. 

05205811605197249_n.jpg

Most pedig megérkezett az első dal, Night 13 címmel, amely meghallgatható a Youtube-on:

 

Klippremier: Luminosa - Horizons

Mariangela Demurtas új projektje bemutatkozik!

A Tristania énekesnője, Mariangela "Mary" Demurtas határtalanul boldog: november 28-án megszületett a Moonspell-gitáros Ricardo Amorimmal közös fia, Lorenzo, ráadásul a csapat új albuma is készülőben van.

23517746_900313390119799_2632920381565311534_n.jpg

Azonban az olasz szépség a szülési szabadság alatt is kreatívkodik: létrehozta a folk metalt játszó Luminosa nevű formációt, amelynek első fellépései is tervben vannak. Mary mellett Ana Figueiredo fúvós hangszereken játszik, Ivo Conceicao pedig szitáron és billentyűkön. A trió első szerzeménye ma debütált a Facebookon, a bejegyzésre kattintva meg tudjátok hallgatni a felvételt.

Megszülettek Amanda Somerville ikrei

Az Exit Eden alapítója határtalanul boldog

Az amerikai születésű, de évek óta Németországban ténykedő Amanda tavaly tudatta a rajongókkal, miszerint két évvel kislánya, Lana Elise születése után ismét áldott állapotban van, ráadásul férjével, Sander Gommans-szal dupla örömben részesültek, hiszen két kisbaba fogant meg méhében.

amanda_somerville.jpg

A 38 éves énekesnő terhessége első trimeszterében azonban nem várt gondok adódtak: Amanda elkapott egy légúti fertőzést, amellyel kórházba is került, ráadásul babái egészsége érdekében nem vehetett be semmit panaszai csillapítására. Amandának egy időre a hangja is elment a betegség miatt.

Szerencsére az Exit Eden szeptember22-én, Hamburgban tartott koncertjére már meggyógyult és színpadra tudott állni Anna Brunnerrel, Marina La Torracával és Clémentine Delauney-vel. 

Facebookján jelentette be a szőke szépség, miszerint néhány nappal ezelőtt életet adott ikreinek, két kislánynak - a csöppségek az Anya Jayne és a Juliet Marlies neveket kapták, és mind ők, mind édesanyjuk jól vannak. Mivel a bébik koraszülöttként jöttek a világra, egy ideig még kórházban maradnak Amandával, de az énekesnő boldogsága határtalan.

Gratulálunk!

 

Lacuna Coil: fergeteges buli Londonban, soha nem játszott dalokkal

A csapat eddigi leglátványosabb koncertje

Megírtuk, hogy az olasz csapat eddigi leghosszabb buliját rendezte meg a londoni O2 koncerthelyszínen, amelyről képeket is mutattunk.

71ugx1ywdml_sl1200.jpg

A repertoárban főleg olyan számok kaptak helyet, amelyeket eddig soha nem játszott élőben a banda.

A setlist a következő volt:

01. A Current Obsession
02. 1.19
03. My Wings
04. End Of Time
05. Blood, Tears, Dust
06. Swamped
07. The Army Inside
08. Veins Of Glass
09. One Cold Day
10. The House Of Shame
11. 
When A Dead Man Walks
12. Tight Rope
13. Soul Into Hades
14. Hyperfast
15. I Like It
16. Heaven's A Lie
17. Senzafine
18. Closer
19. Comalies
20. Our Truth
21. Falling
22. Wide Awake

Ráadás:

23. I Forgive (But I Won't Forget Your Name)
24. Enjoy The Silence (DEPECHE MODE cover)
25. Nothing Stands In Our Way

Cristina Scabbia és a fiúk idén új albumukat tervezik felvenni Milánóban, de hamarosan a boltok polcain lesz első könyvük, amely az elmúlt 20 év történéseit foglalja össze, érdekes történetekkel és soha nem látott fotókkal. 

Alább néhány, egy rajongó által készített videó látható a koncertről!

 

Lacuna Coil: képek a tegnapi londoni buliról

Nagyszabású koncertet adott a csapat

A milánói zenemágusok tegnap fergeteges bulit csaptak a londoni O2 nevű helyen, ezzel ünnepelve karrierjük 20. évfordulóját. A koncertre számos más országból érkeztek rajongók, Cristina Scabbia pedig korábban elmondta: azért a brit fővárost válaszották a koncert helyszínéül, mert jobban megközelíthető, mint Milánó, és a járatok is olcsóbbak.

lacuna2.jpg

A 45 éves énekesnőnek nehéz év volt a 2017-es. Még fel sem ocsúdott édesapja 2016-os halála óta, újabb csapások érték a déli szépséget: májusban véget ért a Slipknot-gitáros Jim Root-tal 13 éve tartó párkapcsolata, ősszel pedig szeretett édesanyját is elveszítette. Elmondása szerint azonban rengeteg támogatást kap a zenekar rajongóitól és barátaitól, így sikerült átvészelnie a nehéz időszakot. A csapat egyébként nemsokára megkezdi új albuma felvételeit Olaszországban.

Íme, néhány kép a tegnapi koncertről!

 

 

 

 

Dalpremier: Annysia - Dark Elven Queen ft. La Vero

A Maidens of the North alapítója duettben szerepel

26850638_917135921776434_5309249349228473108_o.jpg

2009 óta létezik a spanyol fantasy-cinematic metált képviselő Annysia, mely formáció arca Demontia. A csapat 2017 májusában dobta piacra legutóbbi lemezét The Dark Knight címmel, amelyről most megjelent a Dark Elven Queen című felvétel - a szerzeményben Demontia Veronique "La Vero" Männikkö is énekel, aki a Maidens of the North alapítója és vezető énekese. 

Íme, a felvétel!

 

süti beállítások módosítása