Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Zenésznővérek

Tesók, akik a metálban ténykednek

2017. február 12. - Jurancsik Eszter

FLOOR ÉS IRENE JANSEN

12043131_10156016486090333_7752372765065674529_n.jpg

Floor és húga, Irene nagyon közel állnak egymáshoz

A két holland nővér le sem tagadhatná, hogy rokoni szálak fűzik őket egymáshoz. Floor húga, Irene 1983. július 16.-án született Goirle-ben, ahol nővére is. Énekelt az Ayreonban, a Star One-ban, valamint a Karma és a Terpentine zenekarokban. Szerepelt nővére első csapatában, az After Foreverben is. Irene 2014-ben adott életet kislányának, akkor azt nyilatkozta, szeretne visszatérni majd a zenei életbe. Azt azonban nem tudni, hogy egy zenekar élén vagy szólóban csillogtatja meg tehetségét a fiatalabbik Jansen-lány. 

LIV KRISTINE ÉS CARMEN ELISE 

l_4c4193c65e583cd3783a63b1eb8dbfe8.jpg

A két északi szépség mindenben támogatja egymást

Carmen Elise Espænes éppúgy, mint nővére, a norvégiai Stavanger városában született 1983. szeptember 30.-án. 2001-ben a nála 7 évvel idősebb testvére után ment Németországba, ahol megalapította a folk metált játszó Midnattsol nevű együttest. Liv készségesen támogatta húga zenekarát is, a két testvér között rendkívül szoros a kapcsolat. Carmen a zenélés mellett angoltanárként is dolgozik. Kislánya 2012-ben, az ő születésnapján jött világra, kisfia 2014. szeptember 21-én. 2013-ban SAVN néven egy szintén folk metált játszó csapatot alapított.

MARCELA ÉS DIANA BOVIO

6a642678df7eadd4a7027f488a904fa4.jpg

Marcela és húga, Diana az Elfoníában és a Stream Of Passion-ben is dolgozott együtt

A mexikói születésű tesók idősebbik tagja már évek óta Hollandiában él és dolgozik. Marcela neve főleg a Stream Of Passion nevet viselő, 2016-ban feloszlott együttes kapcsán csenghet ismerősen. 2016 decemberében férjével, Johan van Stratummal tagja lett Anneke van Giergsbergen VUUR nevű csapatnak, ám pár hónappal később Marcela zenei különözőségek miatt kilépett. Húga, Diana 1981. február 28.-án, a mexikói Monterrey-ben jött világra. A Stream Of Passion néhány dalában vendégénekelt, valamint az Elfonía nevű mexikói zenekarban is vokálozott, amelyben nővére volt az énekes - a Stream Of Passion kedvéért hagyta el Marcela a csapatot, amely hivatalosan 2006 decemberében oszlott fel. Diana a mai napig Mexikóban él. 

Megjelent Amy Lee új dala!

A Love Exists címet viseli a szerzemény

amy_lee_singer_001.jpg

Az Evanescence énekesnője, Amy nem tétlenkedik: tavaly szeptemberben kiadta gyermekeknek szóló albumát Dream Too Much címmel, majd csapatával egy miniturnét nyomtak le az Egyesült Államok nagyobb városait érintve. Megtudhattuk azt is, hogy idén hosszabb koncertsorozatra indulnak, most pedig Amy megjelentette új dalát, a Love Exists-et, amely egyébként Francesca Michielin olasz énekesnő L'Amore Esiste című számának angol verziója. 

Új Evanescence-album megjelenéséről még nincsenek hírek, de Amy még tavaly elmondta, hogy új dalokon dolgoznak.

A Love Exists meghallgatható a Youtube-on is:

 

Friss interjú Floor Jansennel

Sok titkot megoszt rajongóival az énekesnő

nevtelen_2.jpg

Tegnap került fel a Youtube-ra egy interjú a holland énekesnővel, aki sok meglepő dolgot árul el magáról és a terhességéről a beszélgetésben - megtudhatjuk, hogy rendkívül boldog, hogy nemsokára karjaiban tarthatja gyermekét, de kitér arra is, hogy egyik legmeghatározóbb tinédzserkori élménye egy The Gathering-koncert volt.

Az interjú:

 

Jake E: "Feleslegesnek éreztem magam a csapatban!" - kitálalt az Amaranthe énekese

A svéd énekes elárulta kilépésének valódi okát

Sokként érte tavaly az Amaranthe rajongóit Jake E bejelentése: kilép a zenekarból. Korábban mi is megírtuk, hogy barátok maradtak a bandatagokkal, ám Jake személyes terveire szeretne fókuszálni a jövőben. Azonban egy friss villáminterjúból kiderült, hogy már jó ideje nem érezte jól magát az Amaranthe-ban.

amaranthe_1.jpg

A következőket mondta Carl Begai kanadai származású zenei újságírónak az énekes:

"Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán lehet valami a bandából, még úgy 6-8 éve. Az első két lemez hangzása pont olyan volt, amilyennek megálmodtam. A Massive Addictive albumnál azonban valami megváltozott. Csak azok a dalok lettek igazán metálosak, amelyek szerzésében én is részt vettem. 2016 márciusában, a Maximalism lemez készítésekor döbbentem rá, hogy ez már nem az az Amaranthe, amelyet én is támogattam. Úgy éreztem, nem egy célért küzdünk. Kezdtem háttérbe szorulni, mint énekes, feleslegesnek kezdtem magam érezni..."

- magyarázta Jake, aki elárulta azt is, hogy hangja kihasználatlanul maradt a Maximalism albumon, és nem akarta magát úgy érezni, mint egy háttérénekes. Nem tudott már hinni abban, hogy újra összekovácsolódhat a zenekar többi tagjával és újra egységessé váljanak az elképzelések. Ezzel együtt is boldog az énekes, hogy rengeteg rajongót megismert és a csapatnak köszönhetően beutazhatta a világot.

Új weboldalt indított a Within Temptation

Szebb dizájn, átláthatóbb menürendszer

Facebook-oldalán tette közzé a holland banda új website-jának címét, ahol egyelőre túl sok újdonság nincs, ám szép lett és könnyen kezelhető. 

within_temptation_2014_1.jpg

Szép lett az új weboldal, ám eddig nem került fel túl sok infó

Új dalokról és turnéról egyelőre nincs infó a honlapon, ám az kiderült, hogy Sharon vendégelőadó lesz Amszterdamban, Armin van Buuren fellépésén május 12.-én és 13.-án, valamint a csehországi Plzeňben megrendezésre kerülő Metalfesten a Paradise című szám erejéig fellép Tarja Turunennel. 

Az új honlap itt érhető el.

UPDATE/

A cseh Spark magazinból kiderült, hogy komoly okok állnak a hallgatás mögött: a zenekar stúdiózik, vagyis készülőben vannak az új album dalai, illetve Sharon édesapja beteg, ezért az énekesnő szeretne minél többet vele lenni.

Most már biztos: Jake E kilép az Amaranthe-ból

Facebookján erősítette meg a hírt az énekes

uj-videoklipen-dolgozik-az-amaranthe-08301204.jpg

Tavaly jelentette be az Amaranthe énekese, hogy személyes tervei miatt elhagyja az együttest, ám mivel részt vett a Maximalism turné tavalyi állomásain, sok rajongó reménykedett, hogy Jake meggondolta magát. Sajnos azonban a legutóbbi Facebookos bejegyzése teljesen másról árulkodik:

 

A posztban a svéd énekes elmondta, hogy büszke arra, amit a bandával elért, és csodálatosnak tartja az Amaranthe rajongóit. Hálás továbbá a támogatásért, amit kapott, és kilátásba helyezte, hogy "hamarosan találkozunk", azaz vélhetően nem tűnik el teljesen a zenei életből. 

Gőzerővel dolgozik a Leaves' Eyes

Új albumát rögzíti a formáció

16472807_10155113931793901_890558453748258_n.jpg

Elina Siirala és a fiúk a zenekar Facebook-oldalán osztották meg a jó hírt rajongókkal, miszerint új lemezükön dolgoznak - legutóbbi stúdióalbumuk, a King Of Kings 2015-ben jelent meg, még Liv Kristine énekesnővel, akitől botrányos körülmények között váltak meg zenésztársai.

A posztból kiderült az is, hogy áprilisban a Sabatonnal és a Battle Beast-tel indulnak közös turnéra.

 

süti beállítások módosítása