Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Delain - Fire With Fire

Koncertvideó Charlotte-éktól

2017. december 16. - Jurancsik Eszter

Október 27-ével került boltokba a holland együttes A Decade of Delain: Live At Paradiso című DVD-je, amely a 2016. december 10-én tartott, nagyszabású koncertet tartalmazza. A bulin tiszteletét tette minden olyan vendégzenész, akikkel az elmúlt tíz év folyamán együtt dolgozott a Charlotte Wessels vezette banda, így láthattuk pl. Liv Kristine-t, Alissa White-Gluzt vagy éppen Burton C. Bellt is.

delain2017.jpg

A csapat sikeresen lenyomta Danse Macabre nevezetű, speciális miniturnéját is, amelyen Marco Hietala, a Nightwish énekes-gitárosa erősítette őket.

Most újabb meglepetéssel rukkoltak elő a derék hollandok: a DVD-ről megtekinthetővé vált a Fire With Fire című szerzemény, amely a tavaly megjelent Moonbathers című albumon kapott helyet. Nemrégiben megtudhattuk azt is, hogy a formáció új lemezén kezdett dolgozni, függetlenül a dobos Ruben Israel távozásától

Íme, a videó:

 

Így énekelt együtt Tarja és Marco

Több, mint 10 év után újra egy színpadra lépett a két zenész

2005. október 21-e valószínűleg minden metálrajongó számára emlékezetes marad. E napon adta a Nightwish a Helsinkiben található Hartwall Arénában a Once turné utolsó koncertjét, amelyet később End Of An Era címmel DVD formájában is megjelentettek. 

Ez volt az utolsó buli, amelyet akkori frontasszonyával, Tarja Turunennel adtak, és a végén egy nyílt levélben -nem túl elegáns módon- kitették a finn szépség szűrét a csapatból. Indokként a szoprán pacsirta megváltozott viselkedését hozták fel. 

tm.jpg

Tarja két évvel később adta ki első szólóalbumát My Winter Storm címmel, karrierje pedig azóta is felfelé ível - nem különben, mint ex-együttesének, akik először Anette Olzonnal az élen robogtak tovább a metál színterén, majd a svéd frontasszony 2012-es távozását követően Floor Jansennel is teltházas koncerteket adnak. 

Finnországot és Svédországot érinti a Raskasta Joulua ("Metál Karácsony") elnevezésű koncertsorozat, amelyen olyan zenészek vettek részt, mint Juha-Pekka "JP" Leppäluoto, aki a Dark Sarah-val dolgozik együtt, Tony Kakko a Sonata Arctica-ból, Elize Ryd, Floor Jansen, de Tarja és Marco is tiszteletét tette a rendezvényen.

December 14-én Tarja és Marco közösen énekelte el az Ave Mariát, amely felkerült a Youtube-ra is - a két énekes 2005-ben állt utoljára egy színpadon, a dal végén pedig össze is ölelkeztek - a fagyos viszony immár a múlté.

 

 

Európába jön a Butcher Babies

Új albumát népszerűsíti a csapat

A Carla Harvey és Heidi Shepherd által vezetett kaliforniai csapat november 10-én dobta piacra legújabb, Lilith címet viselő lemezét, amely igen kedvező kritikákat kapott. Korábban a banda így nyilatkozott a korong kapcsán:

"A Butcher Babiest a legnyersebb formájában mutatja be az anyag. Nincs a lemezen auto-tune, száz százalékban igazi gitárt, basszust, dobokat hallhattok, minden érzékszervedet maximálisan betaláljuk. Tudhatjuk, hogy ebben az iparágban a gépek sorra tüntetik el mindazt, amitől egy zenekar igazán zenekar. Nagyon büszkék vagyunk arra a kemény a munkára, elkötelezettségre, amit a csapat kihozott magából a munkálatok során, hogy remekmű születhessen!"

hornsuprocksbutcherbabiesignitervideo.jpg

A zenekar 2018. február 20-án kezdi meg európai turnéját Nottinghamben, az utolsó koncert pedig a hollandiai Leidenben lesz március 17-én. Magyar helyszín ugyan nem szerepel az állomások között, ám az együttest elcsíphetjük Grazban március 10-én.

Íme, a dátumok és a helyszínek:

Feb 20: Nottingham Rescue Rooms, UK
Feb 21: Bristol Thekla, UK
Feb 22: Chester Live Rooms, UK
Feb 23: Birmingham Asylum, UK
Feb 24: Newcastle Riverside, UK
Feb 25: Glasgow G2, UK
Feb 27: Milton Keynes Craufurd Arms, UK
Feb 28: Norwich Waterfront, UK
Mar 01: Southampton Joiners, UK
Mar 02: Sheffield Corporation, UK
Mar 03: Manchester Rebellion, UK
Mar 04: London The Dome, UK
Mar 06: Bochum Rockpalast, Germany
Mar 07: Hamburg Logo, Germany
Mar 08: Jena F-Haus, Germany
Mar 09: Prague Nova Chmelnice, Czech Republic
Mar 10: Graz Explosiv, Austria
Mar 11: Munich Backstage Club, Germany
Mar 13: Milan Legend Club, Italy
Mar 14: Zurich Klub Komplex, Switzerland
Mar 15: Mannheim Ms Connexion Complex, Germany
Mar 16: Zaandam De Flux, Netherlands
Mar 17: Leiden Gebr. de Nobel, Netherlands

Publikus Sharon den Adel szólóalbumának borítója

A dalcímekről is lehullott a lepel

Tegnap írtuk meg, hogy a Within Temptation frontasszonya, Sharon den Adel újabb dallal lepte meg rajongóit az Out Of The Darkness című szerzemény képében.

sharooon.jpg

A holland mezzoszoprán pacsirta hetekkel ezelőtt fedte fel, hogy bár szólóban is kipróbálja magát, szó nincs a banda feloszlásáról, egyúttal a projektje nevét viselő My Indigo című számot is hallhattuk-láthattuk.

Az énekesnő szólóalbuma 2018. április 18-án kerül az üzletek polcaira, és most megmutatta Sharon a korong borítóját, ezzel párhuzamosan felfedte a dalok címeit is:

01. My Indigo
02. Indian Summer
03. Out Of The Darkness
04. Star Crossed Lovers
05. Crash And Burn
06. Someone Like You
07. Black Velvet Sun
08. Lesson Learned
09. Safe And Sound
10. Where Is My Love

myindigoalbumcover_638.jpg

A lemez borítója

A Within Temptation rajongóinak nincs oka aggódni: a zenekar új lemeze készülőben van, illetve jövőre a Tüskecsarnokban ismét magyar színpadra áll a formáció.

Új dallal jelentkezett Sharon den Adel

Az Out Of The Darkness címet viseli a szerzemény

Nemrégiben derült fény a Within Temptation énekesnőjének titkára: szólóprojektet hívott életre, amelynek a My Indigo nevet adta. Természetesen tisztázta Sharon: szó nincs a banda feloszlásáról, ám egy lelki válság miatt sokáig nem volt biztos abban a 2014-es Hydra album turnéja után, hogy folytatni kívánja-e az együttessel énekesi karrierjét.

23471924_1881384341902496_3181905024742170654_n_1.jpg

Szerencsére a holland pacsirta túljutott a krízisen és nekilátott dalokat írni. My Indigo című szerzeményét már hallhattuk és a hozzá forgatott klipet is láthattuk. Most újabb felvételt mutatott meg Sharon: Out Of The Darkness címmel a webes lejátszókon elérhetővé vált az újdonság - hallható a Spotifyon és az iTunes-on is.

Nem tétlenkedik a Maidens Of The North

Betáblázták a jövő évüket is

Veronique Männikkö tavaly hívta életre csapatát, amely egy csak lányokból álló különleges formáció: mindegyik tag egy-egy elemet képvisel. Veronique "Vero" ugyan holland származású, de férje finn, és jelenleg is az északi országban élnek. Az eredetileg nyolcfős banda most már csak hat tagot számlál - Sonja "Sledgehammer" Sipilä és Helena Haaparanta nemrégiben kiléptek a zenekarból, de Vero és a másik négy lány -Satu Eronen, Laura Madekivi, Monika Forsman és Elsa Wellamo nem csüggedtek. Folyamatosan új dalokat írnak első albumukhoz, amelyről a Carry Your Darkness képében már ízelítőt kaphattunk.

20525398_1544306065628181_9062049910139639953_n.jpg

Nem sokkal ezelőtt az együttes hivatalos Facebookos oldalán tette közzé a hírt, hogy a létszámcsökkenés ellenére nem lassulnak le - 2018. október 11-14 között a hollandiai Eindhovenben kerül megrendezésre a FEMME - Female Metal Event elnevezésű rendezvény, amelyen bizony az ötfősre fogyatkozott banda is tiszteletét teszi.

 

 

Frissült a Dark Sarah weboldala

Heidiék javában dolgoznak az új lemezen is

Mint arról korábban beszámoltunk, a Heidi Parviainen vezette finn Dark Sarah legénysége kampányt indított az Indiegogo oldalon - új albumuk, a The Golden Moth felvétele ugyanis rengeteg pénzzel járt.

24909904_1554682487946950_6013286892273854279_n.jpg

A csapat hálás minden előrendelésért és merch cucc megvásárlásáért. Most végére ért a kampány és a banda örömmel jelentette be Facebookos oldalán miszerint 100%-osan teljesítették a kitűzött célt, természetesen a rajongók aktív közreműködésével.

 

A korong 2018 tavaszán kerül boltokba, és a köztes (Beyond The Black Veil), illetve az alvilág (The Puzzle) után Sötét Sára immár a felső világba érkezett, itt folytatja útkeresését.

gm.png

Plusz jó hírként szolgált a rajongók számára az is, hogy Juha-Pekka "JP" Leppäluoto állandó tagja lett a bandának. Az énekes alakította a tavalyi Dance With The Dragon videójában a sárkányt, és az új korong e dal szisztémájára épült. Ízelítőt is adtak a derék finnek a korongról a Trespasser című dal képében.

 

Heidiék weboldala időközben vérfrissítésen esett át, a fenti örömhírrel egy időben ezt is felfedték a Facebookon.

A honlap itt érhető el!

Belehallgathatsz a Midnattsol új dalába

Rövidke részlet a Purple Sky-ból

Tegnap jelentette be a folk metált játszó norvég/német Midnattsol, hogy Liv Kristine, aki a frontasszony Carmen Elise Espenaes nővére, állandó tag lett a csapatban. Liv többször dolgozott együtt a kistesó együttesével, így örömmel mondott igent húga felkérésére, hogy legyen teljes értékű tagja a bandának. A formáció így nyilatkozott a Livvel való egyesülésről:

"Korábban Liv már vendégszerepelt az albumainkon. Rájöttünk: amit együtt alkotunk, az valami fantasztikus, nem mellesleg jól szórakozunk a felvételek alatt. Ebből logikusan az következett, hogy Livet állandó tagként vettük a bandába. Többnyire vokálozik majd az új lemezünkön, de pár dalban szólórészeket is énekel és duettezik a húgával. Mivel már állandó tag az együttesben, a koncerteket is közösen adjuk majd. Nagyon boldogok vagyunk!"

25289401_1675947989114944_5510160812861114262_n.jpg

Camenékről többször írtunk. Kiderült, hogy új albumukon dolgoznak, amely előreláthatólag 2018 tavaszán kerül majd az üzletekbe, illetve tagváltások is történtek: Stephan Adolph, aki korábban a koncertek anyagát keverte, állandó gitárosi státuszt kapott, illetve távozott Birgit Öllbrunner basszer, Chris Merzinsky dobos és Matthias Schuler gitáros. 

Livet tavaly dobta ki az általa alapított Leaves' Eyes, miután férjével, a másik alapító taggal, Alexander Krullal elváltak. Az ő helyére a finn Elina Siirala, az Angel Nation (korábban: Enkelination) énekesnője került, akivel januárban tervezik kiadni első közös lemezüket Sign of the Dragonhead címmel. 

Liv Kristine tavaly többször hangot adott csalódottságának, ám nem sokat búsult, hiszen festőként is kipróbálta magát, de a tavalyi, Belgiumban megrendezett 13. Metal Female Voices fesztiválon Raymond Rohonyival, egykori Theatre of Tragedy-s kollégájával állt egy színpadon öt dal erejéig. Ezenkívül a Delain tavaly decemberi, nagyszabású koncertjén is láthattuk.

A Midnattsol egy rövidke, mindössze fél perces részletet mutatott meg egyik új szerzeményéből, amelyen hallani a tipikus, a zenekarra jellemző zenei megoldásokat, igencsak fülbemászó dalnak ígérkezik a Purple Sky:

 

 

Midnattsol: Liv Kristine hivatalos énekesnő lett!

A csapat immár két énekesnővel nyomul

25289401_1675947989114944_5510160812861114262_n.jpg

Mi is többször hírt adtunk a Leaves' Eyes és egykori énekesnőjük, Liv Kristine között dúló háborúról, mivel az énekesnő a tavalyi évben került elbocsátásra az általa is alapított formációból, melyet 13 éven át erősített. A zenekar azóta Elina Siirala énekesnővel a fedélzeten robog tovább a metál színterén, januárban pedig piacra is dobják a finn szépséggel felvett vadonatúj korongjukat.

Liv sem adhat okot panaszra, hiszen az elmúlt időben számos fellépése volt, valamint másik szenvedélyére, a festészetre is több ideje jutott. Köztudott, hogy Liv húga, Carmen Elise két zenekar frontasszonya, mely együttesekkel Liv is előszeretettel lép fel egy-egy dal erejéig. A Carmen vezette Midnattsol nevezetű csapat pedig néhány perce közölte rajongótáborával, miszerint Liv Kristine hivatalosan is a második énekesnőjük lett.

Csajok a jövő évi Rockmaratonon

2018. július 9-14 között kerül megrendezésre a fesztivál

A jövő évi Rockmaraton kapcsán folyamatosan csepegtetik a fellépők neveit a szervezőt, annyit pedig tudni lehet, hogy koncertet ad a zalaegerszegi Tales Of Evening és a moldáv Infected Rain.

Dudás Ivették 2015-ben adtak ki utoljára albumot Szilánkok címmel, és a 2011 óta létező együttes sokak kedvencévé nőtte ki magát az elmúlt években. 

A Lena Scissorhands vezette Infected Rain a kelet-európai régió egyik legnépszerűbb csapatává nőtte ki magát, májusban a Lacuna Coil előzenekaraként láthattuk őket az A38 hajón. 

fotojet_1_5.jpg

 

süti beállítások módosítása