Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Hamarosan jön a Leaves' Eyes új albuma

A csapat nemsokára végez a munkálatokkal

2017. augusztus 19. - Jurancsik Eszter

le_new2_2pluslogo_s.jpg

Facebook-profilján jelentette be a csapat, miszerint hamarosan kezükben tarthatják a rajongók vadonatúj korongjukat - korábban mi is beszámoltunk arról, hogy teljes erőbedobással készíti az új lemezt a formáció. A posztban Elina Siirala, a banda finn születésű énekesnője elárulta: a Mastersound Studio-ban töltött idő alatt, amíg az éneksávokat rögzítették, teret kaphatott az ő kreativitása is, ezért nagyon élvezte a felvételeket. Az új lemez az együttes ígérete szerint egyaránt tartalmaz majd heavy metálos és folkos elemeket is, pörgősebb és lassabb tételek is szerepelnek majd az újdonságon.

Ez lesz az első olyan album, amelyen teljes egészében Elina énekel majd - mint ismeretes, a norvég származású Liv Kristine-t, aki 2003-ban hívta életre a zenekart - 2016 áprilisában kirúgták a csapatból, miután alapító társával, Alexander Krullal való házassága zátonyra futott.

Egyébként Elina régi együttesét, az Angel Nationt (korábban EnkeliNation néven váltak ismertté) sem felejtette el, az énekesnő velük is új korongot készül megjelentetni.

 

Tarja: nemsokára boltokban az új album!

Befejezte a lemez munkálatait az énekesnő

tarja_3.jpg

Tarja -aki tegnapelőtt ünnepelte 40. születésnapját- többször utalt arra, hogy új albumot készül a piacra dobni a tavalyi nagy sikerű, The Shadow Self után. Korábban mi is megírtuk, hogy a korong felvételeinek végére ért, legújabb Instagram-posztjában pedig arról is tájékoztatta a rajongókat, miszerint a keverés is befejeződött.

"Alig várom, hogy megmutathassam, min dolgoztam az elmúlt hónapokban!"

 

- írta a kép mellé a finn szépség, akiről igazán nem mondható el, hogy tétlenkedne: a The Shadow Shows elnevezésű turné is zajlik, ősszel Közép-és Dél-Amerikát is célba veszi az énekesnő. Nemrégiben egy kisebb orrműtéten is átesett Tarja, ám nem esztétikai okokból feküdt a sebészkés alá - elmondása szerint a bevatkozás lehetővé teszi majd azt, hogy nemcsak az éneklés és a beszéd, de a levegővétel is könnyebbé váljék számára.

Az új albumról hamarosan itt tudhatunk meg érdekességeket.

Simone Simons: "Régebben rendszeresen füveztem!"

Meglepő titkairól vallott a holland énekesnő

A TeamRock nevű internetes lap szerkesztői egy röpke interjú erejéig kapták el az Epica 32 éves frontasszonyát, hogy megkérdezzék: elkövetett-e valaha korábban bármit, ami illegálisnak számít. 

13774801_294728910880096_928651167_n.jpg

"Régebben rendszeresen füves cigit szívtam, de ez odahaza, Hollandiában legális, így már nem is annyira érdekes. Ó, igen, körülbelül 12 évvel ezelőtt nyilvános helyeken szexeltem, haha! Most pedig felelősségteljes anya vagyok."

- mesélte nevetve Simone, akiből sok rajongója ki nem nézné, hogy kamaszkorában egyéb őrültégekre is képes volt. Egy ízben szintén a TeamRocknak adott egy hosszabb interjút, amelyben felfedte, hogy 13-14 évesen a black metalért rajongott, ennek hatására fordított keresztett akasztott a nyakába, haját lilára, száját rendszeresen feketére festette, valamint úgy öltözött, mint Morticia Addams. Mai fejével azonban már viccesnek tartja akkori megjelenését.

Klippremier: Exit Eden - Paparazzi

Megérkezett a negyedik videoklip Amandáéktól

exitedenband2017promofaces_638.jpg

Augusztus 4-én került boltokba az Amanda Somerville alapította Exit Eden bemutatkozó albuma, amelyről még megjelenése előtt megismerhettük három popklasszikus feldolgozását. Először Rihanna Unfaithful című dala vált láthatóvá, majd Shontelle Impossible-ja, majd egy nappal a korong boltokba kerülését megelőzően a Backstreet Boys Incomplete című szerzeményét mutatták be az ő előadásukban. 

Ma reggel újabb meglepetés fogadta a lányok rajongóit: Amanda, Marina, Clémentine és Anna ezúttal az amerikai botrányhősnő, Lady Gaga 2008-as Paparazzi című slágeréhez készült videóval örvendeztetik meg a nagyérdeműt, amely a Youtube-on tekinthető meg:

 

Váratlanul lefújták a More Than Fest-et

Nem tudni, mi történt

Ma kezdődött volna a szlovákiai More Than Fest, amelyet azonban két nappal ezelőtt a szervezők -eddig nem tisztázott okokból- lemondtak. A közleményben csak annyi szerepel, hogy "túl sok minden" közrejátszott a döntésben, ám ezekre nem tértek ki a bejelentéskor. A fesztiválon olyan együttesek léptek volna fel, mint az Amon Amarth, az Edguy, az Arkona, az Epica, a Pain vagy  Wintersun. Remélhetőleg a közeljövőben alaposabb magyarázatot is olvashatunk az elmaradt buliról.

feszko.jpg

Negyvenéves Tarja Turunen

Boldog szülinapot!

tarja-turunen-performs-at-xiii_-amphi-festival-in-cologne-07-23-2016_4.jpg

A Nightwish egykori frontasszonya 1977. augusztus 17-én, Kitee-ben látta meg a napvilágot Tarja Soile Susanna Turunen néven, így ma tölti be 40. életévét. A finnek talán legismertebb együttesének az alapítástól, 1996-tól 2005-ig volt tagja, majd kényszerű távozása után szólókarrierbe kezdett - és egyre nagyobb sikereket könyvelhet el. Argentin származású férjével, Marcelo Cabulival és ötéves kislányával, Naomival Andalúziában (Spanyolország) élnek, és Tarja a tavalyi The Shadow Self után nemsokára új albummal készül megörvendeztetni rajongóit.

Születésnapja alkalmából csokorba gyűjtöttünk néhány érdekességet a finn szépségről.

- Nem igazán néz tévét. Az utóbbi években leginkább lánya kedvéért kapcsolta be a készüléket, hogy a kis Naomi rajzfilmeket nézhessen.

- Fizikoterápiás kezelésekre jár, mert sokszor küzd makacs nyak-és fejfájással. Elmondása szerint ez a rengeteg headbangelés miatt alakulhatott ki.

- Legkedvesebb sportja az úszás, de kocogni is szokott, a hosszabb turnék előtt pedig konditeremben készül fel a koncertekre. Rajong a fociért is, szívesen ellátogat barátaival egy-egy meccsre, ha ideje engedi.

- Évekig gyakori gyomorfájdalmakkal küzdött, amikor is egy vizsgálat alkalmával kiderült, hogy gluténérzékenységben szenved az énekesnő. Tarja elmondása szerint azóta jobban figyel táplálkozására, de kimondottan diétás ételeket nem fogyaszt. Kedvence a csirke és szereti a minőségi vörösborokat.

- Édesanyja emlékének ajánlotta a You Would Have Love This című dal feldolgozását, amelyet eredetileg Cori Connors énekelt. Marjatta Turunen 2003-ban, rákbetegség következtében hunyt el, akit Tarja legnagyobb példaképeként tart számon.

- Bár hívőnek tartja magát, Tarja szerint a hit egy nagyon személyes dolog, ezért nem is nagyon beszél erről a témáról. Annyit azonban elárult, hogy kislány korában édesanyja megtanított neki egy imát, amelyet sokszor elmond magában elalvás előtt. 

- Bal vádlijára tetováltatta kislánya nevét. 

- Már kisiskolásként is szépen énekelt, emiatt féltékenyek voltak rá a társai - ezért nem egyszer érte őt atrocitás a suliban.

- Zongorázni is tud, első tanára pedig nem más volt, mint Nightwish-beli csapattársának, Tuomas Holopainennek az édesanyja, Kirsti Nortia-Holopainen. Ezenkívül profin bánik a dobokkal is. 

102675650.jpg

Tuomas és Tarja - promo kép 2004-ből. Egykori zenésztársa édesanyja tanította Tarját zongorázni.

- Anyanyelvén kívül folyékonyan beszél még angolul, spanyolul, svédül és németül is.

- Mielőtt Marcelóval találkozott a Nightwish Dél-Amerikát érintő turnéján 2000-ben, egy Janne nevű srác jegyese volt, akivel még 16 éves korában ismerkedett meg.

tarja42.jpg

Tarja elmondása szerint Marcelo mellett tanult meg igazán önmaga lenni.

- Férjével 2003. május 8-án házasodtak össze.

- Nagy rajongója a horrorfilmeknek.

- Kislányuk, Naomi Eerika Alexia 2012 júliusában született, és édesanyja elmondása szerint örökölte az ő tehetségét, fiatal kora ellenére remek ritmusérzékkel rendelkezik, és Tarja természetesen támogatni fogja méhe gyümölcsét, ha a zene területén próbál majd szerencsét később.

tarjanaomi.jpg

Tarja és kislánya, Naomi

- A kis Naomi egyaránt beszél finnül, spanyolul és angolul.

- Tarja hangtípusa lírai szoprán. 

- 14 éves korában, még jóval zenei karrierje kezdete előtt már járt Magyarországon, igaz, akkor még csak turistaként. 

- Jó barátnője a Nightwish jelenlegi énekesnőjének, Floor Jansennek, Alissa White-Gluznak (Arch Enemy), az Epicás Simone Simonsnak, Doro Pesch-nek, de hasonló kapcsolatot ápol Liv Kristine-nel és a Within Temptationt vezető Sharon den Adellel is.

087278688a9ed6c670ba0da8722a484f--symphonic-metal-power-metal.jpg

Tarja és Sharon den Adel. A Within Temptation 2016-os M'era Luna fesztiválon tartott koncertjén Tarja meglepetésvendég volt.

- Még a bandában énekelt, amikor egy mexikói koncert alkalmával egy férfi rajongó valahogy felszökött a színpadra és szó szerint leteperte Tarját. Szerencsére zenésztársai azonnal leszedték a rémült énekesnőről a kellemetlenkedő alakot. 

Előzetes érkezett az Epica The Solace System című EP-jéhez

Szeptember elsején érkezik a kiadvány

epica_bandheader_940x300.jpg

Szeptember első napján dobja piacra The Solace System című középlemezét a holland csapat, amelyről a címadó dalt már hallhattuk. A kiadvány 6 vadonatúj dalt tartalmaz majd. A produceri munkákat Joost van den Broek mellett Jacob Hansen végezte, aki a Sirenia legutóbbi, Dim Days Of Dolor címre keresztelt korongjának megszületésekor is bábáskodott.

Mark Jansen, a zenekar alapító-gitárosa így nyilatkozott a számokról:

"A hallgatók egy minőségi kiadványra számíthatnak, ezek a számok túlságosan jók ahhoz, hogy bónuszdalokként tegyük fel őket egy nagylemezre."

A hatosfogat megállíthatatlanul tör előre, karrierjük egyik csúcspontja volt a tavaly ősszel megjelent The Holographic Principle című stúdióalbum, nemrég pedig megnyerték a Metropole Orkest versenyt, amelyre több, mint 600 művész, együttes jelentkezett. A nagyzenekar így egy dal erejéig együtt dolgozik majd a bandával, akik joggal lehetnek büszkék győzelmükre, hiszen eddig olyan előadókkal dolgozott együtt a zenei társulat, mint pl. Ella Fitzgerald vagy Dizzy Gillespie. 

Most megérkezett az első trailer a The Solace System EP-hez:

 

A dalcímek:

01. The Solace System
02. Fight Your Demons
03. Architect Of Light
04. Wheel Of Destiny
05. Immortal Melancholy
06. Decoded Poetry

A kiadvány borítója így fest majd:

epicasolacesystemep.jpg

Xandria: elmarad a Summer Breeze-es koncert is

Nem tudni semmit Dianne állapotáról

dianne_1.jpg

Mint arról korábban értesültünk, a német zenekar több buliját törölte az elmúlt napokban, ugyanis frontasszonyuk, Dianne van Giersbergen július 24-e óta az ágyat nyomja. A holland származású szépség betegségéről konkrétumokat nem árult el az együttes, de minden közleményükben az áll: az egészség a legfontosabb, ezért az elkövetkező koncertek törlésre kerülnek - két nappal ezelőtt hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a csapat, hogy a németországi Dinkelsbühlben megrendezésre kerülő Summer Breeze fesztiválon sem tudnak részt venni. Remélhetőleg nem komoly Dianne állapota és a csodálatos hangú szoprán énekesnő hamarosan újra színpadra állhat társaival.

 

Turnéra indul az Evanescence

Az új lemezről is hallhatók lesznek szerzemények

266c09df-d95b-4df8-a271-60ba5b864e21.jpg

Amyék hétfőn hintették el a nagyérdeműnek, miszerint izgalmas hírt készülnek bejelenteni - a tegnaplőtti nappal ez meg is történt, a meglepetés pedig nem más, mint egy észak-amerikai turné, amely október 14-én startol a Nevada állambeli Las Vegasban, és december 19-én, az oregoni Portlandben ér véget. 

 

Az új album -amelynek pontos megjelenését még nem tudni- a Synthesys címet kapta, a csapattól megszokott elektronikus elemeken kívül egy szimfonikus zenekart is bevontak a munkálatokba, -amely egyébként a bulikon is kíséri majd a bandát- hogy minél sokszínűbb legyen a kiadvány. Ezen a turnén már hallható lesz jó pár dal a korongról.

Újra aktív a Crysalys!

Új videóval készül a csapat

crcr.jpg

Az olasz együttes 2011-ben jelentette meg első nagylemezét, amely a The Awakening Of Gaia címet kapta. Chiara Malvestiti, a csapat énekesnője a Therionban is énekel, ám a Crysalyst sem hanyagolta el: legfrissebb Facebookos posztjukból kiderül, hogy új videoklippel készülnek, amely a hamarosan megjelenő új albumon kap majd helyet:

 

 

süti beállítások módosítása