Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Magyarországra jön a Paramore

A VOLT fesztiválon lép fel a csapat

2017. április 22. - Jurancsik Eszter

10418155_10150414804584963_2457275761004282901_n.jpg

A VOLT fesztiválra látogat az amerikai zenekar! Június 30-án, 21 órakor a Telekom nagyszínpadán láthatják a tennesseei csapatot a rajongók. Hayley Williams és zenésztársai 4 évvel ezelőtt jártak először hazánkban, akkor a Budapest Parkban csaptak egetrengető bulit. 

A jegyek itt kaphatóak!

 

 

Lemondta voronyezsi koncertjét Tarja - beteg az énekesnő

Tarja hangszálgyulladással küzd

0e7ca5e3-83a5-4384-9f01-89030f225848-e1474622940289.jpeg

Le kellett mondania Tarjának voronyezsi koncertjét, mivel a finn szépségnél hangszálgyulladást állapítottak meg, amely betegség talán az énekesek legnagyobb rémálma. Facebookján az orosz rajongók megértését kérte a Nightwish egykori frontasszonya, aki elmondta: soha nem fordult még elő, hogy el kelljen halasztania egy koncertjét, azonban egészségi állapota nem teszi lehetővé a fellépést. Panaszai miatt orvoshoz kellett fordulnia a koncert előtt - a doktor pedig szigorú pihenésre intette a beteg pacsirtát. Természetesen a buli meg lesz tartva, amint Tarja egészsége rendbe jön.

Jobbulást kívánunk!

 

Trees Of Eternity: újabb videóval emlékeznek Aleah-ra

Májusban megjelenhet a posztumusz album első dala is

2016. április 18-án hunyta le örökre szemeit a Trees Of Eternity gyönyörű, tehetséges énekesnő-dalszerzője, Aleah Stanbridge, miután elveszítette a rákkal vívott harcát. 

A rettegett kórt 2013-ban diagnosztizálták a dél-afrikai születésű Aleah-nál, ám kis kihagyás után folytatta zenésztársaival a Hour Of The Nightingale című album felvételeit, amely tavaly novemberben került a boltok polcaira. Aleah párja, Juha Raivio elmondta: nem gondolta volna, hogy a lemez, amely néhai kedvesének állít emléket, ennyire sikeres lesz, többször szót ejtett arról, hogy végtelenül hálás a rajongóknak a szeretetért, amit tőlük kap. 

full_1.jpg

Április 18-án, Aleah halálának évfordulóján újabb videóval jelentkezett az örebrói csapat A Million Tears, a Broken Mirror és a Hour Of The Nightingale után, a The Eye Of The Night című szerzemény képében, amelyet a Youtube videómegosztó oldalon tekinthetünk meg.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy Aleah posztumusz kiadványa -amelyet Juha a Hallatar csapattal és a Draconian énekesnőjével, Heike Langhans-szal karöltve készített el- hamarosan kapható lesz, a Hour Of The Nightingale-hez hasonlóan szintén a finn Svart Records kiadó gondozásában kerül majd forgalomba, a címe pedig Evenstar ("Esthajnalcsillag") lesz.

megjelent-a-trees-of-eternity-legujabb-albuma-01090257.jpg

Legfrissebb Facebookos bejegyzésében a csapat megható szavakkal emlékezett meg Aleah-ról, egyúttal köszönetet mondtak mindenkinek, aki megvásárolta az albumot:


"Köszönjük mindenkinek, aki megvásárolta a lemezt, életben tartva Aleah örökségét és terjesztve az ő zenéjét!"

 

A Hallatar legfrissebb posztjából kiderül, hogy Aleah posztumusz korongja elkészült, de a csapat saját lemezén is felhasználta az énekesnő verseit és dalszövegeit. Az album a No Stars Upon The Bridge címet viseli majd, a zenekar pedig megmutatta a borítót, amelyet Fursy Teyssier francia zenész és grafikus tervezett:

 

süti beállítások módosítása