Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Xandria: Észak-Amerika helyett Európában turnéznak

Aeva Maurelle-lel tartják meg a fellépéseket

2017. szeptember 30. - Jurancsik Eszter

Tegnap indult volna a német csapat Észak-Amerikát érintő turnéja, amelyet a kanadai Kobra And The Lotus-szal bonyolítottak volna le. Mivel Dianne van Giersbergen, a formáció holland énekesnője szeptember 13-án egészségi okok és a zenekaron belül keletkezett ellentétek miatt kilépett, a fellépéssorozatot törölni kellett, ám a banda nem esett kétségbe.

xandriaturne.jpg

Amerika helyett egy kisebb európai turné indul november 3-ával, a bulikon pedig a német Aeverium frontasszonya, Aeva Maurelle énekel majd, azonban nem tudni, hogy csak ideiglenesen ugrik be Dianne helyére, vagy állandó tag lesz az együttesben.

aeva.jpg

Nemrégiben Dianne Facebookján köszönte meg a rajongóknak támogatást, és elmondta: rajongói az ő hősei.

 

 

Egy hét múlva érkezik Tarja vadonatúj klipje!

Jön az első dal a karácsonyi lemezről

tarjakaracsonyikep.jpg

A Nightwish egykori énekesnője nemrégiben mutatta be különleges karácsonyi albumának borítóját és a dalok listáját, valamint a következőket árulta el a november 17-én boltokba kerülő korongról, amely a From Spirit And Ghosts (Score For A Dark Christmas) címet viseli majd:

"Különleges élmény volt egy sötét karácsonyi album elkészítése a nyár közepén, a Karib-tenger türkizével körülvéve. Ellentéte annak a havas Karácsonynak, amit Finnországban megszoktam. A lemezen a Karácsony másik oldalát kutattam, és újabb bizonyítékot találtam arra, hogy a sötétség mélyről jön. A magányos emberek szemszögéből, az egyedül élőkéből közelítettem meg az ünnepet. Azokéból, akiknek nincs öröme a villogó fényekben és a csengettyűkben."

Nemrégiben Facebook-oldalán jelentette be a finn szépség, miszerint október 6-ával, azaz egy hét múlva érkezik a lemez első videója, amely az O Come, O Come, Emmanuel című dalhoz készül.

 

 

Anette Olzon visszaemlékezett a Nightwish-időszakra

Interjút adott az énekesnő

A The Noise Beneath The Snow-nak adott egy kisebb interjút Anette Olzon, amelyben nemcsak jelenlegi projektjéről, hanem a múltról is mesélt.

anetteolzon3.jpg

Anette Olzon és öt évig erősítette a finn Nightwisht - a 2007-es Dark Passion Play és a 2011-es Imaginaerum albumokat rögzítették együtt. Nem kis kockázat szakadt a nyakába azzal, hogy Tarja Turunen helyét átvette. 2012. október elsején köszöntek el egymástól, de Nettie nem vonult vissza a zenétől. 2013 márciusában megszületett harmadik fia, Mio, majd egy évvel később piacra dobta első szólólemezét Shine címmel.

Anette jó néhány emlékezetes pillanatát felidézte a Nightwish-es időszakból. Biztosan senki nem felejtette el, amikor 2008-ban, egy brazíliai koncert alkalmával a The Poet And The Pendulum című szám közepén lesétált a színpadról. Rengeteg elmélet látott napvilágot arról, miért tette ezt, ezúttal ő maga árulta el a valódi okot:

"Több oka volt, hogy így cselekedtem. Egy füstgép pont az arcomba nyomta a cuccot, nekem pedig asztmám van, így nemcsak köhögés jött rám, de elment a hangom is. A zenekar fáradt volt a turnéstressz miatt, nekem hiányzott a fiam. Honvágyam volt, ráadásul mindenhol extra biztonsági intézkedések vettek körül minket, mivel több halálos fenyegetést is kaptam. Volt, aki azt írta, a fiam előtt fog fejbe lőni. Komolyan féltem!"

A kirúgása előtti napokban, 2012 szeptemberében nem tudott részt venni a banda denveri fellépésén, hiszen folyamatos terhességi rosszullétek kínozták, amelyek miatt még kórházba is került - félő volt, hogy a vészes hányás és kiszáradás miatt elveszíti magzatát. Elize Ryd és Alissa White-Gluz ugrottak be a helyére. Azonban másnap, a Salt Lake City-ben megtartott bulin már ő lépett színpadra és a rajongók szerint nagyon jól teljesített. Október elsején, távozása napján a 2013-ban állandó frontasszonyi státuszt kapott Floor Jansen énekelt a seattle-i bulin.

Anette még a banda énekesnőjeként eldöntötte: ha lehetősége nyílik rá, elvégzi az ápolónői iskolát. 

anettenover.jpg

"Mindig szerettem másokon segíteni!"

A tanfolyamot tavaly fejezte be, sikeresen el is helyezkedett frissen megszerzett szakmájában. Így, ha nem zenével foglalkozik, a kórházban dolgozik Anette, aki az egészségtudatos vonalat követve 2014 elején, közel egy évvel harmadik gyermeke születése után kemény edzésekbe és diétába kezdett. Ennek köszönhetően jó pár felesleges kilótól megszabadult, ráadásul várandósságai során megereszkedett bőrét fel tudta tölteni izommal, így ismét egy fitt Anette-t láthatunk a fotókon és a My Sweet Mystery című klipben. A kisfilm a The Dark Element második szerzeménye, amelyet megmutatott a formáció a rajongóknak.

the_dark_element.jpg

 

Azt is felfedte Anette: már 2009-ben, az akkori Nightwish-turné alatt elkezdett dalokat írni. Ezek az édesanyja betegségéről, a fiáról és a férjéről szóltak, és a Shine album dalszövegeit is ő szerezte. A koncertsorozat sűrű és feszített volt, így a dalszerzés egyfajta terápia volt számára.

A The Dark Element első albuma november 10-én kerül a boltok polcaira - a csapat nevét viseli majd, itt megtekinthető a borító és a dalok listája is.

 

 

Raskasta Joulua 2017 - Floor Jansen, Tarja és Elize Ryd is részt vesznek a koncertsorozaton

Metál Karácsony, metál hangokkal

Tavaly is megrendezték a Svédországot és Finnországot érintő Raskasta Joulua koncertsorozatot, amely karácsonyi dalok metálosított verzióira épült. Idén sem marad el a buliszéria, amely 25 fellépésből áll. A koncertek időpontjait és helyszíneit itt láthatjuk.

rj.jpg

A női metálhangok közül már tavaly is tiszteletét tette a bulikon a svéd Amaranthe énekesnője, Elize Ryd és a Nightwish akkor várandós frontasszonya, Floor Jansen. Idén azonban öt koncert erejéig Tarja Turunen (aki egyébként az első buli napján dobja piacra különleges karácsonyi albumát) is énekel majd, ami azért lesz érdekes, mert a finn szépség volt Nightwish-es kollégájával, Marco Hietalával fog egy színpadon állni - így talán a 12 éve tartó fagyos viszony is oldódhat majd az egykori zenésztársak között. 

rjrj.jpg

A rendezvénysorozaton még olyan előadók láthatók majd, mint Juha-Pekka "JP" Leppäluoto, aki a Dark Sarah-val dolgozik együtt, Tony Kakko a Sonata Arctica-ból vagy a finn Idols-nyertes Ari Koivunen. 

Cristina Scabbia mesélt a januárban megrendezésre kerülő koncertről

Januárban nagyszabású bulival jubilál a csapat

Nemrégiben megírtuk, hogy a milánói zenemágusok jövőre zenei aktivitásuk 20. évfordulóját ünneplik, ennek örömére pedig egy különleges koncerttel készülnek 2018. január 19-én, amely buli Londonban lesz megtartva. 

lcbuli.jpg

De miért éppen London? Miért nem Milánó?

"London jobban megközelíthető a világ minden tájáról, mint a szülővárosunk, Milánó vagy éppen az Egyesült Államok és a járatok is olcsóbbak."

- magyarázta Cristina Scabbia, a csapat énekesnője.

A fellépés a londoni O2 Shepherd's Bush Empire-ben lesz, és természetesen rögzítésre kerül a nagyszabású esemény, amely DVD a tervek szerint 2018 második felében kerül az üzletek polcaira. 

Ezenkívül készülőben van a könyv is, amelyet szintén a jövő év folyamán tervez megjelentetni a zenekar. A kiadvány a "Nothing Stands In Our Way" címet viseli majd és az együttes elmúlt 20 évét öleli fel, rengeteg fotóval és történettel illusztrálva (itt tudjuk előrendelni).

 

Klippremier: The Dark Element - My Sweet Mystery

Megérkezett az első hivatalos videó Anette-éktől!

Anette Olzon és új csapata -amelyben az ex-Sonata Arctica-gitáros Jani Liimatainen is helyet kapott- pénteken hintette el, miszerint új kisfilmet készítenek. A csapattól már hallhattuk a nevüket viselő szerzeményt, most pedig a My Sweet Mystery című dalhoz érkezett meg a klip.

 de2.jpg

A zenekar debütáló albuma november 10-én kerül az üzletek polcaira, nemrégiben megcsodálhattuk a borítót és a számlistát is felfedte az együttes.

 

 

Férjhez ment Lisa Middelhauve

Másodszorra is oltár elé állt az énekesnő

A Xandria egykori frontasszonya a Dianne van Giersbergen kilépése körül kialakult botrány közepette fedte fel nemrég, hogy komoly változásoknak néz elébe magánéletét illetően. Kiderült, hogy első gyermekével várandós, aki Szilveszter környékén fog világra jönni, és esküvőt terveznek párjával, Jax Rodermunddal. A méhében fejlődő kislányról pár nappal ezelőtt ultrahangos fotót is mutatott Lisa.

lisamidd.jpg

Az úriember által az énekesnő ujjára másodszorra került fel a gyűrű, hiszen 12 éve a Xandria volt basszusgitárosával, Nils Middelhauve-val törvényesítette kapcsolatát - a pár 2005-ben házasodott össze, 2013-ban pedig békében elváltak. Ekkor ismerte meg mostani kedvesét, akinek már van egy kisfia, Lisa pedig nagyon megszerette a csemetét. Korábban kijelentette, hogy nem szeretne gyereket, így igencsak meglepődött, amikor kiderült, hogy anyuka lesz. 

Tegnap végre kimondhatta boldogító igent szerelmének Lisa, Facebookjára pedig egy képet posztolt a következő szavak kíséretében:

"Esküvői szelfi! Lisa Middelhauve most már Elisabeth Rodermund... de Nektek továbbra is Lisa Middelhauve maradok. Szerelem van a levegőben... <3"

 

Clémentine Delauney jövőre a Visions of Atlantis-szel is turnézik

Európát járja majd a banda

A francia énekesnő, aki az Amanda Somerville által alapított Exit Edenben is ténykedik, régi csapatát sem hanyagolja el. Facebookján jelentette be boldogan Clémentine, miszerint az osztrák Visions of Atlantis-szel turnéra indulnak 2018 februárjában, ám nem ez az egyetlen meglepetés. A bulikon ugyanis a Serenity legénysége is erősíti a zenekart - velük egyébként szintén dolgozott a szoprán dalospacsirta. A sok énekesnőcserét megélt Visions of Atlantis-hez 2013-ban csatlakozott, immár ötödik frontasszonyként, vele rögzítették a 2016. április 22-én megjelentetett Old Routes - New Waters című középlemezt, amelyen öt szerzemény kapott helyet. 

clementine.jpg

Vendégzenészek is fellépnek majd az együttessel; az olasz Sleeping Romance és Secret Rule, és a svájci Evenmore.

A bulik Ausztriát, Németországot, Hollandiát, Angliát, Belgiumot és Csehországot érintik majd, itt láthatók a koncertek helyszínei:

clem.jpg

 

 

Felfedte új albuma címét Tarja

Rendhagyó karácsonyi lemezt dob a boltok polcaira az énekesnő

Jó ideje találgatták a finn szépség rajongói: vajon milyen lemezen dolgozott kedvencük? Nyár végével kaptuk a hírt, miszerint a Nightwish egykori énekesnője végzett az újdonság felvételeivel. A korong borítójának képvilága kapcsán felröppent a sutyorgás, miszerint egy karácsonyi albumot készített Tarja, és ezúttal a találgatások igaznak bizonyultak: a dalospacsirta ma lerántotta leplet a kiadvány címéről, amely a From Spirit And Ghosts (Score For A Dark Christmas) elnevezést kapta. 

album_cover.jpg

Megtudhattuk azt is, hogy a lemez november 17-étől lesz kapható, amelyen 11 ismert karácsonyi dal szerepel majd, az énekesnő klasszikusan képzett hangja és a sötét, gótikus elemek pedig egyedülállóvá teszik azokat. Olyan népszerű ünnepi szerzeményeket hallhatunk majd a korongon, mint az "O Tannenbaum", a "We Wish You A Merry Christmas" vagy a spanyol "Feliz Navidad". Azonban egy vadonatúj dalt is rögzített Tarja az albumon, amely a Together címet viseli majd. Érdekesség, hogy a lemez producere maga az énekesnő volt, de besegített a munkálatokba az amerikai Emmy-győztes filmzeneszerző Jim Dooley és Tim Palmer, aki olyan zenészekkel dolgozott együtt korábban, mint a U2 vagy David Bowie. A dalok keverése pedig New York Cityben, a Sterling Sound Stúdióban zajlott.

Íme, a teljes dallista:

01. O Come, O Come, Emmanuel
02. Together
03. We Three Kings
04. Deck The Halls
05. Pie Jesu
06. Amazing Grace
07. O Tannenbaum
08. Have Yourself A Merry Little Christmas
09. God Rest Ye
10. Feliz Navidad
11. What Child Is This
12. We Wish You A Merry Christmas

Az énekesnő így nyilatkozott az újdonságról:

"Különleges élmény volt egy sötét karácsonyi album elkészítése a nyár közepén, a Karib-tenger türkizével körülvéve. Ellentéte annak a havas Karácsonynak, amit Finnországban megszoktam. A lemezen a Karácsony másik oldalát kutattam, és újabb bizonyítékot találtam arra, hogy a sötétség mélyről jön. A magányos emberek szemszögéből, az egyedül élőkéből közelítettem meg az ünnepet. Azokéból, akiknek nincs öröme a villogó fényekben és a csengettyűkben."

Igen különleges lemezt ad tehát rajongói kezébe Tarja, a kiadványt pedig már előrendelhetjük ezen a linken.

 

Ikreket vár Amanda Somerville

Februárra várja babáit az énekesnő

Az Exit Eden és a Trillium énekesnője határtalanul boldog: tegnapelőtt egy Facebook-posztban osztotta meg rajongóival a hírt, miszerint két évvel kislánya, Lana Elise születése után ismét várandós - ráadásul két kisbaba növekszik pocakjában. Amanda elárulta: férjével, Sander Gommans-szal (ex-After Forever) terveztek kistesót lányuknak, ám nem gondolta volna, hogy ilyen hamar sikerül áldott állapotba kerülnie.

2dbecb81c3aa4898be2d6faf726353cb.jpg

Az amerikai születésű, de évek óta Németországban élő énekesnő és a holland Sander határtalanul boldogok - egy ultrahangos fotón meg is mutatták a kis jövevényeket, akiknek érkezése februárra várható. A bejegyzésből kiderült, hogy Amanda veszélyeztetett terhes, ezért nem tud részt venni az Exit Eden koncertjein. Honlapján azt is leírta: augusztusban egy légúti betegség miatt kórházba került, a vírusfertőzés következtében még a hangja is elment - pont a kritikusnak számító első trimeszter ideje alatt. A méhében fejlődő gyermekek miatt azonban nem vehetett be gyógyszereket tünetei csillapítására, ezért aggódott, nehogy baja essen a kicsiknek. Szerencsére most már túljutott a nehéz időszakon, így teljes nyugalommal várhatja babái születését.

Gratulálunk!

ikrek.jpg

süti beállítások módosítása