Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Hallgass bele az Amberian Dawn új albumába!

Előrendelhető a kiadvány

2017. augusztus 31. - Jurancsik Eszter

ad2.jpg

A Capri Virkkunen vezette finn csapat új albuma Darkness of Eternity címmel, november 10-én kerül a boltok polcaira, korábban a dalszerző Tuomas Seppälä adott hosszabb interjút a koronggal és a stúdiómunkálatokkal kapcsolatban, amelyből kiderült: a Magic Forest története folytatódik az újdonságon:

"A 'Symphony Nr.1. Part 1 - The Witchcraft' volt az a szerzemény, amely alapján egészében megismerkedhettetek az 'Innuendo' album történetével, még a 'Magic Forest' idején. Egy gyógyítóként ténykedő kislányt eltemetnek élve a falu bölcsei - ez a sztori adta az alapot. A 'Symphony Nr.1. Part 2 - Darkness of Eternity' - azaz a folytatás - már az új, 'Darkness of Eternity' című lemezen arról szól, ahogyan a lány megpróbál kitörni a föld alól, a koporsóból. A Sötétség ura ezután arra kéri fel őt, hogy járja el az örökkévalóság táncát... már most elmondhatunk annyit, hogy a mese harmadik részében arról lesz szó, miként változik át ez a kislány a Mágikus Erdő gonosz boszorkányává!"

A mai napon közzétett Facebookos bejegyzésükből kiderült, hogy az albumot már előrendelhetjük, egyúttal belehallgathatunk a Dragonflies című dalba is. 

 

 

 

SAVN: készülnek az új dalok!

Liv Kristine is szerepel az új albumon

Carmen Elise Espenæs, Liv Kristine húga nemcsak a Midnattsol frontasszonyaként ténykedik, ugyanis 2014 tavaszán életre hívta a SAVN nevű, szintén folk metált játszó csapatát. A formáció tegnap jelentette be Facebook-oldalán, miszerint új dalokon kezdtek dolgozni, mindeközben a régi zenekar sem tétlenkedik.
10636238_607112426076396_5801802501299004103_n.jpg
A banda első albuma SAVN címmel, a csapat alapításának évében jelent meg, ám nem aratott elsöprő sikereket. Azonban Carmen nem keseredett el és új lemezt készül piacra dobni együttesével. Az új korongon hallható lesz nővére, Liv és a nálunk kevésbé ismert  Anette Uvaas Gulbrandsen is. 

A nagytesó egyébként tavaly ősszel a SAVN egyik norvégiai koncertjén meglepetésvendégként jelent meg a színpadon, így szó szerint családias buli lett a fellépésből. 

Alissa White-Gluz szólólemezén Jeff Loomis is közreműködik

A francia Duke TV-nek adott interjút az énekesnő

Szeptember 8-án kerül az üzletek polcaira az Arch Enemy legújabb albuma, a Will To Power, amelyről már két klipes nótát is láthattunk hallhattunk a The World Is Yours és a The Eagle Flies Alone című szerzemények képében. Azonban Alissa -ahogyan korábban is megírtuk- szólóprojektjén is gőzerővel dolgozik, amely egyszerűen csak Alissa név alatt fut majd. 

20184617_114315799211514_720827569628250112_n.jpg

Az énekesnő első szólóalbumán közreműködik párja, Doyle, zenésztársa, Jeff Loomis, de a Kamelotos Oliver Palotai is segíti a frontasszonyt.

Érdekesség, hogy Alissa elődje, Angela Gossow javasolta annak idején a kék hajkoronájú énekesnőnek, hogy készítsen szólólemezt.

"Eredetileg Angela hozta fel az ötletet, hogy csináljak valamit, mert munkamániás vagyok és nem tudok tétlenül ülni az Arch Enemy következő turnéjára várva. És teljesen igaza volt! Tényleg szükségem volt arra, hogy alkossak valamit. Ráadásul volt egy csomó ötletem is, amelyek nem feltétlenül illettek az Arch Enemy világába, így nem tukmálhattam a csapatra őket."

- mesélte Alissa, akinek albuma a tervek szerint 2018-ban jelenik meg.

 

 

Máltai koncertjét is lemondta a Xandria

Semmit sem tudni Dianne-ről

Nemrégiben mi is megírtuk, hogy a német Xandria több fellépését törölni kellett az énekesnő, Dianne van Giersbergen egészségi problémái miatt. Nem szóltak a hírek arról, hogy pontosan milyen kór miatt esett ágynak a holland származású szoprán pacsirta, sem a hivatalos Facebook-oldalán, sem Instagramján nem találni ezzel kapcsolatos információkat. 

xandria-2016-1024x683.jpg

Alig néhány órája a zenekar a Facebookon értesítette sajnálattal a máltai rajongókat, miszerint a hétvégére tervezett, Is-Siġġiewi-ben esedékes bulit sem tudják megtartani. 

"Ó Málta! Annyira szerettük volna, hogy megtörténjen, de szembesülnünk kellett a valósággal: a balszerencse sokkal hosszabb ideig tart, mint azt gondoltuk volna, ezért meg kell osztanunk a rossz hírt: nem tudunk részt venni a VOTS fesztiválon. Nagyon sajnáljuk! Arra törekszünk, hogy mihamarabb visszatérjünk a rendes kerékvágásba, de nem tudtuk bevállalni a hétvégét. Kérjük, legyetek megértőek velünk, hogy később megtarthassuk a koncertet! Élvezze mindenki ezt a fesztivált, remélhetőleg hamarosan találkozunk!"

- áll a banda közleményében.

Ha valóban Dianne betegsége áll a lemondott fellépések hátterében, könnyen veszélybe kerülhet akár a szeptember végén esedékes amerikai turné, amelyet a kanadai Kobra And The Lotus-szal bonyolítanának le. 

 

Album-előzetest tett közzé a Hallatar

Októberben jön a lemez

Október 13-án jelenik meg a Juha Raivio (Swallow The Sun, Trees of Eternity), Gas Lipstick (ex-HIM) és Tomi Joutsen (Amorphis) alkotta Hallatar első albuma, amely a tavaly április 18-án, súlyos betegség után elhunyt Aleah Stanbridge dalszövegein alapul. A lemezen közreműködik a svéd Draconian énekesnője, Heike Langhans, aki Aleah közeli barátnője is volt.

fj_1.jpg

A csapat így írt legfrissebb posztjában a hamarosan boltokba kerülő korong kapcsán, amely a No Stars Upon The Bridge címet viseli majd:

"Egy új zenekar alapítása mindig klassz dolog. Ám a Hallatar esetében ezt egy tragikus esemény előzte meg. A lemez az örökkévalóság és Aleah tavalyi évben bekövetkezett halálával foglalkozik. Juha minden fájdalmát kiadta, amikor a zenét szerezte néhai kedvese dalszövegeihez. Az eredmény egyszerre színes és sötét mestermű, amely minden metálrajongóhoz utat talál. Tomi megmutatja hangja sokoldalúságát, amely tökéletesen harmonizál Heike énekével. Ez egy olyan munka, amelynek érzelmi értéke szinte felfoghatatlan. Ez Juha emlékműve Aleah-nak."

A lemez tracklistje:

01. Mirrors
02. Raven’s Song
03. Melt
04. My Mistake (feat. Heike Langhans)
05. Pieces
06. Severed Eyes
07. The Maze
08. Spiral Gate
09. Dreams Burn Down (feat. Aleah Starbridge)

hallataralbumjune.jpg

 

 

Klippremier: Epica - Immortal Melancholy

Három napon belül jön a középlemez

epica_tss_fb_share.png

A holland zenemágusok EP-t dobnak piacra szeptember első napján, amely a The Solace System címet kapta. A címadó dalt már hallhattuk Simone Simonséktól, ma pedig újabb videóval jelentkezett a hatosfogat - a kisfilm az Immortal Melancholy című szerzeményükhöz készült, íme:

 

Cristina Scabbia: "Nem ítélkezhetünk az öngyilkosságot elkövetett emberek felett!"

A Lacuna Coil énekesnőjének gondolatai

Sokkolta a metálvilágot Chris Cornell (Audioslave, Soundgarden) és a Linkin Park frontemberének, Chester Benningtonnak a halála. Mindkét zenész fiatalon távozott az élők sorából, ráadásul mindketten saját kezükkel vetettek véget életüknek. Rengeteg zenész elítélően nyilatkozott az öngyilkosságot elkövető emberekről, a mentális gondokkal küzdő betegekről, például a Korn gitárosa, Brian "Head" Welch azt írta Facebookjára: "Elegem van ebből az öngyilkosság szarságból! Nekem is voltak problémáim és megoldottam őket. Ezzel ők rossz példát mutatnak a fiataloknak!"

Ezzel szemben az olasz Lacuna Coil frontasszonya, Cristina Scabbia teljesen más nézeteket vall.

cri.jpg

A depresszió, a mentális gondok és függőségek kényes témának számítanak, ám az énekesnő a tőle megszokott őszinteséggel fejtette ki véleményét a dologgal kapcsolatban.

"Szégyenbélyeg van ezeken az embereken és nehéz velük kapcsolatot létesíteni, nehezen megérthetőek. Könnyű azt mondani, hogy "Hát, én biztosan nem tettem volna ilyet!", de nem látunk a fejükbe, bem tudhatjuk, mit éltek át."

- magyarázta Cristina arra utalva, hogy mindekinek megvannak a saját, személyes harcai, démonai.

Egyúttal legutóbbi lemezük, a Delirium üzenetére is kitért a 45 éves énekesnő. Elárulta, hogy amikor a korongot felvették, ügyeltek arra, hogy a dalok szövegeiben ott legyen: a depresszió és más lelki betegségek legyőzhetők, még ha ez nagyon nehéz is. 

 

 

Megjelent Anette Olzon és Jani Liimatainen első közös dala

A mai napon vált láthatóvá a klip

Anette Olzon, aki a finn Nightwish legénységét erősítette 5 évig, újra berobbant a zenei életbe, ma jelent meg ugyanis új szólóalbumának első dala. 

olzon450.jpg

A svéd énekesnő, aki 2014-ben adta ki első lemezét Shine címmel, sokáig egészségügyi tanulmányaira koncentrált, ám tavaly bejelentette: visszatér a színpadra. A projekt, amelyet a Sonata Arctica volt gitárosával, Jani Liimatainennel hívott életre, a The Dark Element nevet kapta, és az első szerzemény is e címmel vált láthatóvá a mai nappal a Youtube videómegosztón.

Anette korábban elárulta: a finn zenésszel nagy rajongói egymás munkásságának, valamint erős anyagot ígért a rajongóknak. 

Íme, a felvétel!

 

Klippremier: Amaranthe - Maximize

Új videóval jelentkezett a csapat

aaaa.jpg

A svéd és dán tagokból álló Amaranthe tavaly ősszel dobta a boltok polcaira Maximalism címre keresztelt albumát, amellyel a megjelenést követően hazánkban is felléptek, idén pedig ismét Magyarországra látogat a zenekar. A korongról először a That Song, majd a Boomerang jelent meg klipes formában, ma pedig újabb videóval örvendeztették meg rajongótáborukat a skandinávok - a kisfilm a Maximize című dalhoz készült. 

A formáció háza táján nemrég tagváltás történt - Jake E, a férfi énekes személyes okokból elhagyta az együttest, döntésének okairól itt olvashattok. Helyét a svéd Dynazty frontembere, Nils Molin vette át, aki a következő albumon kiegészíti Elize Ryd énekét is. 

Íme, a Maximize videója:

 

Amy Lee: "Az anyaság inspirál!"

Egy houstoni rádióműsorban vendégeskedett az énekesnő

amyleeevanescencespeaktomevid_638.jpg

Az Evanescence frontasszonya egy houstoni rádióállomásnak adott interjújában arról mesélt, miképpen inspirálja őt az anyaság.

"Minden életszakaszban máshogyan éljük napjainkat. A szívemben olyan érzéseket fedeztem fel a fiam születésekor, amelyek létezéséről nem is tudtam. Azt gondoltam, ha majd gyerekem lesz, nem tudom folytatni azt, amit addig csináltam, mert azt hittem, nem leszek akkor jó anya. Aztán sorra jöttek az inspirációk."

- magyarázta az énekesnő.

83c0d3551d1c7d9a549c6d3809039652.jpg

"Még a terhességem alatt is zenét írtam!"

Jack Lion 2014. július 28-án született meg, a kisfiú édesapja az énekesnőnél 11 évvel idősebb pszichológus, Josh Hartzler, akivel Amy 2007-ben kötött házasságot. 

2016 szeptemberében Dream Too Much címmel egy gyerekeknek szóló albumot is piacra dobott Amy, amelynek elkészítésében részt vettek testvérei és édesapja is.

Az Evanescence új albuma november 10-én kerül boltokba Synthesis címmel, amely rengeteg meglepetést tartogat majd a hallgatóság számára - erről itt írtunk bővebben.

 

süti beállítások módosítása