Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Újabb turnét jelentett be az Arch Enemy

A szeptemberben megjelenő új lemezt népszerűsíti majd a csapat

2017. július 31. - Jurancsik Eszter

aee.jpg

Alissa White-Gluz -aki egyébként ma ünnepli 32. születésnapját- és a srácok legújabb albuma, a Will To Power szeptember 8-án kerül a boltok polcaira, nemrégiben pedig hazánkban, a Rockmaratonon is fergeteges koncertet adott a csapat. Néhány órája bejelentették 2018-ban induló európai turnéjuk első állomásait - az első buli január 12-én, Münchenben lesz, az utolsó pedig február 7-én, Saarbrückenben. Magyarország ugyan nem szerepel a helyszínek között, de mivel ez csak a fellépéssorozat első szakasza, nincs kizárva, hogy a későbbi állomások között kis hazánk is helyet kap majd. A koncerteken egyébként a finn Wintersun, az ukrán Jinjer és a svéd Tribulation erősíti az együttest.

archenemyeuropeantourjan2018poster_638.jpg

Énekesnők átalakulása #11 - Floor Jansen

A hollandiai Goirle nevű városkában született 1981. február 21-én a Nightwish jelenlegi pacsirtája, Floor Jansen. Tinédzserként döntötte el, hogy énekesnő lesz, miután ellátogatott egy The Gathering-koncertre. 1997-ben csatlakozott első együtteséhez, az After Foreverhez, amelynek 2009-ig, azaz a banda feloszlásáig volt frontasszonya. Egy évvel később a ReVamp nevű formációban állt mikrofon mögé, a csapatnak két albuma jelent meg. Húga, a 34 éves Irene szintén énekesnő, közreműködött az After Forever néhány dalában is. 2012 októberében a Nightwish -akik az Imaginaerum albummal turnéztak Észak-Amerikában- megvált Anette Olzon svéd énekesnőtől, ekkor kérték fel a finnek Floort, hogy beugrósként vele befejezhessék a koncertsorozatot. Egy évvel később hivatalosan is a csapat énekesnője lett, az Endless Forms Most Beautiful című, 2015 tavaszán megjelentetett albumon már az ő hangja hallható. 

fotojet_2_2.jpg

A holland szoprán énekesnő megjelenése rengeteget változott az évek során. Míg karrierjének kezdetekor, az After Forever-es időszakban vörös hajjal láthattuk a színpadon, mostanság természetes hajszínével jelenik meg. Haját viselte kiegyenesítve, göndörítve és melírozva is, ám manapság egyszerűen csak kifésüli a koncertek és a fotózások előtt. Orrában régóta piercinget visel, testét több vagány tetoválás is borítja. Öltözködésében is történtek változások: a képeken látható, hogy fiatalabb éveiben a kissé extravagáns, alig takaró egyrészes ruhákat is szívesen viselte. A Nightwish frontasszonyaként sem mond nemet a feltűnő darabokra, ám ezek egyre többet takarnak Floor testéből - ebben vélhetően terhessége is komoly indok volt. Amikor Anette helyére került a zenekarban, rengeteg támadást kapott az aranytorkú énekesnő, és persze külseje sem maradhatott ki a gúnyolódásokból. Kritizálták a magasságát, azt, hogy nem annyira vékony, mint a legtöbb metálénekesnő, savazták a tetoválásai és a headbangelése miatt is. Azonban Floor ezekre a rosszmájú megjegyzésekre fittyet hányt és mára rengeteg rajongót szerzett magának. Sminkjét tekintve kedveli az erősebb árnyalatokat, azonban a hétköznapokban nagyon ritkán festi magát. Terhessége alatt végig ragyogott a boldogságtól, és ez a kis Freja születése óta is kitart - a kislány, akinek apukája a svéd Sabaton-ütős Hannes Van Dahl, 2017. március 15-én látta meg a napvilágot.

Befejezte új albuma munkálatait Tarja

Nem vesztegeti idejét a finn szépség

ttt.jpg

Jó ideje izgalomban tartja rajongóit Tarja, hiszen a tavalyi The Shadow Self után nemsokára új albumot készül piacra dobni. Instagramján a finn énekesnő folyamatosan posztol sejtelmes üzenetekkel ellátott fotókat, amelyek az új anyag készítése közben készültek. Ezen az oldalon árulta el a Nightwish egykori pacsirtája, hogy végzett a dalok rögzítésével. Nem tudni, hogy a lemez mikor kerül pontosan az üzletek polcaira, de Tarja nem csücsül a babérjain: az új kiadvány munkálatai mellett a The Shadow Shows turné is zajlik, nyár végével pedig Közép-és Dél-Amerikában is bemutatja a tavaly megjelent korong dalait. Egyedül áprilisi hangszálgyulladása kapcsán kellett voronyezsi koncertjét elhalasztania a finn szépségnek, de gyógyulása után természetesen megtartotta a bulit. Íme, néhány Instagram-poszt Tarja oldaláról, amelyek a lemezfelvételek közben készültek:

 

Recordings are full on! One down and many more to go... I am having fun. #newalbum2017 #starduststudios

Tarja Turunen (@tarjaofficial) által megosztott bejegyzés,

Cristina Scabbia: "Évekkel ezelőtt nagy hibát követtünk el..."

A 2009-es Shallow Life album promo fotói kapcsán mesélt az énekesnő

cs.jpg

Néha mellélövünk egy-egy képpel, stílussal, hiszen emberek vagyunk. Az olasz Lacuna Coil énekesnője, Cristina Scabbia pont egy ilyen esetről mesélt a Blabbermouthnak - szerinte ugyanis nagyon elszúrták a 2009-ben megjelent Shallow Life című album fotózását. 

lc_2.jpg

"Én egy pophercegnőt, Andrea pedig egy gangsta-rappert alakít a képeken. A Shallow Life album dalai a felszínesség kapcsán íródtak, olyan képeket akartunk, amelyek kifejezik ezt a témát. Sokan viszont teljesen félreértelmezték ezeket a fotókat, azt gondolták, stílust váltunk..."

- kezdte Cristina, majd így folytatja:

"Mélységesen utálom a hazugságot, fontosnak tartom, hogy a valódi énemet mutassam. Manapság óriási befolyással bír a közösségi média, mindenkit tökéletesnek mutat, holott ez valójában nem így van. Persze, parókában, sminkben mindenki szépnek látszik. Azonban én megmutatom magam festék nélkül is, vállalom a tökéletlenségeimet is. Minden ember egyedi és különleges."

A frontasszony szót ejtett a banda jövőre vonatkozó terveiről is: jövőre lesz 20 éve, hogy aktívan zenél az együttes, ennek kapcsán egy különleges meglepetéssel kedveskednek majd a rajongóknak, de addig sem unatkoznak majd a milánói zenemágusok, hiszen az ősz folyamán a holland Epicával turnéznak Észak-Amerikában.

 

Megérkezett a Sorronia új szerzeménye

Visszatért a zenekar

sorronia.jpg

Király Anna és a fiúk új felvétellel jelentkeztek a The Last Line című dal képében. Nem sokkal ezelőtt a Tear You Down-nal örvendeztették meg a rajongókat, amely dal megjelenése előtt hónapokig csend honolt a banda háza táján. Később nekünk adott interjújában az énekesnő, Anna elárulta: problémák merültek fel menedzserükkel, akivel jelentős anyagi kár okozása miatt megszakították a kapcsolatot, a billentyűs Bíró István pedig személyes okok miatt kilépett a formációból.

Íme, a The Last Line videója:

 

Válogatásalbummal készül a Nightwish

Jövőre ismét turnézik a zenekar

Decades címmel jövőre érkezik a Nightwish legújabb kiadványa, amely egy 2 CD-ből álló válogatás lesz, ezzel egy időben indul a csapat Decades World Tour 2018 elnevezésű turnéja is - a koncertsorozat hírét mi is megírtuk

nnw.jpg

A banda tagjai nem tétlenkednek a szabadság alatt sem; amíg a frontasszony Floor Jansen babázik, finn társai a zenébe vetették magukat. Tuomas, az együttes alapítója elkezdte írni az új stúdiókorong dalait, valamint zenésztársával, Troy Donockley-vel és feleségével, az énekesnőként ténykedő Johanna Kurkelával Auri néven hívott életre új projektet. A dobos Kai Hahto a Wintersunnal dolgozott a nemrég megjelent új albumukon, Emppu pedig másik zenekarával, a Brother Firetribe-bal szorgoskodik, ősszel a Dürer Kertben is koncertet adnak. Marco a holland Delain társaságában járja Európát, a különleges turné november elején ér véget.

Annyit lehet még tudni a fellépésekről, hogy főként a régebbi dalokra épülnek majd - jövőre lesz ugyanis 20 éves a csapat Oceanborn című lemeze, amellyel az első komoyabb sikereket is elérte az akkor még Tarja Turunen nevével fémjelzett formáció.

 

Közös turnéra indul a Xandria és a Kobra And The Lotus

Szeptember végével indul a fellépéssorozat

fotojet_1_2.jpg

A német Xandria ma debütáltatta legújabb videoklipjét Queen Of Hearts Reborn címmel, néhány nappal ezelőtt pedig a Kobra And The Lotus is megjelentette Light Me Up című kisfilmjét. Most újabb hírrel szolgált a két csapat, ugyanis ősszel együtt indulnak turnéra az Egyesült Államokban, ahol Dianne-ék már lenyomtak egy sikeres koncertsorozatot. Ezúttal a kanadai Kobra And The Lotus és az amerikai, szintén frontcsajos September Mourning társaságában népszerűsítik majd a Theater Of Dimensions lemez számait. Az első buli szeptember 29-én a New York állambeli Buffaloban, az utolsó pedig az atlantai Georgiában, október 21-én.

xandriatourjuly.jpg

Klippremier: Xandria - Queen Of Hearts Reborn

Újabb videót jelentetett meg a zenekar

14976801_10154199435445889_295998520902527229_o.jpg

Dianne van Giersbergen és német zenésztársai január 27-ével dobták piacra a Theater Of Dimensions című albumukat, amelyről még tavaly decemberben megjelelent a We Are Murderers, a lemez boltokba kerülése előtt pár nappal pedig a Call Of Destiny. 

A Joost van den Broek szárnyai alatt megszületett korong dalait a formáció elhozta hazánkba is, a Rockmaratonon adtak fergeteges koncertet, most pedig új szöveges videót készítettek a Queen Of Hearts Reborn című szerzeményükhöz, amely tegnap került ki a Youtube videómegosztóra, íme:

 

Klippremier: Kobra And The Lotus - Light Me Up

kobra_1.jpg

Májusban dobta piacra a kanadai zenekar negyedik albumát Prevail I címmel, amelyről néhány hónapja elsőként a Gotham, majd a You Don't Know című dalokhoz készítettek videót. Tegnap újabb szerzemény jelent meg klipes formában, a Light Me Up. 

Kobra Paige, a csapat karakteres hangú énekesnője korábban elmondta: a szövegek főként az önismeretre, egy belső utazásra épülnek, és szeretné, ha a rajongók mindegyike rálelne a dalszövegekben egy-egy saját történetre, élethelyzetre. 

 

Énekesnők átalakulása #10 - Anette Olzon

Anette, aki 1971. június 21-én a dél-svédországi Katrineholmban született Anette Ingegerd Olsson néven, rengeteg arcát mutatta már meg a nagyérdeműnek. A Nightwish énekesnőjeként szerzett világhírnevet magának, habár kicsi kora óta énekel és a finn csapatba kerülése előtt a svéd Alyson Avenue tagja volt. 2007-ben, Nightwish-es karrierjének kezdetekor fekete hajjal ismerhettük meg, ruházata pedig abban különbözött Tarja Turunenétől, hogy a gót stílust kombinálta a laza, kényelmes darabokkal. Sokan kritizálták emiatt Anette-t, például tehenészlánynak titulálták. Azonban őt nem nagyon törte meg a gúnyolódás, ahogyan hősiesen helyt állt a színpadon még akkor is, amikor 2008-ban egy koncert alkalmával a közönség Tarja nevét kezdte üvöltözni. Hiába mondták róla, hogy ízléstelenül öltözik, Anette nem "hódolt be" a kritikusoknak, továbbra is az általa praktikusnak tartott ruhadarabokat viselte. Hajszíne rengetegszer változott az elmúlt években: 2008-ban egy ideig rozsdavörösen lépett színpadra, majd 2010-ben szőkére festette tincseit - ez év nyarán adott életet egyébként Nemo nevű kisfiának, majd 2011-ben, az Imaginaerum album megjelenésekor ismét fekete démonná változott. Sminkjét tekintve változó képet kapunk: néha vastagabb, néha szolidabb színekkel jelent meg. 2012-ben láthatóan felszedett néhány kilót, emiatt is rengeteg savazás érte az frontasszonyt, ám ekkor még nem tudhatta senki, hogy Nettie áldott állapotba került harmadik fiával, Mióval. Terhessége első heteiben szörnyű, hányással és elesettséggel járó rosszullétek gyötörték, félő volt, hogy elveszíti magzatát, emiatt több napra kórházba is került - pont az Észak-Amerikában zajló turné közepén. Végül október első napján jelentette be a zenekar, hogy megváltak énekesnőjüktől, Floor Jansen ekkor került a képbe.

fotojet_9.jpg

2013 első felében fedte fel Anette, miszerint harmadik gyermekét hordja szíve alatt, aki márciusban született meg. Ekkor ismét szőkén láthattuk, majd gyermeke születése után egy évvel kemény edzésekre adta fejét, egészségesebb étkeket kezdett fogyasztani, valamint ekkor dobta piacra Shine című szólókorongját is. Mivel a lemez nem aratott nagy sikereket, az énekesnő beiratkozott egy ápolónőképző iskolába - az idei évben fejezte be tanulmányait. Anette rengeteget fogyott az elmúlt két évben, Instagram-profilján nyomon követhettük teste átalakulását. Terhességei után hasán megnyúlt a bőr, ám a kitartó anyuka nem plasztikai sebész kése alá feküdt, hanem az izzasztó edzések eredményeképpen izommal töltötte fel a bőrt. Ez azért -függetlenül attól, hogy szerettük-e vagy sem a Nightwish tagjaként- rendkívüli teljesítmény, Anette remek formába került, ami 40 éves kor után igencsak nehéz, hiszen csökken a bőr rugalmassága, de ő megcsinálta. Jelenleg fekete hajjal, szolid sminkkel láthatjuk Anette-t, aki Jani Liimatainennel közös albumát nemsokára a boltok polcaira dobja. Nettie imádja a divatot, sok ilyen posztot is láthatunk közösségi oldalain, de outfitjeit ízlésesen igyekszik összeállítani. 

süti beállítások módosítása