Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Itt az Arch Enemy DVD-je!

Ma jelent meg a kiadvány

2017. március 31. - Jurancsik Eszter

17342882_1579861692048708_115645225300761437_n.jpg

Alissáék végre piacra dobták az As The Stages Burn! címet viselő DVD-jüket, amelyhez több trailert is láthattunk már. A kiadvány ma került a boltok polcaira, és nemcsak a tavaly nyári, Wackenen tartott koncertet tartalmazza, de egy élő felvételeket tartalmazó CD is található a pakkban, illetve egy kisebb könyv is, amelyben a rengeteg fotó található a csapatról. A Rockmaratonon a magyar rajongók is láthatják a bandát a nyár folyamán.

 

 

Midnattsol: új gitáros a fedélzeten!

Bővült Carmenék csapata

58d786d0-midnattsol-introduce-new-guitarist-stephan-adolph-image.jpg

2011-ben jelent meg a Carmen Elise Espenæs vezette norvég/német folk metal csapat legutóbbi albuma The Metamorphosis Melody címmel, ezt követően csend honolt a banda körül, hiszen az énekesnő 2012-ben édesanya lett. Nemrégiben megírtuk, hogy a zenekar rövid posztban jelezte Facebook-oldalán, miszerint aggodalomra nincs oka a rajongóknak, rendben van az együttes, sőt, további meglepetésekre számíthatunk.

20032_l.jpg 

24-én Carmenék tartották is magukat az ígéretükhöz: a legfrissebb bejegyzésből ugyanis kiderült, hogy új zenésztárs csatlakozott a formációhoz Stephan Adolph személyében, aki billentyűn is játszott a zenekar Where Twilight Dwells címet viselő 2005-ös, debütáló albumán. Megtudhatjuk azt is, hogy a zenész dalszerzőként is közreműködik majd az új lemezen, azt azonban nem árulta el a banda, hogy a korong mikor kerül az üzletek polcaira. 

 

Dark Sarah: JP Leppäluoto állandó tag lett

A zenész csatlakozott Heidiékhez

A finn Juha-Pekka Leppäluoto neve elsősorban a Northern Kings és a Charon zenekarok kapcsán csenghet ismerősen, ám a Heidi Parviainen nevéhez fűződő Dark Sarah-val is dolgozott együtt - Heidiék tavaly novemberben megjelent albumán, a The Puzzle-ön a Dance With The Dragonban duettezett az énekesnővel. A dal óriási siker lett, Youtube-ra való felkerülése után pár órával már rekordokat döntögetett nézettség tekintetében, ami nem is csoda, hiszen egy remekül összerakott számról van szó. 

17426068_1312151445533390_7495932592150687764_n.png

Tegnap jelentette be Heidi és csapata, hogy a nagy sikerű kisfilmben sárkányt alakító énekes állandó tagja lett a Dark Sarah-nak, és a következő album főként a szóban forgó dal témáján nyugszik majd. 

 

Megérkezett Marcela Bovio új videója

A Stream Of Passion egykori énekesnője újra hallat magáról

16832100_1327243383985873_2176889368154154067_n.jpg

Tavaly szeptemberben jelent meg Marcela első szólólemeze Unprecedented címmel, miután zenekara, a Stream Of Passion 11 év után feloszlott. A vörös hajú énekesnő emellett tagja lett az Anneke van Giersbergen által alapított VUUR csapatnak is, ahol kolléganőjével együtt dalol majd.

Pár órája hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a mexikói származású Marcela, miszerint elkészült első videója - a Powerless című dalhoz forgatta a kisfilmet, amelyet Ti is megtekinthettek:

 

Hamarosan boltokba kerül Aleah Stanbridge posztumusz albuma

Juha és a Hallatar dolgozik a lemezen

Korábban beszámoltunk arról, hogy Juha Raivio, a lassan egy éve eltávozott Aleah Stanbridge párja dolgozik az énekesnő demóin és versein, hogy egy posztumusz albumot jelentethessen meg. A novemberben kiadott Hour Of The Nightingale címet viselő Trees of Eternity-lemez hatalmas siker lett, ekkor döntötte el Juha, hogy Aleah demofelvételeiből és költeményeiből egy új korongot állít össze. 

full_23.jpg

Az angyali szépségű, tehetséges énekesnő-dalszerző Aleah Stanbridge 2016. április 18-án távozott az élők világából. 39 éves volt.

Aleah tavaly április 18-án, rákban hunyt el, Juha akkor azt nyilatkozta: párja halála után összetört és képtelen folytatni a zenélést. Azonban a fent említett album világszerte óriási siker lett, Juha pedig elmondta: a rajongók szeretete adott számára erőt ahhoz, hogy fájdalma ellenére is dolgozzon, zenéljen. Januárban megírtuk, hogy Juha -aki a Hallatar csapat zenésze is- elkezdett dolgozni a kiadványon. 

draconian-band.jpg

Draconian - az énekesnő, Heike segíti a Hallatar munkáját. Aleah-val közeli barátok voltak.

Most Heike Langhans, a svéd Draconian énekesnője ejtett pár szót a készülő lemezről - kiderült az is, hogy együttműködik a Hallatarral. Heike elmondta, rendkívül megviselte Aleah halála, hiszen egyik legjobb barátnője volt.

 

Készül az új Evanescence-album!

Amy Lee mesélt a TeamRock magazinnak a tervekről

Az arkansasi csapat jó ideig szabadságon volt - Amyék utolsó stúdióalbuma 2011-ben jelent meg, amely a csapat nevét viseli. Amy 2014-ben életet adott kisfiának, Jack Lionnak, majd tavaly ősszel gyermekeknek szóló dalokat tartalmazó albumot dobott piacra. 

266c09df-d95b-4df8-a271-60ba5b864e21.jpg

Novemberben egy, az Egyesült Államok nagyobb városait érintő turnét nyomott le a zenekar, Amy pedig szólómunkákkal is megörvendeztette a rajongóit - gondoljunk csak a közelmúltban megjelent Love Exists és Speak To Me című szerzeményekre. Most azonban a csapat terveiről mesélt a mezzoszoprán énekesnő.

"Teljesen új projekten dolgozunk, amely más lesz, mint az eddigi munkáink. Ez nemcsak egyszerűen a következő Evanescence-album lesz, hanem egy merőben más dolog, ami különbözni fog az eddigiektől. Nehéz, de izgalmas terület ez, még nem beszélhetek róla, de alig várom, hogy megjelenjen a lemez!"

- mesélte Amy, aki ugyan korábban is utalt arra, hogy az együttes új korongot rögzít a közeljövőben, ám semmi konkrétum nem látott napvilágot a témával kapcsolatban. 

A banda egyébként ismét koncertkörútra indul április 20-ával, a turnéállomások között sajnálatosan nem szerepel magyarországi helyszín, ám az utazni szerető rajongók számára három közeli ország is célpont lehet: június 26-án Ukrajnában, 29-én Romániában, július 6-án pedig Csehországban lép fel a csapat. A koncertek helyszíneit itt találjátok!

Blood, Tears, Dust: itt a Lacuna Coil újabb klipje!

A videó a horrorfilmeket idézi

13178053_10153513151247344_608339824258802140_n_1.jpg

Cristináék újabb videóval sokkolják a nagyérdeműt: a The House Of Shame és a legutóbbi album, a Delirium címadó dala után a Blood, Tears, Dust-hoz forgattak kisfilmet, amely erősen hajaz a horrorokra. Az olasz banda május 7-én az A38 koncerthajón lép fel a lemez nótáival, ám minden bizonnyal a régebbi slágerek (Swamped, a Trip The Darkness, End Of Time) sem hiányoznak majd a buliról.

 

Új dallal jelentkezett Amy Lee

A Voice From The Stone című film betétdala a Speak To Me

12744380_1144627682255667_2088611066383903731_n.jpg

Az amerikai énekesnő nem tétlenkedik, hiszen amellett, hogy hamarosan turnéra indul zenekarával, az Evanescence-szel, szólómunkákkal is megörvendezteti a rajongókat. Nemrégiben hallhattuk a Love Exists címet viselő szerzeményét, amely Francesca Michielin olasz énekesnő L'amore Esiste című dalának angol verziója, most pedig a Speak To Me képében került ki a Youtube-ra az újabb felvétel. 

A  Voice From The Stone április végén kerül mozikba a tengerentúlon, és várhatóan a legvégén csendül fel a dal.

Íme!

 

Klippremier: Kobra And The Lotus - You Don't Know

Újabb klip a kanadai bandától

Májusban kerül boltokba a kanadai csapat negyedik stúdióalbuma Prevail I címmel, korábban pedig Kobra Paige és zenésztársai a Gotham nevű felvétel képében adtak ízelítőt a korongból. Most itt az újabb nóta, a You Don't Know, amely a Napalm Records jóvoltából került ki a Youtube videómegosztóra. 

kobraandthelotus2017band_638.jpg

Brittany "Kobra" Paige, a banda énekesnője korábba elárulta, hogy az album az ember belső harcairól és az önismeretről szól, illetve reméli, hogy mindenki megtalálja saját történetét a dalokban.

Íme, a videó:

 

Megszületett a Nightwish-bébi!

Floor kislánynak adott életet

8a2ec83e8f8cc9ce2d14f0bcf7eb3ea2-1479910336_1.jpg

Régóta tűkön ülve várták a Nightwish rajongói az énekesnő, Floor Jansen és a Sabaton-dobos Hannes Van Dahl első gyermekének világrajövetelét, ám az utóbbi néhány hétben szinte semmit nem lehetett tudni arról, hogy a baba már megszületett, vagy még édesanyja pocakjában lakik.

Ma azonban végre tudatta a nagyszerű hírt a világgal az aranytorkú énekesnő: kislányuk március 15-én látta meg a napvilágot, és a Freja nevet kapta szüleitől. 

 

A posztban Floor és Hannes megköszönik a rajongók szeretetét és elmondták: nagyon boldog szülők.

Gratulálunk!

süti beállítások módosítása