Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Anette Olzon: "A jelenben élek!"

Friss interjú az énekesnővel a Loudwire-on

2017. november 16. - Jurancsik Eszter

A svéd származású énekesnő 5 évig erősítette a finn Nightwisht, majd kényszertávozását követően, 2014 februárjában megjelentette első lemezét, a Shine-t. A korong a remekül összerakott számok ellenére nem ért el túl nagy sikereket. 

2015-ben Anette bejelentette: abbahagyja a zenélést és kizárólag családjára, valamint ápolónői tanulmányaira kíván koncentrálni. Aztán történt valami, ami a dolgokat új megvilágításba helyezte. A Loudwire interjúja Anette-tel.

anetteolzon.jpg

Hogyan jött az ötlet tavaly, hogy a Sonata Arctica volt gitárosával, Jani Liimatainennel közös projektbe vágjon Anette?

"Duettet énekeltem az olasz Secret Sphere-rel. Ekkor jött az email, hogy mit szólnék egy együttműködéshez Janival. Kicsit gondolkodtam a dolgon, de végül igent mondtam. Beszéltem a férjemmel (a svéd Pain gitárosa, Johan Husgafvel - a szerk.) is erről, aki bátorított, hogy menjek, csináljam!"

Korábban megtudtuk azt is: a két zenész nagy rajongója egymás munkásságának. Érdekesség, hogy Anette és Jani csak a My Sweet Mystery című klip forgatásán találkozott először személyesen, de ez nem okozott problémát.

"A mai technika lehetővé teszi, hogy képesek legyünk bármikor együtt zenélni. A videó készítése pedig szórakoztató volt."

Az énekesnő 2013-ban kezdte el a nővérképző iskolát, amelyet idén fejezett be. Erről korábban elmondta: mindig szeretett segíteni másokon és régóta tervezte, hogy ha alkalma nyílik rá, elvégzi a tanfolyamot. Sikeresen el is helyezkedett egy kórházban. De hogyan fér meg egymás mellett a zene és a gyógyítás?

thedarkelement.jpg

"Az elmúlt években megtanultam, hogy minden összeomolhat, akár egy perc alatt is, amit évekig építgettél. Három gyermek édesanyja vagyok, és úgy érzem, bölcsebbé váltam. Gondoskodnom kell a fiaimról, állandó, stabil bevételre van szükség. A zenészeknek is fizetniük kell a számláikat."

- magyarázta Anette, utalva ezzel arra, hogy a showbiznisz nem hozza magával automatikusan a stabil anyagi bázist.

Megosztotta azt is: jó néhány koncert és turné már le van fixálva, tehát halad a szekér. Szívesen eljutnának az USA-ba is.

Kiderült az is, hogy a szövegek nagy részét Jani írta, de Anette is kivette a részét a dalszerzési folyamatokból. 

Arra a kérdésre, hogy a Last Good Day című szerzeményt a betegekkel való beszélgetései inspirálták-e, az énekesnő így válaszolt:

"Valóban megfordul az ember fejében, hogy bárki, bármikor beteg lehet vagy baleset érheti. Úgy gondolom, aképpen kellene élnünk, hogy >>ez az utolsó jó nap<<. Imádom a családomat, a gyermekeimet és igyekszem a jelenben élni. Néha az élet kegyetlenül bánik velünk, de ezen meg kell próbálni felülemelkedni és túllépni."

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4913289927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása