Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Bandák énekesnőcsere után #3 - The Agonist, Leaves' Eyes, Amberian Dawn, Visions Of Atlantis

2017. május 02. - Jurancsik Eszter

THE AGONIST

 

the_agonist.jpg

A The Agonistot Alissa álmodta meg, ő írta a legtöbb dalszöveget is

A kanadai csapat első lemeze 2007-ben került boltokba, Alissa White-Gluz volt az akkori énekesnő. Amikor családi okok miatt Angela Gossow elhagyta az Arch Enemy legénységét, Alissát kérték fel, hogy vegye át a német frontasszony helyét. A The Agonistba pedig Vicky Psarakis került, aki Youtube-os felvételeivel (amelyeken főleg metálszámokat énekelt) vált híressé. A banda Vickyvel elkészített második lemezét -amely azonban az ötödik korongja a zenekarnak- 2016 őszén dobta piacra, Five címmel.

 

102219_photo.jpg

Vicky Psarakis görög felmenőkkel rendelkezik, de Chicagóban született. A The Agonistot megelőzően a Youtube által lett ismert.

LEAVES’ EYES

leaves-eyes-group-2015-1280.jpg

Liv Kristine a banda énekesnőjeként

Minden bizonnyal a 2016-os legnagyobb metálbotránya a szőke énekesnő kiléptetése az általa alapított Leaves’ Eyesból. Liv elmondása szerint azért lett kirúgva csapatából, mert Alex Krullal -aki a banda másik alapítója- megromlott a házassága. Utódja az Angel Nation énekesnője, a Londonban élő, de finn születésű Elina Siirala lett, akiről még annyit lehet tudni, hogy a Nightwish főnökének, Tuomas Holopainennek az unokatestvére.

 

le_newpluslogo_s_1.jpg

Elina Siirala finn származású énekesnő 2016 tavaszán került Liv Kristine helyére

AMBERIAN DAWN

 

b87c667998b5c58762e9a11e34048e7d.jpg

Heidivel ismerhettük meg a finn együttest

2006-ban alakult a banda a finn fővárosban, Helsinkiben -ekkor Heidi Parviaiennel kezdte pályafutását a zenekar, aki klasszikus éneklést tanult. Három nagylemez született a csodálatos hangú Heidivel, a River Of Tuoni (2006), a The Clouds Of Northland Thunder (2009) és az End Of Eden (2011).

Amberian Dawn - Caprival

Amberian Dawn a Heidit váltó Caprival (2015)

2012-ben az énekesnő kilépett a csapatból, mert egy teljesen más jellegű projekt foglalkoztatta, amit Dark Sarah néven meg is valósított. Őt Päivi Virkkunen, alias Capri váltotta, aki inkább pop-jellegű énekhanggal rendelkezik, mégis elfogadta a közönség. Vele készítette el az Amberian Dawn a legutóbbi négy albumát: a Circus Black-et (2012), a Re-Evolutiont (2013), a Magic Forestet (2014) és az Innuendo-t (2015).

VISIONS OF ATLANTIS

Az osztrák csapat 2000-ben kezdte pályafutását Stíriában, Ausztriában, a Xandriához és a Sireniához hasonlóan nem kevés énekesnőt fogyasztott el. A sógorok Nicole Bognerrel kezdték a zenélést, aki a banda megalakulásakor mindössze 16 éves volt.

voa1.jpg

Az eredeti felállás, Nicole Bognerrel, aki 2005-ben kilépett, 2012-ben, 27 évesen súlyos betegség után elhunyt.

Sokan támadták az együttest, miszerint nem több, mint egy Nightwish-utánzat, hiszen Tarjához hasonlóan Nicole is operaszerű énekkel igyekezett elkápráztatni a közönséget. Két albumot vettek fel eredeti felállásukban; 2002-ben az Eternal Endless Infinityt, majd 2004-ben a Cast Awayt. 2005-ben intett búcsút társainak Nicole, egyes pletykák szerint pont a Tarjával való összehasonlítgatások miatt kellett távoznia a zenekarból. Azonban Nicole maga cáfolta ezt; a csapatból való kilépését követően az opera világában találta meg számításait. Azonban nem dalolhatott sokáig a csodálatos hangú lány, ugyanis 2012. január 6-án, hosszú és súlyos betegség után elhunyt. Melissa Ferlaak amerikai énekesnő került 2005-ben Nicole helyére.

visions_of_atlantis_band2007.jpg

2007 - Melissa Ferlaak énekesnővel, aki Wolfganggal ez évben személyes okok miatt elhagyta a többieket.

Első nagyobb turnéjukat vele bonyolította le a csapat az Epica társaságában, valamint a Trinity stúdióalbumot is vele rögzítették. 2007 őszén, nem sokkal a koncertkörút indulása után Melissa és a gitáros Wolfgang Koch bejelentették: elhagyják a zenekart. A hírek szerint személyes okok miatt döntött a két zenész az azonnali távozás mellett, akik 2008 májusában össze is házasodtak. Közös gyermekük 2009-ben született meg, terhessége alatt Melissa végig énekelt az Aesma Daeva együttesben, amelyet a ex-Therionos Lori Lewis hívott életre még 2006-ban. Miután Melissa is kereket oldott, jó ideig nem lehetett hallani a bandáról.

voacsaj.jpg

Joanna Nieniewska, a Visions Of Atlantis harmadik énekesnője - egészségi gondok miatt pár hónap után lemondott a koncertezésről és a színfalak mögött segítette a bandát.

2009-ben jelentették be, hogy Joanna Nieniewska az új vokalista, ám az ő karrierje nem volt túl hosszú életű a Visions Of Atlantis-szel: egészségi problémákra hivatkozva nem tudta vállalni a koncertezést. Azonban a zenekarral tartott a turnékon, a színfalak mögött segédkezett. A mikrofon mögött még ki sem hűlt helyét a görög Maxi Nil vette át, aki korábban az Elysionban énekelt, a Delta és Ethera című korongokon hallhattuk őt.

Maxi Nil görög énekesnő váltotta Joannát - 2013-ig dolgozott a csapattal.

Ő egészen 2013-ig volt a formáció tagja, majd távozása után Jaded Star néven alapított új együttest. 2016-ban vált aktívvá újra a banda, amikor is a francia Clémentine Delauney személyében új énekesnőre leltek.

A francia Clémentine jelenleg a zenekar frontasszonya

Az Old Routes-New Waters című EP-n -amely a legutóbbi kiadványa a csapatnak- már az ő hangja hallható. Az énekesnő korábban a szintén osztrák Serenityben mutatta meg tehetségét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8512474503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása