Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Metálcsajok nemes cselekedetei

Kemény zene, erőteljes hang, dinamikus színpadi megjelenés, érző szív!

2016. november 02. - Jurancsik Eszter

SHARON DEN ADEL/WITHIN TEMPTATION

A háromgyermekes anyuka csapatának, a Within Temptation-nek The Heart Of Everything című lemeze 2007-ben jelent meg. E korongon hallható a Frozen című dal, amelyhez felkavaró videót forgatott a holland együttes. A kisfilm a családon belüli erőszak témáját dolgozza fel, a kislemez eladásaiból származó bevételeket pedig egy gyermekvédelmi alapítványnak ajánlotta fel a zenekar. 

 

 

ALISSA WHITE-GLUZ/ARCH ENEMY

Bár a színpadon buldózerként tombol az Arch Enemy extrém külsejű énekesnője, a szíve aranyból van. A kanadai származású Alissa elkötelezett állatvédő, a PETA egyik arca, a veganizmus mellett és az állatok kizsákmányolása ellen harcol. Nem hord valódi bőrt és szőrmét, és kizárólag olyan kozmetikumokat és hajfestéket használ, amelyek hatóanyagait nem tesztelték állatokon. Elődje, a német Angela Gossow szintén állatvédelmi aktivista.

73f42627f4f4f10946e1a97740c228b4.jpg

CRISTINA SCABBIA/LACUNA COIL

Az olasz énekesnő kicsit más témában kampányolt pár éve, mégpedig a mellrák ellen, amely napjainkban is rengeteg nő életét követeli. A Lacuna Coil frontasszonya önként vállalta, hogy felhívja a figyelmet a betegség korai felismerésére. Az időben felfedezett emlőrák gyógyítási esélyei igen jók, ám előrehaladott állapotban már gyakran visszafordíthatatlan egészségkárosodást okoz. A képen egy gipszből készült fűzőben pózol a milánói együttes pacsirtája, aki egy ízben még a mammográfiás leleteit is közzétette a Facebookon, ezzel bátorítva a 45 év feletti nőket, hogy rendszeresen járjanak szűrésre.

303783_10150287116631706_2134258059_n.jpg

TARJA TURUNEN

2017tarjaweb-1.jpg

Nightwish egykori frontasszonya nemrégiben fejezte ki együttérzését az Irma hurrikán áldozatainak hozzátartozói felé, egyúttal a finn szépség mindent megtesz annak érdekében, hogy a károsultaknak segíthessen. Ám nemcsak a természeti katasztrófa érintette meg az énekesnő szívét; korábban haldokló rajongóját látogatta meg, de Innocence című dalában a Within Temptation-höz hasonlóan felhívta a figyelmet a családon belüli erőszakra is. 

SHIRLEY MANSON/GARBAGE

shirley-manson-garbage.jpg

A karakteres hangú, skót születésű énekesnő 1994 óta erősíti az amerikai Garbage-t, akikkel nemrégiben No Horses címmel új dalt jelentettek meg. A kisfilmben kemény képsorok, például rendőri túlkapások is láthatók. Shirley-ék ezzel a dallal és a hozzá forgatott klippel a hatalmon lévők által elkövetett visszaélések és a gyengébbek elnyomása ellen emelik fel szavukat. A kislemezeladásokból befolyt összeg a Nemzetközi Vöröskereszthez kerül - egészen 2018 végéig tart a kampány.  A ló a szabadság egyik jelképe, és a "No Horses" dalcímmel ennek hiányát szeretné kifejezni az együttes.


A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4111924491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása